Overig Reizen

Reizen tijdens de zwangerschap

 • By
 • 23 juli 2016
 • Sticky
Zwanger in Barcelona

Fenne is nu alweer ruim een jaar oud, ja echt! We zijn al een paar keer met haar op vakantie geweest, onder andere naar Chios en Marrakech. Maar ook tijdens de zwangerschap is ze, zonder dat ze het door had ;-), al op meerdere plekken geweest!

Nies van Reismicrobe.com schreef laatst een leuk artikel ‘Zwanger op reis: mijn tips‘. Pas toen besefte ik me dat ik ook best nog wel veel gereisd heb tijdens mijn zwangerschap. De ene keer was ik fitter dan de andere keer, maar ik ben heel blij dat ik dit allemaal nog heb kunnen doen tijdens mijn zwangerschap. Ik heb er enorm van genoten!

4 a 5 weken zwanger in Malaga
Hoewel het ‘zwanger willen worden’ een bewuste keuze was, wist ik tijdens onze vakantie in Malaga nog niet dat ik zwanger was! We hebben een heerlijke vakantie gehad en ik voelde me hartstikke goed. Achteraf voel ik me er wel eens schuldig over dat ik het nog niet wist. Want tijdens deze vakantie heb ik (helaas) de nodige drankjes gedronken, producten gegeten die niet verstandig zijn tijdens een zwangerschap en ook de nodige sigaretjes gerookt.

Tapas in Malaga

8 weken zwanger in Zadar
Het was eigenlijk ons idee om iedereen pas na 12 weken te vertellen over de zwangerschap. Maar toen we het net ontdekt hadden, zou ik niet veel later met mijn vader een lang weekend naar Zadar gaan. Als ik tijdens dit tripje 5 dagen niet zou roken en drinken, zou het mijn vader beslist opvallen ;-). Dus vertelden we het onze ouders eerder dan 12 weken en zo hoefde ik niet stiekem te doen in Zadar. Hoewel ik een hele makkelijke zwangerschap had, kon ik het tijdens dit tripje al wel merken.. Na al het sjouwen was ik veel eerder moe!

14 weken zwanger op Texel
Even lekker een weekendje weg naar Texel met z’n tweetjes (drietjes)! Dit was de periode dat ik non-stop honger had en eigenlijk is die periode nooit meer verdwenen ;-). Terwijl wij genoten van het fijne eilandgevoel, was er ook nog het leuke Struun-festival. In de stadjes Den Burg en Oosterend vond je overal bandjes, cabaret en toneel: wat een gezelligheid! Tijdens de zwangerschap kon ik de diverse alcoholische versnaperingen goed laten staan. Maar tijdens dit festival vond ik het toch wel erg jammer dat ik niks mocht drinken. Gelukkig was het er niet minder gezellig om!

Broodje kroket

26 weken zwanger op Ameland
Tijdens ons weekendje weg naar Ameland was ik al een heel eind op weg. Eindelijk begon je – nu pas – mijn buikje een beetje te zien (ik was zo trots!). We fietsten veel, onder andere van Nes naar de plaatsjes Ballum en Hollum. Helaas hadden we toen wind tegen, en dit was veel zwaarder dan ik van te voren had verwacht!

28 weken zwanger in Barcelona
Een vriendinnetje van mij woonde destijds in Barcelona, samen met een andere vriendin zochten we haar (en haar vriend) op. Ik was toen al 28 weken zwanger en had nu zelfs een zwangerschapsverklaring nodig voor het vliegen. Tijdens dit lange weekend liepen we veel door de mooie stad en dit kon ik heel goed merken! Ik at de hele dag rennie’s, ‘s avonds was ik bekaf en als ik in bed lag had ik hele rusteloze benen. En ik vond het zó jammer dat ik niet kon genieten van de heerlijke Sangria’s en Cava’s!

Zwanger in Barcelona

33 weken zwanger in Nunspeet
Tijdens ons weekendje in Nunspeet sliepen wij in een geweldige Bed & Breakfast met een enorm groot bad op de kamer. Dit was echt een cadeautje na een dagje slenteren. We lagen ‘s avonds op tijd in bed en ‘s morgens werd ik wakker gemaakt door de druktemaker in mijn buik ;-). Klaar voor een nieuwe dag! Tijdens deze nieuwe dag fietsten we nog een heel eind en dat hield ik (tot mijn eigen grote verbazing) behoorlijk goed vol.

Ik had gelukkig een makkelijke zwangerschap – voor zover dat kan – en voelde me heel goed. Zelfs in de laatste weken was ik nog behoorlijk mobiel en kon ik voor mijn gevoel de hele wereld nog aan. Mede daardoor kon ik deze tripjes nog maken. Ik besef me heel goed dat dit (helaas) niet voor iedereen het geval is.

Credits voor inspiratie voor dit artikel gaan naar Nies van Reismicrobe.com.

8 Comments
 • Yvonne

  Tjonge, jij bent flink actief geweest tijdens je zwangerschap! 🙂 Ik heb trouwens gelezen dat het in die eerste weken (tot 7 of 8) nog weinig verschil maakt met dingen die je eet en drinkt… veel mensen hebben dit, omdat ze het niet weten. Hier een flinke dosis antibiotica genomen bij een voedselvergiftiging bij pril op reis in India bij 2de zwangerschap…

  • Maud

   Zoiets zei de verloskundige destijds inderdaad ook, dat dat de meesten overkomt omdat ze het niet weten. Maar toch voel ik me er soms een beetje schuldig over, stom is dat he? Gelukkig hebben we een kerngezond kind! Hihi.

 • Jenny - ikreis.net

  Mocht ik ooit zwanger raken, dan hoop ik net als jij gewoon lekker leuke dingen te kunnen blijven doen.

  Ik rook en drink trouwens niet, dus dat hoef ik sowieso niet te laten 🙂

  • Maud

   Dat hoop ik ook voor jou! Een fijne en gezonde zwangerschap maakt het allemaal nog leuker.. Dat je niet rookt en drinkt is eigenlijk alleen maar goed, toch? Scheelt weer ‘afkicken’, haha!

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Wow, jij bent echt actief geweest! Mij lijkt het geweldig om lekker actief te blijven tijdens de zwangerschap…dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben zo ongeveer nog de enige zonder kinderen en ik heb al veel zwangere vriendinnen/kennissen/familie gezien die echt niet in staat waren om te reizen. Gelukkig rook en drink ik ook niet 😉 .

 • Denise - Follow my footprints

  Ik heb nog geskied toen ik zanger was. Ik kwam er daar achter… Steeds als ik in de skilift zat kreeg ik intense behoefte aan Brinta (eet ik normaal nooit) en tomatensoep. En met een hele dikke buik nog in Turkije geweest, waar ze op de luchthaven nog moeilijk deden omdat mijn buik veel dikker was dan voor het aantal weken normaal leek. (Verder was ik heel slank en hij stak erg uit, dus ik snap het wel.) En met een nóg dikkere buik een weekendje Amsterdam, waar ik ook nog heel veel gelopen heb toen.

 • Aniek - travelwriter.nl

  Ik heb hier dus helemaal niets zinnigs over te zeggen (geen kinderen) maar wat fijn dat je nog kan blijven reizen tijdens je zwangerschap. Mag de kleine nu ook vaak mee op reis? 😉

  • Maud

   Haha, ik kan me voorstellen dat je er dan weinig nuttigs over te zeggen hebt. De kleine (ondertussen net 1 jaar) gaat inderdaad ook vaak mee op reis! Over een paar weekjes gaan we naar Chalkidiki en mag Madame ook weer mee.

Leave a Reply