Overig

Paklijst: Ik ga zwanger op vakantie en neem mee…

 • By
 • 4 april 2017
 • Sticky
Zwanger op reis

Nog maar een paar weekjes aftellen en dan gaan we ontdekken dat¬†Ibiza zo veel meer is dan een party- en hippie-eiland! ūüėČ De laatste vakantie met z’n drietjes; ik heb er enorm veel zin in. Toen ik zwanger was van Fenne heb ik nog best veel gereisd (klik hier voor het artikel en het aantal reisjes) en ook deze zwangerschap heb ik absoluut niet stil gezeten. De vakantie naar Ibiza wordt denk ik het laatste tripje van de zwangerschap.

Wanneer je zwanger op vakantie gaat, komt daar best wel veel bij kijken. Je gaat wat beter nadenken over de bestemming: wil ik nog wel vliegen of wil ik liever dichtbij huis? Hoe zit het met verre reizen? Wat moet ik allemaal meenemen? Nee, ik ga in dit artikel geen complete paklijst opnoemen. Tenminste geen paklijst met de spullen die ik normaal gesproken ook meeneem. Maar ik ga wél een paar dingen opnoemen die ik anders niet zo snel had meegenomen.

Duifhuizen tassen & koffers

Lees ook: Dit zit er standaard in mijn koffer!

Welke spulletjes neem ik (extra) mee op reis nu ik zwanger ben?

 • Ik begin meteen met het belangrijkste punt.. Als je gaat vliegen heb je een¬†zwangerschapsverklaring van de verloskundige nodig! Bij veel vliegmaatschappijen moet je (kunnen) laten zien dat je ‘gezond zwanger’ bent en dus gewoon veilig kunt vliegen.
 • Rennies! Lang leve de rennies; ik zou echt niet weten wat ik zonder zou moeten.
 • Een nieuwe bikini. Ik heb¬†geen speciale zwangerschapsbikini aangeschaft, maar ik moest w√©l een nieuwe bikini kopen omdat de vorige niet meer past. Hihi.
 • Datzelfde geldt eigenlijk voor¬†positiekleding. Het enige verschil is dat ik dat wel speciaal heb aangeschaft. ūüėČ
Zwanger op reis
Afbeelding komt van Shutterstock.

Lees ook: Hoe bescherm je je kindje tegen de zon?

 • Ook belangrijk: een goede¬†zonnebrandcreme. Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar ik wil nu heel graag een ‘zwangerschapsmasker’ voorkomen.
 • Goede schoenen. Ik kan me nog vaag herinneren van Fenne’s zwangerschap dat ik met het warme weer veel vocht vast hield. Te strakke schoenen zijn dan absoluut niet fijn. Helemaal niet als je ook nog wat wilt doen en de omgeving wilt zien.
 • Anti-striae olie. Toen ik zwanger was van Fenne had ik het geluk dat ik geen zwangerschapsstriemen kreeg en dat wil ik deze keer ook graag voorkomen.
 • En speciaal voor Jasper: Bluetooth-boxjes. Voor het geval hij het hormonale gezeur van mij helemaal zat is en hij naar zijn eigen muziek wil luisteren. Hahaha, geintje natuurlijk! ūüėČ

En jij?
Heb jij nog (veel) gereisd tijdens jouw zwangerschap? Nam jij toen bijzondere spulletjes mee? En heb je nog goede tips voor mij? Laat het mij dan weten in een reactie hieronder.

 

1 Comment
 • Grace

  Ik heb dus echt niets bijzonders meegenomen op reis. Zelfs de Fit to Fly verklaring had ik niet mee. Gelukkig geen enkel probleem ondervonden. tijdens mijn drie tripjes tijdens mijn zwangerschap. Overigens had ik zelfs hakken mee en wilde ik nog een toren beklimmen.

  Oh, ik had wel extra crackers en snoepjes meer in het vliegtuig en in mijn handtas onderweg. Je weet immers nooit wanneer je opeens trek krijgt als zwangere (lees: altijd honger!).

Leave a Reply