Reizen

6 bestemmingen voor een zonvakantie in de winter! | Reisinspiratie

  • By
  • 5 november 2019
  • Sticky
Zonvakantie in de winter - Maudgeniet.nl

We hebben een heerlijke zomer gehad en nazomer gehad, maar nu staan toch echt de koude dagen weer voor de deur. De dagen dat we naar het werk gaan terwijl het donker is en thuis komen terwijl het donker is. We trekken massaal weer de winterjassen (en sjaals, mutsen en handschoenen) weer tevoorschijn en we beginnen zelfs nu al te klagen dat het zo koud is. Hoe ontzettend fijn is het dan om even de warme zon op te zoeken tijdens deze koude dagen? Ik deel 6bestemmingen voor een zonvakantie in de winter!

Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn allemaal prachtige eilanden om te bezoeken. Als klein kindje kwam ik hier regelmatig met mijn ouders in de koude wintermaanden en ik geef mijn ouders helemaal gelijk. Wat heerlijk om het ‘koude Nederland’ te ontvluchten en op zoek te gaan naar de zon. Op de Canarische eilanden vind je veel zonnige dagen met temperaturen van zo’n 20 ℃ tot 25 ℃, heerlijk toch!? Daarnaast is het zo’n 4,5 uur vliegen en is de afstand dus perfect voor een weekje vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, La Palma of Lanzarote. Alle eilanden hebben prachtige stranden, toffe activiteiten en heel veel mooie plekjes om te bezoeken! Wat mij betreft de perfecte zonvakantie in de winter!

Marokko

Wij gingen eind februari eens met Fenne (als baby) naar Marrakech. Terwijl wij met ruim 25 ℃ aan het zwembad lagen, lazen we via de krant op onze telefoon dat in Nederland heel veel file’s stonden in verband met de sneeuw. HOE FIJN IS DAT! Ik vond Marrakech een betoverende stad die me enorm heeft verrast en sinds dat moment wil ik heel graag meer zien van Marokko. Een rondreis door Marokko staat sindsdien enorm hoog op mijn wishlist! De verschillende steden ontdekken, slapen in de woestijn, een kamelentocht en het Atlasgebergte; ik kan het zo gek niet bedenken en ik wil het ervaren in Marokko. Het liefste wil ik dit doen als de meisjes wat groter zijn, zodat het ook écht een onvergetelijke vakantie wordt. Ik zag dat er bij Sawadee zelfs complete familiereizen organiseren hiervoor.

Egypte

Ook Egypte is een prachtige bestemming in de winter. Zeker als je zin hebt in een all inclusive vakantie waar je maximaal kunt chillen op het strand en relaxen aan het zwembad, dan is Egypte the place to be in de wintermaanden! Egypte heeft heel veel prachtige all inclusive resorts waar je je heerlijk in de watten kunt laten leggen met lekker eten, fijne massages en meer. Daarnaast is Egypte ook een hele fijne bestemming voor een duikvakantie!

Toch liever op wintersport? Dat kan natuurlijk ook! Ik heb een aantal inspirerende artikelen geschreven over een hele fijne wintersport bestemming.

Dubai

Oooohh, deze staat op mijn wishlist! Dubai is slechts 6,5 uur vliegen en de stad zit vol met verrassingen. Dubai is dus de perfecte zonvakantie in de winter als je een citytrip wil combineren met een strandvakantie. In Dubai mag je gewoon in je bikini op het strand liggen (ja echt), kun je toffe woestijnexcursies doen en ook nog eens lekker citytrippen. Gemiddeld liggen de temperaturen hier tussen de 20 ℃ tot 25 ℃ in de winterperiode.

Zuid Spanje en Portugal

In het zuiden van Spanje en Portugal zijn de temperaturen vaak ook nog heerlijk in de wintermaanden. Je hebt geen zekerheid op ‘in bikini aan het strand’-weer, maar het zal er sowieso aangenamer en warmer zijn dan de Nederlandse temperaturen. Denk daar een zonnetje bij, heerlijk eten op het terras, een aantal prachtige steden om te bezoeken.. En je zonvakantie in de winter is compleet in Zuid Spanje of Portugal!

Gambia

Gambia is een klein landje in Afrika waar je in zo’n zes uurtjes naartoe vliegt. De opkomst van het toerisme is hier behoorlijk groot en het land wordt steeds populairder als vakantieland. Regelmatig hoor ik mensen in mijn omgeving zeggen dat ze naar Gambia op vakantie gaan en ze komen allemaal thuis met prachtige verhalen. Gambia heeft mooie bezienswaardigheden en in een kleine twee weken kun je deze allemaal bewonderen. Een eigen taxichauffeur is geen overbodige luxe en je kunt het perfect combineren met het strand. In de winter zijn de temperaturen hier heerlijk, zo’n 25 ℃ a 35 ℃ graden!

Dus vertel! Waar zoek jij de zon op deze winter!?

No Comments
Leave a Reply