Paklijst: Ik ga zwanger op vakantie en neem mee…

Nog maar een paar weekjes aftellen en dan gaan we ontdekken dat Ibiza zo veel meer is dan een party- en hippie-eiland! 😉 De laatste vakantie met z’n drietjes; ik heb er enorm veel zin in. Toen ik zwanger was van Fenne heb ik nog behoorlijk veel gereisd (klik hier voor het artikel en het aantal reisjes) en ook deze zwangerschap heb ik absoluut niet stil gezeten. De vakantie naar Ibiza wordt denk ik het laatste tripje van de zwangerschap.

Nee, ik ga in dit artikel geen complete paklijst opnoemen. Tenminste geen paklijst met de spullen die ik normaal gesproken ook meeneem. Maar ik ga wél een paar dingen opnoemen die ik anders niet zo snel had meegenomen.

Duifhuizen tassen & koffers

Lees ook: Dit zit er standaard in mijn koffer!

Welke spulletjes neem ik (extra) mee op reis nu ik zwanger ben?

  • Ik begin meteen met het belangrijkste punt.. Als je gaat vliegen heb je een zwangerschapsverklaring van de verloskundige nodig! Bij veel vliegmaatschappijen moet je (kunnen) laten zien dat je ‘gezond zwanger’ bent en dus gewoon veilig kunt vliegen.
  • Rennies! Lang leve de rennies; ik zou echt niet weten wat ik zonder zou moeten.
  • Een nieuwe bikini. Ik heb geen speciale zwangerschapsbikini aangeschaft, maar ik moest wél een nieuwe bikini kopen omdat de vorige niet meer past. Hihi.
  • Datzelfde geldt eigenlijk voor positiekleding. Het enige verschil is dat ik dat wel speciaal heb aangeschaft. 😉 (Op Ukkiegeniet.nl schreef ik nog een artikel over zwangerschapskleding.)
Zwanger op reis
Afbeelding komt van Shutterstock.

Lees ook: Hoe bescherm je je kindje tegen de zon?

  • Ook belangrijk: een goede zonnebrandcreme. Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar ik wil nu heel graag een ‘zwangerschapsmasker’ voorkomen.
  • Goede schoenen. Ik kan me nog vaag herinneren van Fenne’s zwangerschap dat ik met het warme weer veel vocht vast hield. Te strakke schoenen zijn dan absoluut niet fijn. Helemaal niet als je ook nog wat wilt doen en de omgeving wilt zien.
  • Anti-striae olie. Toen ik zwanger was van Fenne had ik het geluk dat ik geen zwangerschapsstriemen kreeg en dat wil ik deze keer ook graag voorkomen. Ik schreef er een artikel over op Ukkiegeniet.nl
  • En speciaal voor Jasper: Bluetooth-boxjes. Voor het geval hij het hormonale gezeur van mij helemaal zat is en hij naar zijn eigen muziek wil luisteren. Hahaha, geintje natuurlijk! 😉 Maar over deze boxjes volgt binnenkort wel een leuk artikel!

En jij?
Heb jij nog (veel) gereisd tijdens jouw zwangerschap? Nam jij toen bijzondere spulletjes mee? En heb je nog goede tips voor mij? Laat het mij dan weten in een reactie hieronder.

 

Meer lezen:

 

Sharing is caring!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *