Overig

Optimaal nagenieten van jouw vakantie doe je zo!

 • By
 • 19 augustus 2016
 • Sticky
Fenne - Marrkech

Dit klinkt niet echt als een verrassing: ik ben gek op reizen! Ik vind het heerlijk om de mooiste plekjes te ontdekken, te relaxen, te genieten van de cultuur en van het eten. Het begint al met de voorpret.. Uitzoeken waar we naartoe gaan en wat we daar allemaal gaan zien en beleven. Wat wil ik niet missen? Wat wil ik eten? En wat zijn de mooiste plekjes?

Dan volgt natuurlijk de vakantie.. Tijdens zo’n vakantie hoor je mij zo’n 583 keer zeggen hoe geweldig ik het vind, dat ‘Maudgeniet.nl’ nu toch echt op stap is en overal voor 100% van geniet. Ik kan er na zo’n vakantie uren over praten en er nog vele nachten over dromen. Wat is het toch fijn om op reis te zijn!

Maar wat is er nou leuker dan nagenieten van zo’n prachtige vakantie? Ik geef je een paar tips hoe je ná je vakantie nog optimaal kunt nagenieten.

Fenne - Marrkech

1. Neem souvenirs mee naar huis
Bij ons in huis staat het vol met souvenirs van de vakanties: Griekse olijfolie, een theepot uit Marrakech, een slinger olifantjes uit Barcelona en een knuffel voor Fenne uit Zadar. Iedere keer als ik naar deze souvenirs kijk, bedenk ik me weer hoe fijn onze vakantie was!

2. Probeer de recepten thuis na te maken
Heb je iets heerlijks gegeten op vakantie? Onthoud de naam van het gerecht goed! Vaak kom je ook kookboeken tegen in de toeristische winkeltjes, soms zelfs in het Nederlands! Is dit niet het geval? Zoek dan thuis een recept op van dat heerlijke gerecht en duik die keuken in. Neem desnoods (voor de zekerheid) lokale producten mee.. De feta uit Griekenland is écht veel lekkerder dan hier uit de supermarkt!

Lees ook: Kookboek – Mijn Griekse Keuken

Griekse bladerdeeggebakjes

3. Luister thuis naar muziek die je op vakantie (veel) luisterde
Soms hoor je op vakantie wel honderd keer hetzelfde liedje, bijvoorbeeld een liedje wat op dat moment helemaal een hit is in jouw vakantieland. Luister er thuis nog een paar keer (of juist heel veel keer) naar, wedden dat het herinneringen ophaalt?

4. Vertel jouw vakantieverhalen aan iedereen die het maar wil horen (of niet)
Na onze vakanties kan ik er nog uren over praten. Waar we precies zijn geweest.. Wat het allermooiste was om te zien.. Wat het lekkerste was om te eten.. Wat we hebben meegemaakt.. Hoe de bevolking met ons omging.. Hoe de reis ging, met of zonder Fenne.. Waarom we moesten lachen, ook al zijn het vaak ‘bij-zijn-momentjes’ en ziet niemand er de humor van in.. Vertel jouw avonturen aan iedereen die het maar niet meer horen wil!

Lees ook: Review: Webprint.nl

Fotoalbum

5. Leg de mooiste momenten vast
Een van de beste methodes om na te genieten van de vakanties: de foto’s bekijken! Zelf maak ik van iedere vakantie (lang of kort) een fotoalbum waar onze mooiste momenten in te vinden zijn. Regelmatig pakken wij deze fotoalbum erbij en kijken we er weer in, zo fijn! Zo’n fotoalbum kun je bijvoorbeeld in verschillende formaten maken via Webprint.nl. Ook vind je op verschillende plekken in ons huis fotolijstjes met de allermooiste vakantiefoto’s. Ik liet eerder al eens een foto afdrukken op aluminium, zo leuk! Ik kan uren naar de foto’s kijken, om er vervolgens ook weer uren over te praten. Wat is het toch fijn om op reis te zijn!

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.
 Je leest hier alleen mijn persoonlijke mening. 

 

15 Comments
 • Dineke

  Wat een heerlijke tips! Ik ben net terug van vakantie en ik mis het zo erg, dus dit kan ik goed gebruiken, haha 🙂

  • Maud

   Hihi, welke tip heeft jouw voorkeur?

 • Lizette

  Fijne tips! Ik ben net terug en luister nog dagelijks naar de playlist die ik op reis steeds luisterde. Brengt me zo weer terug daar heen.

  • Maud

   Wat leuk om te horen, Lizette! Ik heb dat ook altijd, ik ben gek op (na)genieten!

 • Marije

  Goede Tips! voor die van de muziek werkt altijd erg goed! en foto’s natuurlijk..

  • Maud

   Ik hou van foto’s – ze brengen me weer helemaal terug naar het moment. Dát is nog eens nagenieten!

 • Kirsten | Travelaar.nl

  Leuk! De recepten namaken thuis probeer ik ook altijd 🙂 Ik ben zo langzamerhand best goed geworden in pad thai en fried rice. Al zeg ik het zelf 😉 haha. Souvenirs proberen we ook altijd mee te nemen, maar is nu wel zo lang reizen met onze backpacks best lastig. Iig koop ik op vrijwel iedere bestemming een magneet 🙂 Dat weegt niet zoveel en neemt niet zoveel ruimte in beslag. En als we weer eens thuis zijn moet ik maar snel aan de slag met fotoboeken. We hebben al 15000+ foto’s. Oeps!

 • Aniek - travelwriter.nl

  Souvenirs neem ik niet vaak mee, maar wel kruiden, olijfolie, wijn en andere lekkernijen! Heerlijk thuis nagenieten van de reis.

  • Maud

   Goed om te horen! Ik neem alleen souvenirs mee als ik vind dat ze niet te toeristisch zijn, haha!

 • Marijke

  Haha, grappig!! Ik volg àl je tips 😉 Zeker dat koken, souvenirtjes voor in huis meebrengen en die muziek luisteren doe ik met véél plezier! Ik vind dat zelf wel echt belangrijk, omdat je zo veel bewuster leeft! Een fotoboek maken zorgt er toch ook voor dat je dit vaker aan kennissen laat zien en dan volgen die verhalen vanzelf. Ik blijf toch ook fan van afgedrukte foto’s 🙂

  • Maud

   Wat ontzettend leuk! Ik ben er ook helemaal fan van. De reis op zich is al prachtig, maar het nagenieten maakt dit alleen nog maar mooier!

 • Gabriëlle ~ GlobeGirl

  Erg handige tips, vooral het maken van een fotoboek kan ik uren tijd aan besteden, heerlijk! Het namaken van recepten is eigenlijk nooit in mijn opgekomen maar wel echt een super leuke tip!

  • Maud

   Jij hebt straks honderden manieren om na te genieten van jouw spannende avontuur! Ik ben benieuwd naar de Zweedse gerechten 😉

 • Marcella

  Leuk artikel Maud! Van al onze reizen maken we een fotoboek. Zo fijn om terug te kijken naar al die mooie momenten! Tegenwoordig maken we ook reisfilmpjes, ook die zijn te gek om bij na te genieten!

  • Maud

   Jaaaa, ik ben gek op jullie reisfilmpjes!

Leave a Reply