Spanje

Hippiemarkt Las Dalias in Ibiza

  • By
  • 21 mei 2017
  • Sticky

Wanneer je naar Ibiza gaat, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een van die bezienswaardigheden is onder andere de mysterieuze rots Es Vedra. Maar ook de hippiemarkt Las Dalias is een plek waar vele toeristen naar toe gaan. En dat deden wij dus ook…

Las Dalias

Lees ook: Indrukwekkend – Es Vedra op Ibiza

Dé hippiemarkt van Ibiza
Las Dalias is, al sinds 1985, dé hippiemarkt van Ibiza. Hier vind je veel verschillende kraampjes met kleren in vrolijke kleuren, woonaccessoires, sieraden, verzorgingsproducten en natuurlijk nog veel meer.

Las Dalias

Las Dalias

Wij waren hier ‘s morgens stipt om 10.00 uur en konden zo rustig op ons gemakje over de hippiemarkt lopen. Tegen de tijd dat we alles hadden gezien en terug gingen, stroomde de hippiemarkt steeds voller en werd het ook behoorlijk druk. Houd hier dus rekening mee!

Wat vonden we er eigenlijk van?
Ik vond het leuk om hier rond te struinen en het eens mee te maken. Maar ik kan niet zeggen dat ik dolenthousiast ben. Als je het mij vraagt, is er nog weinig over van het echte hippiegevoel en is het nu vooral een hele toeristische attractie geworden. Overal staan touringbussen die mensen komen brengen en halen. En dat vind ik zo jammer! Desalniettemin.. Denk ik wel dat je deze markt niet mag overslaan als je in Ibiza bent. Het sfeertje is er wel erg gezellig! Madame kreeg behoorlijk wat aandacht hier, ontzettend schattig om te zien! 😉

Las Dalias

Praktische informatie
Je vindt Las Dalias in Sant Carles. Vrijwel overal staan borden die je de wegwijzen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het niet kunt vinden. De markt is alleen geopend op zaterdag, van 10.00 uur tot 20.00 uur. Buiten het hoogseizoen (november t/m april) is de markt geopend tot 18.00 uur. De toegang is gratis, wij moesten alleen € 3,50 betalen voor het parkeren.

 

Meer lezen over Ibiza:

 

1 Comment
  • Esmee

    Wat gaaf! Ik zou mezelf hier onwijs goed kunnen vermaken!

Leave a Reply