Verenigd Koninkrijk

Een dagje Londen in foto’s

 • By
 • 31 oktober 2015
 • Sticky
Londen

Samen met mijn zusje trok ik er voor één dag op uit naar Londen. Ik heb een beetje een haat-liefde-verhouding met deze stad. Ik schreeuw altijd van de daken dat Londen ‘niet mijn stad’ is en dat ik de stad lelijk en grauw vind. Ik ben er nu twee keer geweest en als ik er ben, heb ik het er toch enorm naar mijn zin. De laatste keer dat ik er was, ging ik maar voor één dag en ook nog eens met de bus. Toch hebben we het dit keer ook weer enorm naar onze zin gehad!

We kwamen vroeg aan in Londen en gingen op zoek naar een leuke plek om te ontbijten. We kwamen door China Town en hadden het hier nog nooit zó rustig gezien!

IMG_5095

IMG_5098

Ik ben niet zo’n shopper, maar mijn zusje is dol op winkelen. Dus moesten we de nodige winkels langs op Oxford Street. We kwamen ook langs Lush, dit vind ik wél een hele leuke winkel. Hier kan ik me een hele tijd vermaken.

Lush - Londen

Oxford Street

Na het winkelen gingen we naar Borough Market. Dit is de bekendste en oudste foodmarket van Londen. Het is hier een walhalla voor foodies; en ook wij vermaakten ons hier prima!

Borough Market

Borough Market

Nadat we propvol zaten van al het lekkers op Borough Market liepen we eigenlijk nog een beetje doelloos rond. Ik geef het niet graag toe, maar stiekem is er wel heel veel leuks te zien in Londen.. Zelfs mijn zusje kwam nog op plekken waar ze niet eerder was geweest. Dus wat dat betreft valt er echt wel van alles te ontdekken in deze ‘grauwe’ wereldstad!

Londen

Londen

We gingen ook nog even naar Camden Town. Ik vind deze alternatieve hipster-wijk ontzettend leuk! Wanneer je hier rondloopt, kijk je je ogen uit. De ene meneer ziet er nog gekker uit dan de andere; ik hou er van. In Camden Town zit trouwens ook een hele leuke streetfood market. Jammer dat onze buikjes nog vol zaten van Borough Market!

Camden Town

Toen we totaal geen zin meer hadden in het lopen en sjouwen, besloten we om een (aardbeien)biertje te drinken in één van de favoriete kroegen van mijn zusje. En we bestelden nacho’s, jammie! Toen ik eerder in Londen was, kwam ik ook al bij ‘De Hems‘. Ik vond het toen al een hele leuke plek, dus ik vond het een goed idee om hier weer eens naar toe te gaan!

De Hems - Londen

De Hems - Londen

We namen nog snel wat te eten bij een wok to go (want we waren toch in China Town) en liepen toen weer naar de plek waar de bus op ons stond te wachten. De terugreis kon beginnen!

Ben jij wel eens voor één dag naar Londen geweest?

3 Comments
 • Wanda

  Leuke sfeerimpressie! En ja, ik ben er een keer een dag geweest met mijn moeder voor de kerstmarkten, inderdaad erg vermoeiend maar ook erg leuk en een paar keer met vriendlief om handel op te halen. Londen is zeker een stad waar ik nog een keer een weekend naar toe wil en dan ook graag een musical zou willen gaan kijken!

  • Maud

   Wat leuk dat je dat ook eens hebt gedaan! Ik vond het inderdaad ook vermoeiend, maar zeker hartstikke leuk! Zou je nog een keer zo’n busreis doen? Je kunt ook een busreis doen en er dan een lang weekend van maken. Een musical bekijken in Londen is inderdaad een ‘must dooooo’!

 • Marcella

  Leuke foto’s Maud! Jullie lijken echt heel erg op elkaar, leuk om te zien! Ik was in 2000 voor ‘t eerst en laatst in Londen, dus ik móet echt eens terug naar de stad!

Leave a Reply