Spanje

Kasteel Gibralfaro in Malaga

 • By
 • 12 juli 2016
 • Sticky
Kasteel Gibralfaro Malaga

Tijdens onze vakantie in Malaga (voelt als een eeuw geleden) mocht een bezoekje aan het Kasteel Gibralfaro, Castillo de Gibralfaro, niet ontbreken. Vanuit de stad en de haven heb je een goed zicht op dit prachtige kasteel. Als het nog niet op je lijstje staat om het te bezoeken, trekt het vanzelf je aandacht wanneer je in de stad rondloopt.

Kasteel Gibralfaro Malaga

Het kasteel, Castillo de Gibralfaro, ligt boven op de berg Gibralfaro en is van oorsprong een vesting. Maar in de 14e eeuw werd het omgebouwd tot een Arabisch kasteel en net als bij het Alcazaba vind je ook hier veel Arabische invloeden. Je kunt heerlijk rondwandelen in dit prachtige kasteel en vanaf de verdedigingsmuren heb je een geweldig uitzicht!

Kasteel Gibralfaro

In het kasteel vind je een klein museum. Hier vind je onder andere een maquette van Malaga uit de tijd dat de Moren ‘de baas’ waren. Verder is er nog een restaurantje aanwezig waar je wat kunt eten en drinken. Ik vond het Kasteel Gibralfaro absoluut een bezoekje waard!

Kasteel Gibralfaro

Praktische informatie
Het kasteel is in de zomer van 9.00 tot 20.00 uur geopend en in de winter van 9.00 uur tot 18.00 uur. Voor maar € 3,55 koop je een kaartje voor een bezoekje aan het Alcazaba én aan Kasteel Gibralfaro.

Vanaf het centrum van Malaga kun je lopend naar Kasteel Gibralfaro, het is een prachtige wandeling en je doet er een klein half uurtje over. Ik zou je graag adviseren om dit (zomers) vooral ‘s morgens of ‘s avonds te doen! Overdag kan de temperatuur in Malaga flink oplopen en dan valt zo’n wandeling behoorlijk tegen. Zorg er ook voor dat je goede wandelschoenen aan hebt en voldoende water bij je hebt (mijn conditie en ik hadden het nodig!). Uiteraard kun je er ook per auto of bus naar toe.

Meer over Malaga:

4 Comments
 • Vetexbart

  Malaga staat hoog op mijn lijstje. Ik ga volgende week op vakantie met srprs.me en hoop stiekem dat ze me er naartoe sturen 🙂 (hopelijk lezen ze mee…) – Erg fijne foto’s van het kasteel!

  • Maud

   Malaga is zo’n mooie stad, ik ben er helemaal verliefd op! Ik hoop ook voor jou dat ze je er daar heen sturen 😉 En als srprs.me toch meeleest, mogen ze mij ook wel eens wegsturen 😉 haha. Heel veel plezier in ieder geval!

 • Marcella

  Ziet er tof uit!

 • Danielle

  Malaga is een heerlijke stad. Ben er nu een paar keer geweest met mijn vriend. De laatste keer, in het voorjaar, hadden we de deal dat hij naar een thuiswedstrijd van Malaga mocht als we samen – compleet met wandelschoenen – deze hike zouden doen. Het was inderdaad vrij heet, zou het niet aanraden in juli/augustus.

Leave a Reply