Eten & drinken Overig

De leukste foodmarkets op reis

 • By
 • 24 maart 2017
 • Sticky
Foodmarkets op reis

Ik ben gek op reizen, maar zeker ook op lekker eten.. Om deze twee dingen te combineren vind ik dan extra leuk. Foodmarkets zijn voor mij echt een feestje om te bezoeken; ik kan hier uren rondlopen. Hoewel ik wel vaak extra goed moet opletten met mijn visallergie, probeer ik altijd een foodmarket te bezoeken op onze vakantiebestemming.

Mercado Atarazanas in Malaga
Malaga is sowieso een stad waar je ontzettend lekker (en veel!) kunt eten. Mercado Atarazanas is een markt die je absoluut niet mag missen als je in Malaga bent. Op deze markt zie je nauwelijks toeristen en hier kom je vooral de lokale bevolking tegen. De overdekte markt heeft een hele mooie glas-in-lood wand, aanrader!

» Lees ook: Mercado Atarazanas in Malaga

Mercado Atarazanas

La Boqueria in Barcelona
Om even in de Spaanse sferen te blijven.. La Boqueria in Barcelona is misschien wel een van de meest bekende markten van Europa. Op deze markt is het elke keer weer enorm druk en je komt hier vooral veel toeristen tegen. Maar deze toeristen zijn er natuurlijk niet voor niks: je vindt hier de lekkerste Spaanse producten en je kunt overal van alles proeven. Jammie!

St. George’s Market in Belfast
De St. George’s Market is een van de oudste en populairste bezienswaardigheden in Belfast. De overdekte markt zit in een mooi en industrieel pand, maar binnen kom je terecht in een food-walhalla met veel diversiteit en verschillende nationaliteiten.

» Lees ook: St. George’s Market in Belfast

St. George's Market - Belfast

De Sonsbeekmarkt in Arnhem
Dit is natuurlijk niet echt een markt ‘op reis’, maar wel erg leuk om te bezoeken tijdens een weekendje Arnhem. Iedere eerste zondag van de maand wordt het Sonsbeekpark omgetoverd tot een markt vol met gezelligheid. De kraampjes zijn variërend van spulletjes (woonaccessoires, kleding, etc.) tot een gedeelte vol met heerlijke producten.

» Lees ook: Sonsbeekmarkt in Arnhem

Borough Market in Londen
Hoewel ik Londen niet de allermooiste stad van de wereld vind, vind ik wel dat je er heel veel leuke plekjes hebt. Een van mijn favoriete plekjes in Londen is Borough Market. Ook op deze markt is het vaak erg druk; hier staan namelijk meer dan 100 stalletjes vol met lekker eten en drinken!

» Lees ook: Borough Market in Londen

Borough Market

Marrakech
Tijdens onze vakantie in Marrakech kwam ik er achter dat deze stad eigenlijk een grote foodmarket is. In de souks kom je veel kleine winkeltjes tegen met heerlijk eten. En ‘s avonds wordt het centrale plein ‘Djeeme el Fna’ omgetoverd tot een grote foodmarket. Wij hebben deze (helaas) niet bezocht, maar ik heb me laten vertellen dat het absoluut de moeite waard is!

Over een paar weekjes gaan we naar Ibiza. Ik heb er zo veel zin in! Ik moet nog even research doen naar dit eiland, maar ik hoop dat we hier ook een leuke (food)market tegen komen. Wat is de leukste/mooiste/lekkerste foodmarket waar jij bent geweest? 

 

Meer lezen over ‘Eten & drinken op reis’:

 

2 Comments
 • Marcella

  Ik vond de markten in Barcelona en Belfast ook erg leuk, maar ik vond de markt in Valencia nog veel mooier. Aanrader voor jou!

  • Maud

   Ik ben sowieso erg benieuwd naar Valencia!

Leave a Reply