Spanje

Barcelona vs. Malaga

 • By
 • 20 november 2016
 • Sticky
Kasteel Gibralfaro

Onlangs was ik voor de derde keer in Barcelona. Nu viel het mij pas op dat de stad behoorlijk gebaseerd is op het toerisme. Malaga daarentegen kwam op mij heel anders over! Maar aangezien ik er voor de derde keer in Barcelona was – en nog maar één keer in Malaga ben geweest, zou je toch denken dat ik Barcelona een fijnere stad vind. Maar is dat wel zo? Ik zette de vergelijkingen op een rijtje!

Kasteel Gibralfaro

Stranden
Wat ik zo ontzettend leuk vind aan beide Spaanse steden, is dat ze allebei ook een strand hebben. Ik denk dat beide steden te warm zijn in de zomer, maar in het voorjaar en najaar is het fijn om een stedentrip te combineren met het strand! De stranden in Barcelona zijn speciaal aangelegd voor de Olympische Spelen van 1992, eigenlijk zijn ze dus hartstikke nep 😉 De stranden van Malaga zijn wel natuurlijk. Beide stranden zijn heel fijn, maar het strand van Malaga heeft toch mijn voorkeur! Hier vind je leuke strandtentjes met bootjes ervoor waar vis in wordt gegrild, maar ook vind je er nog stukjes gras op het strand!

strand_malaga

Eten & drinken
Eten en drinken is altijd fijn, maar vooral in Spanje is het heeerlijk! Ik ben gek op tapas, maar ook op paella (zelfs met mijn visallergie). In Malaga zaten wij ontzettend veel op de verschillende terrasjes en deden we vooral ‘rondjes tapas’. We gingen dan van terras naar terras en overal aten we een paar tapas. Ik had ook niet het gevoel dat je heel veel andere keuzes had. In Barcelona heb je heel veel keuze! Van tapas en pinchos tot paella en heel veel andere gerechten. In Barcelona had ik dus iets meer afwisseling, altijd beter!

Bezienswaardigheden en to do’s
Dit vind ik een hele lastige. Zoals ik eerder al aangaf, kreeg ik tijdens mijn laatste bezoekje aan Barcelona heel erg het gevoel dat hier alles is gebaseerd op het toerisme. Zo dus ook de verschillende bezienswaardigheden, vrijwel overal moet je voor betalen en overal staan lange rijen. In Malaga zijn er ook veel bezienswaardigheden, maar daar zijn de prijzen veel lager en ik heb geen rijen gezien. Malaga heeft qua bezienswaardigheden en to do’s dan absoluut mijn voorkeur.

Malaga - boottocht

Overdekte markten
Beide steden hebben geweldige overdekte markthallen. Barcelona heeft de bekende Boqueria Markt, pal aan de Ramblas. En Malaga heeft de minder bekende Mercado Atarazanas. De markt in Barcelona vond ik erg leuk om te zien (en te proeven). Maar de overdekte markt in Malaga vond ik echt geweldig! Hier komt de lokale bevolking om te onderhandelen over de prijzen en het sfeertje daar is echt super leuk!

Uitzichten
Beide steden hebben verschillende punten voor een geweldig uitzicht over de stad. Zo krijg je in Malaga een goed beeld van de stad én de haven in Kasteel Gibralfaro en het Alcazaba. En in Barcelona heb je heel veel verschillende uitkijkpunten, waaronder in Park Güell en bij de Tibidabo. In Malaga vond ik de uitzichten prachtig, maar in Barcelona keek ik echt mijn ogen uit!

Park Güell - Barcelona

Conclusie!?
Hoewel ik dus al drie keer in Barcelona ben geweest, vind ik Malaga een veel leukere stad. Dit heeft onder andere te maken met het toerisme en de sfeer in de stad. Een sfeertje is altijd heel moeilijk om te beschrijven, maar de sfeer in Malaga is echt heel erg fijn!

 

Meer over Malaga:

 

Meer lezen over Barcelona

 

Voor dit artikel heb ik inspiratie op gedaan bij Marcella van Marcellamolenaar.nl.

18 Comments
 • Demi | StudioKOOK

  Leuk om te lezen. Krijg meteen een vakantiegevoel!

  • Maud

   Wat leuk Demi! Waar zou je dan liever naar toe gaan? Naar Barcelona of Malaga? 🙂

 • Yvonne

  Helemaal waar dat in Barcelona alles zo op toeristen gericht is en je overal de portemonnee flink mag trekken. Wel een nadeel eigenlijk. Had ik me nooit zo gerealiseerd. Wij landden ooit in Malaga, maar zijn er meteen weg gegaan, een rondreis door Andalusië. Zodoende heb ik de stad nog nooit gezien, maar ben nu wel heel benieuwd…

  • Maud

   Dat is eigenlijk ook een nadeel, ik besefte het me ook pas tijdens het derde bezoekje. Dus het ligt vast niet aan jou 😉 Ik denk dat het de hoogste tijd wordt dat je eens naar Malaga gaat!

 • Jenny - ikreis.net

  Leuke blog! Ik vind Malaga ook leuker dan Barcelona.

  Wist je trouwens dat in echt paella geen vis hoort te zitten? Enkel kip en konijn. Dit leerde ik tijdens een toffe kookworkshop in Sevilla.

  • Maud

   Dankje Jenny! Alleen kip en konijn in paella? Nee! Dat wist ik niet, wat grappig, haha!

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Ik ben nog nooit in Malaga geweest, maar wel twee keer in Barcelona. Ik vind Barcelona wel leuk, maar te toeristisch. Malaga lijkt me inderdaad mooier.

  • Maud

   Geef je een gil wanneer je ooit eens naar Malaga gaat? 🙂

 • Sanne

  Ik ben inderdaad een paar jaar geleden naar Barcelona geweest en zou als ik nu moet kiezen ook voor Malaga gaan. Omdat ik behalve op het vliegveld daar nog niet geweest ben 😉 maar ik vond de andere Spaanse steden (Valencia, Madrid, Sevilla) allemaal leuker 🙂

  • Maud

   Valencia, Madrid en Sevilla ben ik alle drie nog niet geweest. Staan zeker op mijn lijstje! Welke van de drie is de grootste aanrader?

 • Wanda

  Barcelona vind ik een heerlijke stad, maar zo te zien moet ik ook een keer naar Malaga! Ik hou wel van de wat rustigere steden waar je je meer tussen de locals kunt begeven.

  • Maud

   Als je daar van houdt, dan is Malaga inderdaad een geweldige stad!

 • Marcella

  Leuk artikel Maud! Ik ben zelf twee keer in Barcelona geweest. De eerste keer erg kort, de laatste keer een echte stedentrip waarin ik een hoop heb gezien. Park Güell vond ik ook absoluut tof, en supermooi. Maar ik vond veel stukken in de stad ook gewoon te druk, te toeristisch. Malaga ken ik nog niet, maar wil ik zeker bezoeken. Ik gok dat Valencia ook echt wel jouw stad is!

  • Maud

   Thanks Marcella! Ik gok ook dat Valencia wel mijn stad is, haha!

 • Gabrielle ~ GlobeGirl

  In beide steden nog niet geweest, dit artikel zal mij zeker helpen om een goede keuze te maken. En wat is het moeilijk… Allebei zo veel leuks te bieden en ik krijg echt een heerlijk vakantie gevoel ervan 😀

  • Maud

   Dat wordt dan de hoogste tijd Gabriëlle!

 • Denise - Follow my footprints

  Ik zou het niet eerlijk kunnen vergelijken omdat ik Barcelona veel beter ken omdat ik er gewoond heb. Wel denk ik dat er heel veel veranderd is, want die lange rijen kan ik me helemaal niet herinneren. Alleen bij Montserrat (buiten Barcelona). Toch denk ik dat het in de wijken waar ik woonde nog niet zo toeristisch is en dat waren ook mooie/leuke delen van de stad waarvandaan je zo tussen de toeristen stond als je wilde.

  • Maud

   Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind Barcelona ook echt geweldig! Maar Malaga is gewoon nét wat authentieker..

Leave a Reply