Turkije

4x inspiratie voor jouw vakantie naar Turkije

  • By
  • 1 mei 2019
  • Sticky

Denk jij bij een vakantie naar Turkije ook meteen aan een ultra deluxe all-inclusive vakantie? Heel eerlijk.. Ik wel. Maar eigenlijk is dat zo fout! Turkije heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen maar mooie all-inclusive vakantieresorts. Zelf ben ik een keer in Turkije geweest, voor een hele dag nog wel! 😉 Vanuit Kos gingen we met een boot naar Bodrum en zo maakte ik voor het eerst kennis met Turkije! Goed om te weten: voor een vakantie naar Turkije heb je een visum nodig, zelfs als je dus -net als wij- voor maar een dagje naar Turkije gaat!

All inclusive vakantie naar Turkije

Wanneer je zoekt op een mooie all inclusive vakantie, kom je op vrijwel alle sites van vakantieaanbieders als eerste vakanties naar Turkije tegen. All inclusive resorts die vrijwel direct gelegen zijn aan het strand. Resorts met uitgebreide buffetten en live cooking.. Voor kinderen vind je resorts met heel veel animatie, spelletjes, complete aquaparken, peuterbadjes en natuurlijk vooral heel veel glijbanen. Voor de fanatieke sporters onder ons kun je in een all inclusive resort heel vaak terecht in verschillende fitness zalen, kun je mee doen aan diverse work-outs en nog veel meer. Wil je juist liever een relax-vakantie? Ook dan zit je goed in zo’n resort, want vaak kun je er ook uitgebreide wellness vinden! Wat dat betreft is een all inclusive vakantie voorzien van allerlei voordelen en luxe. Op zo’n resort is er voor vrijwel iedere vakantieganger wel iets te beleven: lekker eten, voldoende speelgelegenheid voor de kinderen (in het water, maar ook daarbuiten!), sporten en relaxen.. Het kan allemaal!

Zeker wanneer je buiten het hoogseizoen om wilt genieten van een all inclusive vakantie (ideaal met kleine kinderen!) is Turkije een fijne bestemming. Het klimaat is er warm en zacht, zeker in het voor- en naseizoen is dat natuurlijk een pluspunt! Maar zoals ik al zei.. Turkije heeft veel meer te bieden dan alleen maar all inclusive vakantie’s!

Zeilvakantie in Turkije

Turkije is een perfecte bestemming voor een (luxe) zeilvakantie! Het lijkt me heerlijk om met gulets (dit zijn echte traditionele zeilboten) rond te varen langs de mooiste baaien, stranden en af en toe midden op zee te stoppen voor een frisse duik. ‘s Avonds aanmeren in een van de vele havens om daar nog even de stadjes te bekijken en heerlijk te eten. Om vervolgens weer naar de boot te gaan en daar al dobberend in slaap te vallen. Lijkt me perfect!

Er zijn mogelijkheden om zelf te zeilen, maar je kunt er ook voor kiezen om met bemanningsleden op pad te gaan, alleen of met een groep. Deze bemanningsleden regelen dan alles voor je: het zeilen, het eten, het schoonmaken van je hut.. Dan hoef je nergens meer aan te denken!

vakantie naar turkije - Maudgeniet.nl

Ballonvaarten in Cappadocië

Dit is echt een van mijn grote dromen! Wanneer je op Instagram of Pinterest zoekt naar Cappadocië vind je vrijwel alleen maar dromerige foto’s van een prachtig landschap en tientallen (of honderden!) luchtballonnen die daar boven zweven. Cappadocië ligt in het hart van Turkije en je vindt hier de meest mooie en indrukwekkende landschappen. Het landschap is er bergachtig en vulkanisch, met verschillende tufstenen waar de bewoners huizen in hebben gehakt.

Het lijkt mij echt enorm indrukwekkend om vanuit een ballon hier de zonsopkomst of zonsondergang te zien. Het prachtige ruige landschap, al die luchtballonnen.. Dat kan alleen maar adembenemend mooi zijn!

Stedentrip

Turkije heeft meer te bieden dan alleen maar de mooie strandvakanties: een citytrip naar Turkije is ook tof! Met name een stedentrip naar Istanbul lijkt mij gaaf, in deze stad versmelten twee continenten met elkaar. Zo kun je tijdens een tripje dus naar Europa én Azië. Het is zelfs de enige stad in de hele wereld die verdeeld is over twee continenten. De Blauwe Moskee is natuurlijk het hoogtepunt van de stad, maar ook een bezoekje aan de Bazaar mag natuurlijk niet ontbreken! Uiteraard zijn er nog meer steden in Turkije geschikt als stedentrip: Alanya, Efeze, Izmir en Safranbolu.

vakantie naar turkije - Maudgeniet.nl

Denk ook aan een visum voor Turkije!

Het is goed om te weten dat je voor een vakantie naar Turkije een visum nodig hebt. Het visum Turkije moeten alle zakelijke en toeristische reizigers voor aanvang van de reis aanvragen en hiermee krijg jij van de Turkse overheid een akkoord om het land te betreden. Het verplichte visum kun je online bestellen en de kosten van dit visum bedragen € 24,95 per reiziger.

Denk je dat het moeilijk is om een visum aan te vragen en houdt dat jou tegen om naar Turkije te gaan? Zonde! Het aanvragen van een visum voor Turkije is simpel, zoals je kunt zien in het filmpje hieronder. Laat je dus vooral niet tegenhouden om dit prachtige land te bezoeken!

 

No Comments
Leave a Reply