Spanje

Weekendje Barcelona in foto’s

 • By
 • 8 november 2016
 • Sticky
Parc Ciutadella - Barcelona

Wie mij volgt op Instagram of Facebook heeft vast al gezien dat ik afgelopen weekend in Barcelona was. Dit jaar bestaat het bedrijf waar ik werk maar liefst 125 jaar! Om dat te vieren gingen we met zo’n 40 collega’s naar Barcelona, wat gezellig! We hadden een behoorlijk vol programma, maar deden vooral heel veel leuke dingen.

We kwamen aan op vrijdagavond: we checkten met z’n allen in, gingen heerlijk uit eten bij Shoko en vervolgens doken we met z’n allen de kroeg in. De wijk El Born in Barcelona is een leuke plek om ‘s avonds een drankje te doen en te dansen.  In de wijk Port Olimpic vind je juist de discotheken en de clubs.

Shoko - Barcelona

Zaterdag was onze tweede dag en deze was zó leuk! We begonnen met een heerlijk ontbijtje en werden toen weer naar El Born gebracht. Hier stonden een aantal fietsen voor ons klaar en we gingen samen met een gids op pad.

Fietsen in Barcelona

Fietsen in Barcelona

Fietsen door een stad is ontzettend leuk om te doen, je hebt zo een heel andere kijk op de stad! We kwamen langs de mooiste plekjes en kregen feitjes te horen die we allemaal nog niet wisten. Parc Ciutadella is een van die mooie plekjes, wat een fijn park is dit toch!

Fietsen in Barcelona

Parc Ciutadella - Barcelona

We aten een typisch Spaanse lunch bij Sagardi. De pinchos die we hier aten waren heerlijk en zo waren we klaar voor een fijne middag. ‘s Middags hadden we vrije tijd en samen met een aantal collega’s gingen we op stap om de stad te verkennen. We dwaalden door de wijk El Born, liepen over La Ramblas, keken onze ogen uit bij La Boqueria, ploften op het terras en liepen nog even over het strand. ‘s Avonds gingen we weer gezellig eten in een mooi landhuis op de berg en doken we vervolgens wederom de kroeg en clubs in. Gezellig!

Boqueria - Barcelona

Haven - Barcelona

De laatste dag was een perfecte dag om af te sluiten. We gingen met een gids naar La Sagrada Familia, wauw! Deze kerk is al ontzettend indrukwekkend om te zien, maar het verhaal erachter vond ik nog veel mooier. Vroeger werd Gaudi gezien als een ‘gek’, vandaag de dag is hij een genie..

La Sagrada Familia - Barcelona

La Sagrada Familia - Barcelona

Vervolgens gingen we door naar Parc Güell, ook al zo bijzonder! Vanuit hier heb je overigens ook een geweldig uitzicht over de stad! Vervolgens hadden we een lunch met verrukkelijke tapas bij Lonja de Tapas en toen was het (helaas) alweer tijd om naar huis te gaan. Een weekendje weg naar deze prachtige stad is eigenlijk veel te kort – er is hier zoveel moois te zien!

Park Güell - Barcelona

Park Güell - Barcelona

Meer lezen over Barcelona

6 Comments
 • Elaintje

  Oh Sagardi, zo lekker! Wat een leuk idee om dat jubileum in Barcelona te vieren.

  • Maud

   Sagardi was heerlijk! Ben jij er ook geweest? Ik vond het zeker een leuk idee om een jubileum in het buitenland te vieren 😉 haha!

 • Wanda

  Wat een ontzettend leuk uitje van je werk! Wij bestaan volgend jaar 85 jaar dus ik zal de tip doorgeven aan de directie! Maar ja, Barcelona is een prachtige stad. Ben er een paar keer geweest en blijf me er iedere keer weer over verbazen. De Sagrada is inderdaad erg indrukwekkend om te zien.

  • Maud

   Geef de tip maar door 😉 De Sagrada Familia vond ik echt prachtig!

 • Marcella

  Leuk fotoblog van je weekend Barcelona! Wat heb je veeeel leuks gedaan! Fietsen in een stad, dat vind ik altijd te gek. En Parc Güell vind ik ook top!

  • Maud

   Thanks! Fietsen in de stad is inderdaad super!

Leave a Reply