Italie Overig

Tips gezocht: wintersport voor dummies

  • By
  • 11 januari 2018

In oktober schreef ik nog een artikel dat ik nog nooit op wintersport ben geweest.. Vanuit huis heb ik het niet meegekregen en eerder kon ik me gewoon niet voorstellen dat je vrijwillig naar de kou zou gaan. Toch begon het de afgelopen jaren een beetje te kriebelen. De oplettende lezers hadden het al kunnen lezen in mijn artikel over mijn Winter Bucketlist, maar nu kan ik dan eindelijk van de daken schreeuwen dat mijn eerste wintersportvakantie straks een feit is!

Lees ook: Ik ben nog nooit op wintersport geweest!

Zuid-Tirol - Maudgeniet.nl
Afbeelding komt van Suedtirol.info

Wintersport voor dummies
Dit wordt dus mijn eerste wintersportvakantie! En sinds ik weet dat ik ga, ben ik online heel veel aan het zoeken. Zoeken naar do’s & don’ts natuurlijk, maar ook naar kleding. Ik weet dat het daar koud is en dat ik warme (en waterdichte) kleding nodig heb.. Maar hoe de lagen van die kleding precies in elkaar zitten, weet ik dus nog niet echt. Haha!

Als het om warme voeten gaat, ben ik in ieder geval wel al goed voorbereid! Ik heb namelijk al hele fijne sneeuwschoenen en skisokken gekregen van Outdoorsupply.nl. Dit is een webwinkel met allerlei outdoor producten, waaronder dus ook voor de wintersport. Een aantal mensen om mij heen (en Outdoorsupply.nl zelf) adviseerden mij om te kiezen voor sneeuwschoenen van het merk Sorel en daarbij koos ik ook voor skisokken van het merk Falke. De snowboots zijn wind- en waterdicht en beschermen mijn minivoetjes (maat 36) tot een temperatuur van -40 ºC! Hiermee ga ik dus supersexy door de sneeuw stappen deze dagen! 😉

Sneeuwschoenen Etrias - Maudgeniet.nl

Lees ook: Mijn bucketlist voor deze winter!

Hoe ziet mijn eerste wintersportvakantie er dan uit ?
Ik ga vier dagen naar het mooie Zuid-Tirol in Italië en ik ben enorm nieuwsgierig naar deze plek! Ik heb natuurlijk nog nooit geskied en in vier dagen tijd zal ik het waarschijnlijk ook niet voor 100% leren en ervaren. Maar ik krijg sowieso een ochtend privéles voor het skiën. Daarnaast zullen er zeer zeker ook andere winterse activiteiten op het programma staan.

Denk daarbij aan een hike naar verschillende mooie plekken in deze regio, maar bijvoorbeeld ook Qi-Yoga in de sneeuw en een bezoekje aan een panorama-sauna. Italië staat bij mij vooral bekend om het heerlijke eten, dus ook dat gaat in deze dagen uitgebreid getest worden!

 

TIPS GEZOCHT!

Ik vind het zo ontzettend spannend. Niet alleen omdat het mijn eerste wintersportvakantie gaat worden, maar zeer zeker ook omdat ik alleen ga. Of nouja.. Met een groepje mensen die ik (nog) niet ken. Jasper en de meisjes blijven thuis, dus dit maakt het net wat spannender voor mij, hihi.

Wel ben ik écht écht écht op zoek naar tips voor wintersport-leken. Wat zijn items die ik écht nodig heb en waar ik tijdens zo’n tripje niet zonder kan? Welke items kan ik beter thuis laten? Hoe ga ik skiën in deze dagen een beetje onder de knie krijgen? En zo heb ik nog wel honderden vragen en wellicht nog wel veel meer dingen waar ik nu nog niet over nadenk. Dus kom maar door met die tips!

 

De snowboots en skisokken heb ik gekregen van Outdoorsupply.nl.

 

 

1 Comment
  • Marcella

    Wat onwijs leuk dat je op wintersport reis gaat! Zuid-Tirol is in de zomer zeker mooi, dus dat zit in de winter vast ook goed. Ik ben ook een wintersport leek, dus ik kan je helaas geen tips geven. Je snow boots zien er tof uit!

Leave a Reply