Gadgets Overig

Getest: Squitos mugwerende stickers

 • By
 • 17 juni 2016
 • Sticky
Squitos

Ach gossie.. Fenne zat laatst helemaal onder de muggenbulten (en mama trouwens ook). Na een beetje speurwerk op Google, kwam ik er achter dat er best veel anti-muggenproducten niet geschikt zijn voor baby’s. In veel van deze producten zit deet en dat is schadelijk voor de kleintjes onder ons. Maar toen ik even verder zocht, ontdekte ik dat er nu ook mugwerende stickers zijn, speciaal voor kleintjes :-)!

Squitos

De stickers van Squitos zijn gemaakt van siliconen die citronella en eucalyptus hebben opgenomen. Deze geur zorgt er voor dat muggen niet in de buurt (willen) komen. De stickers zijn 100% natuurlijk en er zitten dus totaal geen giftige stoffen (zoals deet) in! Ook leuk: de stickers (in zes verschillende dierenvariaties) zien er ook nog eens hartstikke gezellig uit!

De stickers werken ongeveer 72 uur en je kunt ze overal op plakken: op de kinderwagen, de slaapzak of het bedje bijvoorbeeld. Ik heb een sticker geplakt aan de buitenkant van het bedje (wat madame niet kan zien) en een, voor de zekerheid, helemaal bovenaan haar bedje. Ons meisje houdt van frutselen en ik verwacht dat ze de sticker(s) er anders heel snel af heeft!

Squitos

Squitos mugwerende stickers
Wat ik zelf erg fijn vind aan de stickers is dat het geen vervelende en overheersende geur heeft. Hoe fijn: vanaf nu geen getrek meer met klamboes en (giftige) insecticide om de muggen te weren, maar gewoon lekker een Squitos-sticker plakken. Je kunt de stickers onder andere hier bestellen. Voor maar € 7,95 krijg je een leuk blikje met 24 stickers. Wij hebben genoeg aan 1 sticker voor Fenne’s kamer en kunnen dus in totaal zo’n 72 dagen verder met deze stickers. De stickers zijn ook te bestellen bij Bol.com: in een blikje van 24 stuks en een blikje van 72 stuks.

» naar Bol.com

En? Werkt het?
We hebben de Squitos stickers nu al een tijdje gebruikt en het werkt echt! Ik ben soms zo’n muts dat ik vergeet om ze op tijd te vervangen en dan zie ik aan Fenne’s  muggenbulten dat ik ze weer moet vervangen ;-). Wanneer ik ze dan vervang, krijgt ze er weer geen muggenbulten bij. En eerlijk toegegeven.. Er zit nu ook een sticker (van een olifant) boven mijn bed en ik heb ook geen nieuwe muggenbulten!

 

Vertel! Wat vind jij van deze Squitos stickers?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.
 Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening.

 

Wist je dat? Het is ook heel belangrijk om je kindje goed te beschermen tegen de zon!

8 Comments
 • Lisa

  Ik lees eigenlijk nergens of de stickers ook echt werken. Daar ben ik wel benieuwd naar. Wat is je ervaring nu je ze een paar dagen hebt gebruikt? Geen muggenbulten meer?

  • Maud

   Hoi Lisa. Je hebt helemaal gelijk, ik heb het artikel meteen aangepast :-)! Ja, het werkt echt! Er hangt nu zelfs een sticker boven mijn bed, haha.. Ik vind het een ideale uitvinding 🙂

 • Avd

  De stickers zitten per 6 lichtdicht verpakt. Gaan de 72 uur niet in vanaf het moment dat je dat open maakt?

  • Maud

   Hi Alexandra, Doordat ze in een doosje zitten gaat de 72 uur niet vanaf dat moment in. Bij ons helpen ze echt erg goed!

 • Anouk

  Wij gaan ze vanavond uitproberen!
  Hopelijk morgen geen muggenbulten erbij.

  • Maud

   Nou Anouk, ik ben ontzettend benieuwd! Hoe is het gegaan!? 🙂

 • Alies

  Ik heb ze net besteld….hopelijk blijven wij nu ook muggenbultvrij…. 🙂

  • Maud

   Dat hoop ik ook voor jullie, Alies! Wij kunnen ondertussen bijna niet meer zonder.. 😉 Hou je me op de hoogte?

Leave a Reply