Griekenland Reizen

Genieten op Zakynthos

Helaas zit onze vakantie naar Zakynthos er al weer op. Maar wat hebben wij genoten van dit mooie eiland! Ook al hadden wij best wel veel bewolking, we hebben het wel heel erg mooi gehad! Zakynthos is een klein eiland in de Ionische zee en wordt ook wel ‘ Bloem van het Oosten’ genoemd. Ik snap wel waarom; het is een heel groen eiland met prachtig helder blauw water.

Zakynthos

In 1953 werd Zakynthos getroffen door een aardbeving. Helaas is er toen veel verwoest, waardoor de geschiedenis van Zakynthos niet meer in ieder dorp naar voren komt. Maar de Grieken hebben erg hun best gedaan om alles weer mooi op te knappen en dat is gelukt! Overigens is er één dorpje op het hele eiland wat helemaal overeind is blijven staan tijdens de aardbeving: Agios Leon. Een leuk en schattig dorpje midden in de bergen.

Zakynthos staat onder andere bekend om het scheepswrak. Zo’n 30 jaar geleden is dit schip aangespoeld op een van de mooiste plekjes van Zakynthos. Wanneer dit precies is geweest, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Overal worden verschillende jaartallen genoemd, van 1978 tot 1982.. Ik heb het zeewater nog nooit zo blauw gezien! Je kunt alleen per boot op dit strandje komen. Vanuit verschillende plekken op Zakynthos is dit mogelijk. Ik vond het zeer de moeite waard.

scheepswrak Zakynthos

Wij zijn ook met de boot naar de Blauwe Grotten geweest, dit was ook adembenemend mooi om te zien. Wij hadden helaas veel bewolking tijdens ons boottochtje, maar dat maakte het niet minder mooi. Het schijnt dat het water nog blauwer is als de zon schijnt.

We hebben twee dagen een auto gehuurd. Het eiland is behoorlijk klein (ongeveer 40 bij 20 kilometer), dus in twee dagen kun je behoorlijk veel zien. Zo vonden wij de dorpjes Agios Sostis en Keri erg leuk. We zijn diverse stranden geweest. Een aantal van deze stranden zijn beschermd, omdat de Caretta Caretta schildpad hier ‘s nachts z’n eitjes komt leggen. Ook Zakynthos-stad is zeker een bezoekje waard.

Schildpaddennest - Zakynthos

Verder hebben we heerlijk gegeten, gewandeld over de mooie stranden, niet-toeristische dorpjes bezocht, leuke kerkjes bekeken, lekker gehangen bij ‘t zwembad, een bezoekje gebracht aan de olijfolie-fabriek en nog veel meer. Zakynthos is een absolute aanrader!

4 Comments
 • Sinaii

  Hoi Maud, ik ben ook een reisje aan het plannen naar Zakynthos, nu vroeg ik me af waar dat je de auto gehuurd hebt?
  Groetjes
  Sinaii

  • Maud

   Hoi Sinaii,

   Wat heerlijk dat je naar Zakynthos gaat. Ik vond het echt een prachtig eiland!
   Wij hebben destijds de auto gehuurd via de reisleiding (ik geloof dat dit via Sunweb was).
   Welk autoverhuur-bedrijf dit dan precies was, weet ik helaas niet meer.

   Wel weet ik dat je in Griekenland vaak moet ‘oppassen’ met het huren van een auto.
   Dit omdat veel bedrijven de verzekering niet goed (genoeg) hebben geregeld.
   Dit is dus iets waar je even op moet letten.

   Heel veel plezier!

Leave a Reply