Spanje

Bezoek de Tibidabo in Barcelona!

Tibidabo in Barcelona

De Tibidabo in Barcelona is de hoogste heuvel van de Serra de Collserola en is maar liefst 512 meter hoog. Boven op deze berg vind je niet alleen het oudste pretpark van Spanje, maar heb je ook een mooie kerk én een GE-WEL-DIG uitzicht over de stad!

Het pretpark Parque de Atracciones del Tibidabo werd als recreatiepark geopend op 29 oktober 1901. In het pretpark is van alles te doen voor zowel jong als oud. Het bijzondere aan dit pretpark is dat er nog attracties van toen actief zijn! Daarnaast is er ook een terras met een geweldig uitzicht over de hele stad. De kaartjes voor het pretpark zijn wat aan de hoge kant, voor volwassenen kost een kaartje € 28,50 en voor kinderen € 10,50. Je kunt hier ook ‘gewoon’ lekker rondlopen, gratis en voor niets :-)!

Behalve het bijzondere pretpark staat boven op de berg ook een kerk, de Esglèsia del Sagrat Cor. De kerk ligt nog hoger dan het pretpark en is ook vanuit de hele stad te zien. ‘s Avonds wordt de kerk verlicht en wanneer je dan door Barcelona loopt, kun je de kerk nog steeds zien. De kerk bestaat uit twee delen: het onderste gedeelte is het oude gedeelte en het bovenste gedeelte is het nieuwe gedeelte. Beide gedeeltes zijn erg mooi en bij het nieuwe gedeelte is het uitzicht nog waanzinniger! Je kunt gratis een bezoekje brengen aan de kerk en voor € 2,00 kun je de kerk ook beklimmen zodat je helemaal bovenin komt.

Hoe kom je bij de Tibidabo?
Wij gingen vanuit Placa Catalunya met de trein (L7) en stapten uit bij de Avenida de Tibidabo. Vanuit daar kun je op twee verschillende manieren verder. Of je neemt de bus (195) of je gaat met de Tramvia Blau. De Tramvia Blau is een oud (en open) trammetje en ziet er echt onwijs schattig uit! Beide vervoersmiddelen brengen je boven naar de berg. Vanuit daar neem je de Funicular, één van de eerste kabelbanen in Spanje.

Hoewel de Tibidabo niet de meest toeristische trekpleister is, mag je een bezoekje aan deze berg eigenlijk niet missen. De sfeer is er geweldig! Ben jij er wel eens geweest?

No Comments
Leave a Reply