Indrukwekkend: Es Vedra op Ibiza

Tijdens een bezoekje aan Ibiza mag een bezoekje aan de magische rots Es Vedra natuurlijk niet ontbreken. Hoewel wij (te) weinig hebben gezien van het mooie eiland, hebben we natuurlijk wel een bezoekje gebracht aan Es Vedra. Of nou ja.. We hebben deze mysterieuze rots bekeken vanaf een mooi strandje, want de rots ook daadwerkelijk bezoeken is geen optie.

De inwoners van Ibiza hebben met elkaar afgesproken dat er niemand naar het eilandje gebracht kan worden. Dit vind ik ontzettend leuk, want zo blijft het een bijzondere plek zonder duizenden toeristen.

Es Vedra in Ibiza

Wel kun je Es Vedra bekijken vanaf verschillende plekken op het eiland. Wij bekeken de rots vanaf het strandje Cala d’Hort. Wanneer je naar dit strand rijdt, zie je aan de linkerkant al een deel van Es Vedra. Hier vind je ook een aantal punten voor een fenomenaal uitzicht op de rots. Toen wij aankwamen op het strand, was het er lekker rustig en hadden we deze plek helemaal voor onszelf. Dat maakte de plek nog mooier en indrukwekkender.

Es Vedra in Ibiza

Verschillende mythes over Es Vedra

Over Es Vedra worden vele mythes verteld. Een van die verhalen is dat er een reus woonde en twee kinderen hier gevangen hield. Zij moesten eten voor hem zoeken en brachten een keer een zee-egel mee, waarin de reus stikte en de kinderen terug konden vluchten naar het vaste land. Maar er wordt ook verteld dat hier zeenimfen hebben gewoond die Odysseus probeerden te lokken van zijn verdronken schip. Zeemannen beweren dat de naald van het kompas wild uitslaat in de buurt van het eilandje en er zijn zelfs mensen die beweren hier ufo’s gezien te hebben. Kortom: er zijn heel veel mysterieuze verhalen over deze plek.

Es Vedra in Ibiza

 

Meer lezen over Ibiza:

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

1 thought on “Indrukwekkend: Es Vedra op Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *