Wishlist

Wishlist: roadtrippen door Engeland

 • By
 • 4 mei 2017
 • Sticky
Wishlist roadtrip Engeland

Het is bij vrijwel iedereen bekend dat ik een haat-liefde-verhouding heb met Londen. Aan de ene kant vind ik dat de stad prachtige plekken heeft, maar aan de andere kant vind ik het sfeertje veel te gehaast. Een tijdje terug ging een bekende van mij drie weken lang roadtrippen door Engeland. En ondanks mijn haat-liefde-verhouding met Londen, ben ik dus wél ontzettend nieuwsgierig geworden naar de rest van Engeland.

Wishlist roadtrip Engeland

Het zou me ontzettend leuk lijken om de roadtrip ook daadwerkelijk te maken in een camper. Om vanuit ons huis een camper te huren en daarmee de overtocht naar Engeland te maken. Hoewel wij altijd genieten van een beetje luxe op vakantie (appartementen en hotels), lijkt een roadtrip in een camper mij juist heel leuk om een keer mee te maken. Uiteraard kunnen we dan alsnog wel genieten van onze luxe, door af en toe alsnog te verblijven in een leuke Bed & Breakfast. Want ik heb begrepen dat er ontzettend veel leuke schattige B&B’s te vinden zijn in Engeland!

Het kan natuurlijk ook zijn dat het hele roadtrippen met een camper te veel ‘gedoe’ wordt met twee kleine kindjes. In dat geval zou ik er voor willen kiezen om met de auto te gaan. Want de auto kan gewoon mee op de boot! Dan wordt het dus een autovakantie naar Engeland. 🙂

Ik ben ontzettend benieuwd naar de kleine schattige stadjes in Zuid-Engeland. De stadjes met smalle straatjes vol bloemen en waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Maar ik ben zeker ook ontzettend benieuwd naar de natuur. De mooie Nationale Parken, het heuvelachtige landschap, de ruige kust, de kastelen en alle monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan.

Wishlist roadtrip Engeland

Ik heb begrepen dat de stad Canterburry een walhalla voor foodlovers is, deze stad mogen we dan natuurlijk ook niet overslaan! 😉

Wanneer wij kiezen voor een vakantie, gaan we toch vaak automatisch naar de zon. In Engeland heb je helaas een stuk minder garantie op mooi weer dan in het zuiden van Europa. Wellicht dat dat een reden is waarom wij nog nooit een roadtrip hebben gemaakt door Engeland. En eerlijk is eerlijk.. Het links rijden zou ook echt een dingetje zijn waar ik tegenop zie. Maar dit mogen allemaal geen redenen te zijn om niet te gaan. Wie weet gaan we in de toekomst tóch eens zo’n toffe roadtrip door (Zuid-)Engeland maken.

Het zou wel fijn zijn als Madame én haar toekomstige broertje of zusje dan ook wat ouder zijn.. Ik zou het namelijk superleuk vinden dat zij de hele reis ook bewust mee maken. Het zal dus nog wel even duren voordat deze reis ook daadwerkelijk gemaakt gaat worden. 😉

 

De afbeeldingen die gebruikt zijn voor dit artikel komen van Shutterstock. Dit artikel betreft een samenwerking. Je leest hier, zoals altijd, alleen mijn eigen mening. Meer hierover kun je lezen in mijn disclaimer.

 

2 Comments
 • Jannike

  In Cyprus rijden de mensen ook links en het viel mij eerlijk gezegd wel mee om linkse te rijden 🙂

  • Maud

   Aah kijk aan, dat scheelt weer! Het lijkt mij vooral heel gek! Als ik in Londen loop, moet ik met oversteken altijd 3x nadenken welke kant ik op kijk!

Leave a Reply