Reizen

7 tips voor een perfecte voorbereiding op je autovakantie

  • By
  • 24 juli 2019
  • Sticky
Tips voorbereiding autovakantie - Maudgeniet.nl

Jooeehooeee! Zomervakantie! Je kijkt er waarschijnlijk al weken (of misschien wel maanden!) naar uit. Eindelijk zomervakantie: even samen genieten van de vrijheid, de rust en de zon. Vakantie is fijn! Heel eerlijk? Ik zie ons niet zo snel ruim twee dagen in de auto zitten voor een vakantie, onze meisjes zijn allebei niet makkelijk in de auto. Alleen daar zou ik al tegen op zien, haha!

Maar nogmaals, vakantie is fijn! En de vakantie is extra fijn, wanneer je dat ook onbezorgd en zonder stress kunt doen. Wij mama’s hebben het vaak maar druk met minstens 388 dingen tegelijk en even een stressloze vakantie is dan welverdiend. Met deze 6 tips ter voorbereiding op je vakantie, is dat punt in ieder geval al opgelost! Want een goede voorbereiding, is het halve werk!

Check de auto voor vertrek!
Altijd fijn om de auto voor vertrek goed te checken, daar ben je uiteindelijk van afhankelijk.. Zijn de banden opgepompt? Is de motorolie goed bijgevuld? Ligt het reservewiel ook echt in de auto (en niet in de schuur)? Check check; dubbel check!

Denk aan de kinderen
Een lange autoreis is lang niet altijd fijn en comfortabel, zeker niet met kleine kinderen. Zorg er voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt voor de kinderen, maar ook dat er genoeg vermaak is: van reisspelletjes tot dvd-schermpjes. Stilzitten is nou eenmaal moeilijk voor (kleine) kinderen en als ze zich dan ook nog vervelen… Dan gaat het gegarandeerd mis. 😉 Wanneer de kinderen willen slapen in de auto, is een nekkussen een slim idee! La vie de Mama heeft een overzicht gemaakt met leuke reisspelletjes voor onderweg! En Volgmama heeft een leuk artikel geschreven over een lange autorit overleven met kinderen.

Lees ook:  Tips voor rijden met kleine kinderen – laat je niet afleiden!

Pechhulp
Je wilt er natuurlijk helemaal niet over nadenken, maar het kan altijd gebeuren dat je pech krijgt onderweg. Het is dan ook zeker aan te raden om je reisverzekering te checken, om te zien of je voor pech in het buitenland wel verzekerd bent. 

Ongelukken
Als je een lange autoreis maakt, is de kans groot dat je een ongeluk tegenkomt. Dat wil je zelf natuurlijk niet meemaken! Toch is het handig van te voren al na te kijken wat je moet doen in zo’n situatie zodat je, mocht het gebeuren, precies weet wat je moet doen en wat juist niet.

Veiligheid
Ook niet geheel onbelangrijk is de veiligheid. Zorg er daarom voor dat je altijd een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een brandblusser in de auto hebt liggen. Mocht het dan zo zijn dat je met pech op de vluchtstrook komt te staan, dan kun je dat in ieder geval ook voor iedereen duidelijk maken.

Flitswaarschuwingen
Als je een navigatiesysteem in je auto hebt hangen, hou er dan rekening mee dat het in sommige landen verboden is de flitswaarschuwingen aan te hebben staan. Onder andere in België, Frankrijk en Duitsland is dit namelijk verboden en dat kan oplopen tot behoorlijke boetes.

Autoverzekering
Wanneer je een autoverzekering afsluit, krijg je ook altijd een groene kaart. Zorg ervoor dat je die bij je hebt als je op vakantie gaat. Want ook al zijn deze kaarten niet overal meer verplicht, het is altijd handig om hem bij je te hebben. Ook omdat daar belangrijke gegevens staan, die je nodig hebt bij schade. Controleer ook altijd op je groene kaart of je verzekering wel geldig is in het land waar je op dat moment bent. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste autoverzekering hebt wanneer je afreist met de auto. Zorg er dus voor dat je alle mogelijke verzekeringen bekeken hebt en gaat voor de verzekering die het beste bij jou past. Vergelijk daarom je autoverzekering met andere aanbieders en stap desnoods over naar een verzekeraar met betere of meer betaalbare voorwaarden voor een autoverzekering die voor jouw vakantie handig is. Op een vergelijkingswebsite kun je zo gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering van Nederland vinden en kun je onbezorgd in je auto stappen.

Tips voorbereiding autovakantie - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply