Spanje

Het verhaal achter de foto: De schoenenpoetser in Malaga

  • By
  • 25 mei 2016
  • Sticky
Schoenenpoetser - Malaga

Tijdens onze vakanties geniet ik altijd zoveel mogelijk ‘van het nu’, maar ik vind het ook altijd erg leuk om veel foto’s te maken. Vaak zegt een foto meer dan duizend woorden. Maar een foto kan ook een heel ander verhaal hebben dan je in eerste instantie denkt..

Schoenenpoetser - Malaga

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat wij in het mooie Malaga waren. Dit is echt een van de mooiste steden waar ik ooit ben geweest. Een groot voordeel aan een tripje naar Malaga is dat je een citytrip en een strandvakantie prima kunt combineren. De stad heeft veel bezienswaardigheden, heerlijke eettentjes en ik vind de sfeer er helemaal geweldig!

Tijdens het bezichtigen van diverse bezienswaardigheden, maakten wij regelmatig een pitstop bij Café Central. Dit cafe ligt aan een gezellig pleintje ‘Plaza de la Constitución’. Ik vond het enorm leuk dat mijn cappuccino aan tafel werd geserveerd, alleen dit was al een goede reden voor een regelmatig bezoekje aan dit gezellige cafe.

Malaga

Plaza de la Constitucion is een gezellig pleintje waar je het gevoel hebt om even helemaal in het authentieke Spanje te zijn. Het plaatje van de schoenenpoetser op dit pleintje maakt dat gevoel helemaal compleet. Terwijl ik het zag, genoot ik van de heerlijke authentieke sfeer. Maar een paar weken na thuiskomst, las ik op de site Beleefmalaga.nl een compleet ander verhaal over deze ambachtelijke schoenenpoetser.

Schoenenpoetser Malaga

Het verhaal achter de foto
Het beeld op bovenstaande foto is een prachtig beeld, wat veel charme uitstraalt. Toch is het eigenlijk een triest verhaal. Tijdens de economische crisis in Spanje raakte Javier, de schoenenpoetser, zijn baan (als grafisch vormgever) kwijt. Voorlopig zat een nieuwe baan er voor hem niet in. Om toch brood op de plank te krijgen, begon hij te werken als schoenenpoetser.

Het mooie is dat Café Central speciaal een plaatsje heeft vrij gemaakt voor Javier: op het terras en pal naast de deur.

Meer over Malaga:

No Comments
Leave a Reply