Spanje Wishlist

Wishlist: rondreizen door Andalusië

 • By
 • 18 februari 2017
 • Sticky
wishlist

In Twente zaten we een behoorlijke tijd in de sneeuw, bijna de hele maand januari en ook in februari werden we weer wakker met sneeuw. Prachtige plaatjes leverde het op! Maar de landschappen kunnen hier dan nog zo mooi zijn, in mijn hoofd poppen alleen maar beelden op van mooie stranden, lekker eten, prachtige stadjes en vooral zon zon zon!

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat wij het mooie Malaga ontdekten. Ik werd vrijwel direct verliefd op deze geweldige stad en ik kan nu niet wachten tot ik de rest van Andalusië kan ontdekken. Wat zou ik graag rondreizen door deze regio van Spanje!

Kasteel Gibralfaro Malaga, Andalusië

Rondreizen door Andalusië
Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje. Hier is echt voor iedereen wat te doen: prachtige steden, heerlijke stranden en bergvalleien met uitzichten waar je U tegen zegt. Juist deze combinatie spreekt mij aan. En dan heb ik het nog niet eens over de vele interessante bezienswaardigheden, sportactiviteiten en het heerlijke eten!

Welke steden zou ik dan willen bezoeken?
De steden Ronda, Sevilla en Granada zou ik zeker niet willen missen. Ronda is een stadje waar een grote kloof dwars door het centrum loopt, dat lijkt me zo indrukwekkend om te zien! Sevilla is een groene stad met veel parken en de sfeer daar lijkt me heerlijk! Het Alcazaba in Malaga vond ik echt geweldig. Alleen daarom al zou ik heel graag naar Granada willen, zodat we ook het Alhambra kunnen bewonderen!

wishlist - Andalusië
Afbeelding komt van Shutterstock.

En verder?
Als we ooit echt gaan roadtrippen door Andalusië zou ik dus zeker deze drie steden willen bezoeken. Maar ik ben juist ook heel benieuwd naar de natuur en de verschillende dorpen. En dan met name de witte dorpjes, die ook wel Pueblos Blancos worden genoemd. Om al deze mooie dorpjes te bewonderen schijnt er zelfs een speciale route te zijn uitgezet! Ik ben er van overtuigd dat als we deze route zouden rijden, we vrijwel direct kunnen genieten van de natuur met heuvels vol met olijf- en sinaasappelbomen.

Eten, drinken en slapen
Lekker eten en drinken moet, ondanks mijn visallergie, in Spanje absoluut geen probleem zijn. Als ik er aan denk, loopt het water me al in de mond. De verschillende tapas en zeker ook de paella’s. Smullen!

Tijdens deze rondreis wil ik lekker tot rustkomen en vooral genieten van verschillende accommodaties: prachtige vakantiehuizen (met privé-zwembad natuurlijk) en authentieke Bed & Breakfasts!

2 Comments
 • Marcella

  Ook al waren we kort on the road: het landschap in Andalusië is geweldig! Absoluut een aanrader om er rond te reizen!

  • Maud

   Dat geloof ik meteen; ik kijk uit naar jouw artikelen!

Leave a Reply