3 toffe plekken om Carnaval te vieren

Nog eventjes en dan wordt er op verschillende plekken in de wereld weer volop Carnaval gevierd! Ook in Twente wordt hier veel aandacht aan besteed. Oldenzaal komt tijdens de Carnavalperiode zelfs regelmatig op televisie, omdat we zo’n mooie optocht hebben! *Trotse Tukker*

Normaal gesproken vind ik het een leuk en vooral een feestje om te vieren. Niet de drie dolle dagen, maar een avond én de optocht vind ik sowieso leuk! Eerder woonden wij aan de route van de Carnavalsoptocht en dan was het altijd volop feest bij ons. Met bier, braadworsten, soep, gehaktballen en het hele huis vol – wát een gezelligheid!

Carnaval 2016
Carnaval 2016

Carnaval (ook wel ‘Vastenavond’ – vooravond van het vasten) is van oorsprong een rooms-katholiek volksfeest, dat mogelijk ook heidense wortels heeft en gevierd wordt in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond.

Eerlijk toegegeven.. Ik heb dit jaar totaal geen zin in Carnaval! Een hele avond ‘hossen’ met een dikke zwangere buik tussen allemaal mensen die steeds meer drank naar binnen werken.. Ik moet er even niet aan denken, hihi. 😉 Daarom gaan we dit jaar een weekendje weg, hartstikke leuk! Wij zitten met Carnaval lekker in het mooi Mechelen, maar wereldwijd zijn er erg veel plekken waar je Carnaval kunt vieren.

Venetië
Het Venetiaans Carnaval is iets dat ik nog heel graag eens mee wil maken. Hier draait alles om de prachtige maskers. En dan heb je nog de kostuums die iedereen draagt (heel wat anders dan de ‘pakken’ die wij hier aan doen!). Ik ben heel benieuwd naar alle gondels die als een soort parade door de stad varen.. Het lijkt me echt prachtig!

Carnaval Venetië
Afbeelding komt van Shutterstock.

Keulen
Ook in Duitsland wordt er op veel plekken fanatiek Carnaval gevierd. Tijdens de optochten gooien ze snoepjes en bloemen van de wagens af, rechtstreeks het publiek in. In Duitsland draait Carnaval (net als bij ons in Nederland) vooral om bier.. 😉 In het centrum staat op iedere hoek van de straat een bandje te spelen en de sfeer moet er ontzettend gezellig te zijn! Leuke traditie: wanneer je als man een stropdas draagt met Carnaval, knippen vrouwen deze af. Hihi.

Rio de Janeiro
Als ze ergens weten hoe je Carnaval viert, dan is het wel in Rio de Janeiro. Ik gok dat mijn zusje hier ontzettend graag bij zou willen zijn, hihi. Midden op straat worden verschillende Salsa-dansen uitgevoerd en ook hier hebben ze de mooiste kostuums aan. Kostuums met felle kleuren (iedere Salsa-club heeft z’n eigen kleur) en veel veren. Een kleurrijk spektakel!

Carnaval Rio de Janeiro
Afbeelding komt van Shutterstock.

Uiteraard zijn er ook in Nederland veel plekken waar Carnaval gevierd wordt. Wil je eens een geweldig mooie Carnavalsoptocht zien? Dan mag Oldenzaal natuurlijk niet ontbreken; het is hier hartstikke gezellig! Maar ook Den Bosch (rond Carnaval beter bekend als Oeteldonk), MaastrichtBreda en Tilburg zijn steden waar het heel gezellig is met Carnaval!

Vier jij Carnaval? En waar?

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

6 thoughts on “3 toffe plekken om Carnaval te vieren

  1. Tja, ik ben een echte Brabantse dus ik ben volgende week ook de ‘pineut’ 😉 . Tegenwoordig vier ik netjes twee dagen carnaval, maar vroeger ging ik serieus vier dagen. Daar heb ik echt geen zin meer in. Carnaval in Venetië lijkt me echt heel gaaf!

  2. Lijkt mij onwijs gaaf om carnaval mee te maken in rio! Ik zie altijd de mooiste filmpjes en video’s online, misschien eerst naar venetie. Ik hoorde dus dat er ook een brazilliaanse carnaval in rotterdam is, weet niet of dit klopt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *