Overig

Wintersport voor dummies: handige tips!

 • By
 • 25 januari 2018
 • Sticky

Oooohh jongens.. Mijn eerste wintersport-vakantie komt steeds dichterbij! Ik vind het zo spannend, maar heb er ook ontzettend veel zin in! Voor iedereen die jaarlijks (of in ieder geval regelmatig) op wintersport gaat, is het natuurlijk allemaal super easy.. Maar ik heb dus geen idee wat ik allemaal mee moet nemen.

En dus vroeg ik jullie een tijdje geleden om tips. Vooral op Instagram kreeg ik leuke tips, wat hou ik toch van dat social media kanaal! Maar ik kreeg ook een aantal mailtjes met tips, zo lief allemaal! Speciaal voor alle andere wintersport-leken deel ik een aantal van deze tips.

Zuid-Tirol - Maudgeniet.nl
Afbeelding komt van Suedtirol.info

De tips die ik kreeg:

 • Wees voorbereid op droge lippen.. Kortom: neem Labello mee!
 • En natuurlijk zonnebrand-creme.. Ondanks dat ik een enorme leek ben, wist ik dit stiekem al. Hihi.
 • In bijna alle wintersport-gebieden zijn sneeuwkettingen verplicht. Wij gaan met het vliegtuig (heel luxe en verwend).. Maar als je met de auto gaat, heb je dus sneeuwkettingen nodig. In sommige gebieden heb je ze niet altijd nodig en in andere gebieden juist weer wel. Want winterse weersomstandigheden vragen soms om extra grip op de weg en dat is ideaal met sneeuwkettingen. Heb ik me laten vertellen… šŸ˜‰

 

 • Een extra batterij meenemen voor de fotocamera. Wanneer het heel koud is, gaat de accu van de camera veel sneller leeg. Zo zonde om geen mooie foto’s te kunnen maken omdat de batterij leeg is! En daarom heb ik ook maar besloten om een powerbank mee te nemen, voor de mobiele telefoon.
 • Ik kreeg zelfs een beetje uitleg over de hoeveelheid kleding die ik op zo’n dag aan moet doen. Vooral werken met laagjes schijnt heel slim te zijn; boven in de bergen is het vaak een stuk kouder dan beneden op de piste. En thermokleding mag ik kennelijk niet vergeten!
 • Een sportrugzak meenemen en een thermofles (mĆ©t een autolock om een natte tas te voorkomen) met warme thee.. Heerlijk om iets warms te drinken als pauze.
 • Warme sokken, want koude voeten is echt verschrikkelijk! Onlangs kreeg ik hele fijne warme sokken van Soxs.co. Zie bijvoorbeeld deze foto op Instagram.. Nu al ontzettend blij mee!
 • Eerst een dag(deel) naar een overdekte skihal gaan. Als ik hier een paar uurtjes les neem, heb ik daar straks echt wat aan. Een hele fijne tip, maar ik moet nog even kijken of ik dat allemaal ga redden qua tijd. Oeps! Mocht ik voor mijn wintersportvakantie geen tijd hebben om skiles te nemen, is het sowieso slim om in Zuid-Tirol wel skiles te nemen.

Maar dus ook..

Ik kreeg een paar hele fijne tips. Tips waar ik echt wat aan had. En natuurlijk kreeg ik ook een paar hele ‘logische tips’, zoals genieten, een muts meenemen en mijn handschoenen niet vergeten..

 • Veel geld meenemen.. Ook zo’n leuke tip; ik ga m’n best doen! Haha..
 • De grappenmakers onder ons vertelden mij dat ik eerst mijn ski-schoenen aan moest doen en dan pas de rest van de kleding. Ik was er haast bijna ingetrapt!

 

Zo nieuwsgierig!

Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar wat ik van een wintersportvakantie ga vinden. Ik vind het heerlijk om te genieten van de (warme) zon en ga dan ook het liefst meerdere keren per jaar op zonvakantie. Maar aan de andere kant vind ik het ook altijd leuk om tijdens een vakantie mooie dingen te zien en om actief te zijn. Grote kans dat ik wintersport dus erg leuk ga vinden!

Heb jij nog meer leuke en handige tips voor mij? Laat het me vooral weten.. Ik neem (bijna) alle tips heeeel serieus! Hihi.

 

2 Comments
 • Marcella Molenaar

  Leuk om je tips te lezen Maud! Ik ben echt heel erg benieuwd hoe wintersport jou bevalt! Ik ben ook echt een zonaanbidder en vond IJsland in juni al wennen. Laat staan een dik pak sneeuw… Maar jeetje, het landschap lijkt me erg mooi! Succes met de voorbereidingen & geniet!

  • Maud

   Dankjewel Marcella! Ik ben ook heeeel benieuwd hoe de wintersport mij bevalt; je leest het straks vanzelf! šŸ™‚

Leave a Reply