Marokko Wishlist

Wishlist: een rondreis door Marokko

 • By
 • 9 februari 2018
 • Sticky
Marrakech

Mijn tripje naar Zuid-Tirol zit er nog maar net op en ik ben alweer bezig met het uitzoeken van een zomervakantie. Op de een of andere manier word ik altijd een beetje onrustig als ik geen tripjes meer op de planning heb staan.. šŸ˜‰ Hihi. Twee jaar geleden zaten wij rond deze tijd in het mooie Marrakech.

Fenne was toen nog maar negen maanden oud en we hebben het daar zo ontzettend mooi gehad. In de reisgids van de ANWB staat letterlijk dat ze het afraden om met een baby naar deze drukke stad te gaan. Wij deden het toch en ik zou het zo nog een keer doen. Sterker nog; ik zou het juist aanraden om met een baby naar deze stad te gaan. De mensen daar zijn zo lief en baby’s vinden ze daar helemaal geweldig!

Fenne - Marrkech

Marrakech heeft mij zo ontzettend verrast; ik wil nu absoluut meer zien van dit mooie land. En dus zet ik het maar weer op de wishlist.. We kunnen ook dit jaar gaan natuurlijk, maar ‘bijzondere reizen’ maak ik liever als de kindjes wat groter zijn. Zodat niet alleen wij mooie herinneringen hebben, maar dat zij er later ook mooi op terug kunnen kijken.. Voor nu zijn ze helaas nog iets te klein daarvoor, hihi.

Wat wil ik dan allemaal zien en doen?
De rest van Marokko lijkt me ook echt prachtig, daarom zou ik er heel graag een rondreis willen maken. We hebben ondertussen al ontdekt dat de mensen erg lief zijn en dat het eten er heerlijk is. Ik zou er graag een kookworkshop volgen; ik ben ontzettend benieuwd naar hoe je zo’n tajine-gerecht nou echt lekker maakt.

souks in Marrakech

Maar ik zou ook een aantal andere steden in Marokko willen zien, zoals Fes en Rabat. En ik zou ook nog een hele dag foto’s willen maken in Chefchaouen, ook welĀ De blauwe stad genoemd. De badplaatsen in Marokko lijken me ook erg leuk; ik ben nieuwsgierig of het heel anders is dan deĀ Westerse landen.

En natuurlijk genieten van de mooie natuur.. Een bezoekje aan de woestijn mag daarbij niet ontbreken en het liefste zou ik daar ook een nacht in een tipi willen slapen. Dat lijkt me zo bijzonder! Samen een tochtje met kamelen maken, ‘s avonds met z’n allen om het kampvuur zitten, gezellig spelen en kletsen om vervolgens onder de sterren in slaap te vallen.Ā Het Atlasgebergte moet ontzettend mooi zijn, een plek waar je ook nog eens prachtige uitzichten hebt.

Ik droom nog even verder.. Heb jij nog Marokko-tips voor mij?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

3 Comments
 • Kees Bikker

  Niet doen in de zomer Maud, niet vanwege het land zelf. Maar om de temperaturen van veertig plus. Je komt daardoor gewoon nergens aan toe. Vanaf oktober en voor juni is het een stuk aangenamer!

  • Maud

   Goeie tip Kees! Dankjewel..

 • Marcella

  Wij vonden Marrakech echt te druk en daardoor minder fijn. Ik denk dat het platteland een stuk aangenamer is. Jan is alleen niet heel enthousiast om terug te gaan naar Marokko šŸ™‚

Leave a Reply