Overig

De reacties als je gaat vliegen met een baby van 6 weken oud…

 • By
 • 10 september 2017
 • Sticky
Vliegen met een baby - 6 weken oud

Onlangs hebben wij genoten van een heerlijke vakantie in Kos. Onze eerste vakantie met z’n viertjes… Wat was het heerlijk om de hele dag te genieten van de Griekse zon en ons mooie gezinnetje. Ik ben zo ontzettend trots!

Toen wij onze vakantie boekten, was ik ontzettend nuchter. Saar is een hele lieve en tevreden baby en we hebben het erg luxe met haar. Of ze nou thuis slaapt of in Griekenland.. Wat maakt dat nou uit? Maar we kregen ontzettend veel reacties van mensen om ons heen.. En toen begon ik het allemaal toch wel een beetje spannend te vinden!

Lees ook: Tips – vliegen met een baby of dreumes

Welke reacties kregen wij dan?
We kregen dus erg veel reacties. Niet alleen van mensen om ons heen, maar ook via via en zelfs heel veel reacties in het vliegtuig zelf. Iedereen had er wel een mening over en ze wilden die mening maar al te graag aan ons (of onze omgeving) vertellen. Ik kreeg er een klein beetje de kriebels van, hihi. Welke reacties we kregen?

 • “Serieus? Vliegen met zo’n kleintje? Zou je dat nou wel doen?”
 • “Dat vind ik wel heel dapper/stoer hoor!”
 • “Succes en heel veel sterkte ermee!”
 • “Ik wil me nergens mee bemoeien.. Maar ik vind hier wel wat van..”
 • “Mag zo’n kleine baby al wel vliegen?”
 • “Weet je wel waar je aan begint?”
 • “Wat zielig voor al die andere mensen in dat vliegtuig! Ze zal wel de hele vlucht huilen.”
 • … En zo kan ik nog wel even doorgaan …

Er was bijna niemand die positief reageerde.. Slechts een paar mensen die ons goed genoeg kennen waren wel positief. Die gunden het ons en vonden dat we het lekker moesten doen!

Vliegen met een baby - 6 weken oud

Wij blijven lekker nuchter!
Ik probeerde nuchter te blijven en alle negatieve reacties zoveel mogelijk te negeren. Ik wilde van te voren echt niet op zien tegen de reis; ik had juist zoveel zin in de vakantie! In het ergste geval zou ze inderdaad drie uur lang huilen en krijsen in het vliegtuig. Dat zou dan inderdaad heel zielig zijn voor al die andere mensen in dat vliegtuig.. 😉 Maar dat zou ook voor ons, en zeker voor Saar, niet leuk zijn. Gelukkig was dit niet het geval!

Vliegen met een baby van zes weken oud; hoe vond ik dat?
Gelukkig gingen zowel de heen- als de terugvlucht hartstikke goed. Op de heenweg moest Saar regelmatig spugen en was ze daardoor een beetje onrustig, maar lag ze tussendoor ook heerlijk bij ons te slapen. Op de terugweg heeft ze vrijwel alleen maar geslapen. Wij alle vier trouwens, hihi.

Vliegen met een baby is uiteindelijk heel goed te doen. En ja; zo’n kleine baby mag al vliegen. Als je een ‘voorspoedige’ bevalling hebt gehad en zowel de moeder als baby gezond is, mag je zelfs al zeven dagen na de bevalling vliegen. Echter raden veel artsen dit af en adviseren zij om ‘pas’ te vliegen met een baby vanaf zes weken.

Lees ook: Tips – op vakantie met een baby of dreumes

Mijn advies: Juist gaan vliegen met een baby!
Achteraf gezien kan ik zelfs wel zeggen dat het veel makkelijker is om te vliegen met een baby dan met een peuter.. Een peuter kan lopen en daardoor niet of nauwelijks stil zitten.. Fenne had het vliegen ook echt door en werd er op de heenweg een beetje opstandig van. Door de vliegtijden hadden we haar middagslaapje overgeslagen en dat in combinatie met stilzitten was voor haar (en ons!) geen pretje.. 😉

Een baby daarentegen heeft niet door dat de omgeving verandert en past zich daardoor heel makkelijk aan. In het vliegtuig zijn de stewards en stewardessen heel meelevend en een flesje opwarmen is dan ook geen probleem. Wij mochten de wandelwagen meenemen tot aan de gate, wat het helemaal makkelijk maakte. Let op: dit is niet altijd het geval. Soms moet je de wandelwagen tegelijk met de koffers inleveren, dan is een draagzak of -doek heel handig!

Conclusie: ik zou het iedereen aanraden om te gaan vliegen met een baby. Het is even slepen en sjouwen, maar de vliegreis is me 100% meegevallen. En uiteindelijk hebben we zo’n fijne vakantie gehad! Het was het allemaal waard!

 

8 Comments
 • Femke

  Onwijs goed dat jullie je niet laten tegenhouden door een vliegreis en er juist voor gaan! Die opmerkingen vind ik trouwens bizar.. Wat zielig voor die mensen in het vliegtuig? Lekker belangrijk. Fijn dat alles goed gegaan is en jullie een heerlijke vakantie hebben gehad! Ik kan alleen maar zeggen dat jullie een voorbeeld zijn voor velen 🙂 xxx

  • Maud

   Thanks lieve Fem! X

 • Britt

  Leuk Maudje !!!! X

 • Bianca

  Helaas zijn de reacties heel herkenbaar. Wij reizen ook de heel wereld rond met onze dochter. We zijn begonnen toen ze 9 maanden was en gelijk zijn we naar Australië gegaan. De reacties die we kregen waren niet leuk maar heeft ons nooit tegen gehouden. Wij zijn ook van mening dat hoe jonger hoe makkelijk. Als ik terug denk aan de ellendige vluchten die we hadden toen de peuter en kleuter was dan is een baby alleen maar makkelijk. Maar het heeft ons nooit tegen gehouden om niet te gaan en nu is onze dochter 10 jaar en ze kan zeggen dat ze heel veel van de wereld heeft gezien en het vliegtuig helemaal te gek vind. We blijven gewoon heerlijk door reizen, het wordt alleen maar makkelijker nadat ze 4 jaar oud zijn geweest!

  Geniet er van en hou je vooral niet tegen nav de reacties want de kinderen leren ook heel veel!

  Veel plezier met z’n vieren!

 • Marcella

  Mooi dat het zo meegevallen is om te vliegen met Saar! Al die opmerkingen en bemoeienis, laat het los joh. Iedereen moet toch altijd ergens wat van vinden. Vermoeiend vind ik dat vaak 😉

 • Kristel

  Ooh is wat he al die reacties! Mn zusje kreeg al commentaar toen ze met de 2ling (toen 7 wkn) naar de dierentuin ging!

  • Maud

   Haha, erg he? Oordelen over een ander is ook hartstikke leuk natuurlijk! 😉

Leave a Reply