Spanje

Accommodatie: Marble Stella Maris in Ibiza

  • By
  • 30 mei 2017
  • Sticky
Marble Stella Maris Ibiza

Het is alweer anderhalf maand geleden dat wij in Ibiza zaten! Wauw, wat gaat de tijd toch snel.. Reizen terwijl je zwanger bent, is toch een stukje anders. Ik was 29 weken zwanger toen wij in Ibiza zaten. Toen we de vakantie boekten, wisten we natuurlijk niet hoe ik me met 29 weken zwangerschap zou voelen. Daarom besloten we om te kiezen voor safe en boekten we een hotel op basis van All Inclusive. We gingen naar een redelijk ‘nieuw’ hotel: Marble Stella Maris in Ibiza.

Marble Stella Maris is een van de oudste resorts op Ibiza. Het is gebouwd in 1968 en vervolgens in 2016 volledig gerenoveerd en heropend. Wij verbleven hier een week en hebben een heerlijke tijd gehad!

Marble Stella Maris Ibiza

De kamers
Marble Stella Maris heeft ruim 300 kamers, allemaal verdeeld over verschillende ‘huisjes’. Wij hadden een ‘standaard twin kamer’. Voorzien van alles wat we nodig hadden, maar niet heel spectaculair. Hier stonden twee bedden (met hele fijne en speciale matrassen), een televisie, een aparte badkamer, een slaapbank, een koelkastje en een kinderbedje voor Fenne. Hoewel het allemaal niet heel spectaculair was, was het wél ontzettend mooi aangekleed. De tegeltjes en de lampen vond ik echt prachtig! Ook fijn: we hadden een eigen terrasje voor het huisje, ideaal! Extra fijn: onze kamer werd iedere dag schoongemaakt én voorzien van schone handdoeken.

De verschillende kamers zijn dus verdeeld over verschillende huisjes over het hele resort. Goed om te wetenhet is enorm heuvelachtig op het resort. De paadjes naar de verschillende huisjes zijn erg steil! Voor mensen die slecht ter been zijn of geen goede conditie hebben, is dit behoorlijk pittig. Voor zwangere vrouwen met drukke peuters trouwens ook. 😉

Marble Stella Maris Ibiza

Faciliteiten
Op het resort vind je verschillende faciliteiten en vrijwel overal is aan gedacht. Je vindt er twee zwembaden, een kinderbad en een peuterbadje. In het peuterbadje staat een vliegtuigje en onze Madame heeft zich hier uren vermaakt. Daarnaast vind bij Marble Stella Maris ook een sportschool en een spa.

Overdag worden er verschillende (sport)activiteiten georganiseerd, voor kinderen én volwassenen. Af en toe gingen we ‘s morgens met Fenne naar de kidsclub, waar ze bijvoorbeeld een t-shirt kon schilderen. Terwijl ze ‘s avonds de sterren van de hemel danste in de kinderdisco. 😉 Uiteraard was er een speeltuin aanwezig en je kunt hier zelfs midgetgolfen.

Marble Stella Maris Ibiza

All Inclusive
Wij verbleven hier dus op basis van All Inclusive: het eten was goed, lekker en gevarieerd. Vooral het ‘toetjes-buffet’ was een van mijn favorieten. Zelfs zo erg dat ik tijdens de lunch alleen een salade maakte, om alle toetjes-calorieën te compenseren, haha! Wat extra leuk is om te weten.. Naast het buffetrestaurant, zijn er ook nog een aantal a-la-carte restaurants te vinden op het resort. In deze restaurants kun je voor een klein prijsje a-la-carte eten. Dat geldt overigens ook voor de cocktailbar.

Ik vind het altijd moeilijk om uit te leggen wat ik precies vind van het All Inclusive-concept, maar dat ga ik (wederom) proberen in een ander artikel. Ik kan in ieder geval alvast zeggen dat het me niet is tegengevallen, maar dat het zeker ook niet ‘mijn ding’ is. Hihi, wordt vervolgd… 😉

Marble Stella Maris Ibiza

Mooie details en vriendelijk personeel
Het resort is mooi ingericht en aan alle details zijn gedacht. Dat is zeker een ding wat ik erg fijn vind! Ook de tuinen zijn mooi aangelegd en het sfeertje is er erg fijn. Het personeel is vriendelijk en hoewel ze niet allemaal Engels spreken (bij de receptie natuurlijk wel!) willen ze je overal mee helpen.

Opmerking: tijdens deze vakantie heb ik veel te weinig aan mijn blog gedacht.. Ik besloot om volop van te genieten van onze laatste vakantie met z’n drietjes en niet stil te staan bij foto’s die ik ‘per se wilde maken voor mijn blog’. Daarom heb ik (helaas) dus niet zoveel foto’s voor dit artikel!

Praktische informatie
Hotel Marble Stella Maris in Ibiza is een hotel van Corendon en in principe alleen via hen te boeken. Het resort ligt op zo’n 3 kilometer van de badplaats Sant Antoni en binnen 10 minuten lopen ben je op een van de prachtig strandjes Cala Gracio of Cala Gracioneta.

Je vindt Hotel Marble Stella Maris aan de Ctra. Cap Negret 16 in San Antonio de Portmany.

 

Meer lezen over Ibiza:

 

 

 

No Comments
Leave a Reply