Spanje

Lente in Ibiza..

  • By
  • 2 mei 2017
  • Sticky
Ibiza in de Lente

Je moest eens weten hoe graag ik nog één keer met z’n drietjes op vakantie wilde.. Aangezien onze vloer in huis ook opnieuw werd geschuurd en geolied, besloten we om in april een weekje weg te gaan. Ik was toen 28 weken zwanger en op deze manier had ik ook echt wat aan de vakantie. Waar we ook naar toe zouden gaan: het zou niet te warm zijn en ik kon me nog fatsoenlijk bewegen. 😉

Om in april een weekje weg te gaan voor de zon is in Europa een beetje tricky, helaas heb je lang niet overal gegarandeerd mooi weer in deze periode. Dus we besloten om naar Ibiza te gaan. Want ook als het niet zo warm is (lees: geen zwembad-weer), is er van alles te doen op dit mooie eiland.

Ibiza in de Lente

Prachtig weer!
Tijdens onze vakantie in Ibiza hadden wij onwijs veel geluk met het weer. De weer-app op mijn telefoon gaf aan dat het gemiddeld zo’n 23 graden was, maar het voelde zeker als 28 graden. En in de zon misschien nog wel warmer! ‘s Middags lagen wij geregeld aan het zwembad en de zon warmde het peuterbadje voor Madame mooi op. We hebben maar één middag bewolking gehad en toen doken we een bloemenveld in voor een fotoshoot.. Toen we klaar waren; begon de zon weer te schijnen en werd het weer warm. Dus konden we weer naar het zwembad, hihi.

Ibiza plog

Ibiza is zo groen in de lente en er zijn zoveel bloemen!
In de lente is het in Ibiza dus nog niet zo warm. Maar dat zorgt er juist voor dat het er ontzettend groen is en er vrijwel overal bloemen te vinden zijn. Ik deelde een foto op Instagram waar dit heel duidelijk naar voren kwam.. En het leuke is dat die foto genomen is langs een strandje, hoe fijn is dat!

Wanneer je in het hoogseizoen of het najaar gaat, zie je vaak dat het landschap is ‘aangetast’ door de warmte. Vaak zijn alle velden dan dor en bruin geworden en met een beetje pech zijn er bosbranden (geweest), zo ontzettend jammer!

Ibiza in de Lente

Citroenen en sinaasappels
Terwijl wij door het mooie groene landschap reden, kwamen we veel citrusbomen tegen. Complete ‘plantages’ met gele en oranje vruchten aan de bomen. Zonder dat ze verschimmeld op de grond lagen, zoals je in het hoogseizoen vaak ziet. 😉

Het schijnt dat wanneer je nog eerder naar Ibiza komt (februari), dat dan ook alle amandelbomen in bloei staan. Het lijkt me geweldig om dan door de landschappen van Ibiza te rijden en al deze bloesems te zien. Ik zet het op de bucketlist voor als we ooit nog eens teruggaan naar Ibiza!

Ibiza in de Lente

Ben jij wel eens in Ibiza geweest tijdens de lente?

 

Meer lezen over Ibiza:

 

2 Comments
  • Cindy

    Wow, jullie hebben echt wel geluk gehad met het weer! Ibiza had niet meteen mijn voorkeur, maar nu ik over de citroenbomen en amandelbloesems lees, begin ik toch wel heel nieuwsgierig te worden. 🙂

  • Marcella

    Klinkt als een fijne periode! Zoals je weet reizen wij altijd buiten het hoofdseizoen, dus ik zou zo eens tussen februari en mei naar Ibizi kunnen reizen. Het eiland bezoeken staat zeker nog hoog op mijn wishlist!

Leave a Reply