Reizen

Stiekem een beetje wegdromen: ik heb zin in een zomervakantie!

  • By
  • 18 september 2020
  • Sticky
zomervakantie

Ik riep elke keer dat ik de Corona-periode eigenlijk wel heel erg lekker vond. Zeker als nasleep van mijn burn out vond ik het heerlijk dat de laatste ‘verplichte’ sociale contactmomenten even echt niet meer hoefden (of eigenlijk mochten). Ik vond het heerlijk om samen met de meisjes in onze thuis-bubbel te zitten en even écht niks te moeten. Daar kwam nog bij dat we gingen verhuizen én ik begon in de zomer met een nieuwe baan.. Genoeg redenen om het de rest van de zomer even rustig aan te doen. En toch… Toch heb ik stiekem de zomervakantie enorm gemist!

Lees ook: Deze zomer wordt anders dan anders – voor de verandering eens geen plannen!

Veranderende vakanties

Eerder gingen we altijd twee keer per jaar op zomervakantie: een keer in juni en een keer in september. Lekker buiten het seizoen! Inmiddels is Fenne leerplichtig (en Saar vanaf volgend jaar ook!) en zitten we toch echt vast aan de officiële zomervakantie. Ook moeten we nu rekening houden met de bouwvak van Jasper…

Eerlijk toegegeven: onze vakanties zijn over het algemeen niet heel spannend. Tenminste, sinds de kindjes er zijn niet meer. Waar we eerder vooral op reis gingen om nieuwe plekken te ontdekken, kiezen we nu vooral voor zon-zee-strand. Vrijwel altijd kiezen we met de kindjes voor een all inclusive vakantie. En dat terwijl we daar eerder echt niks van wilden weten! Nu vinden we het vooral ideaal; we hoeven niet continu te slepen met de kindjes, er is altijd eten en drinken (en ijs!) en de meisjes kunnen heel veel zwemmen!

zomervakantie

Nu al zin in volgend jaar!

Dit jaar, het jaar van Corona, was voor ons een jaar zonder zomervakantie. Maar geloof me.. Ik heb nu al zin in volgend jaar! Wij kunnen niet wachten om weer te genieten van een uitgebreide zomervakantie. In de zomervakantie en ja, ook in de bouwvak. We kunnen niet wachten om er weer uitgebreid voor te gaan zitten, te discussiëren over wat wel en wat niet (onze eisenlijst is lang!) en natuurlijk om vervolgens ook echt te genieten van de zomervakantie met onze meisjes.

Wij kiezen vrijwel altijd voor een vliegvakantie. Een lange autorit is bij ons alles behalve gezellig met de meisjes. Vaak vinden we twee uur rijden al te ver, haha. Waarschijnlijk gaan we weer naar Griekenland, ons absolute favoriete vakantieland. We hebben inmiddels al heel wat mooie eilanden bezocht en ook het vaste land al gezien. Maar gelukkig zijn er ook nog heel veel Griekse plekken die we nog niet gezien hebben. Maar ook Mallorca is een optie; lekker kort vliegen en het is echt een prachtig eiland!

Hoe dan ook… Inmiddels ga ik stiekem alvast een beetje wegdromen over de zomervakantie van 2021. Want we kunnen écht niet wachten! Heerlijk genieten van de zon, lekker eten, qualitytime met elkaar, zandkastelen op het strand en hopelijk toch nog een beetje sightseeing. Volgend jaar zijn de meisjes weer een stukje ouder en hopelijk hebben ze dan wat meer geduld en kunnen we onze vakanties langzaam maar zeker weer een beetje oppakken zoals we het gewend waren!

No Comments
Leave a Reply