Gadgets Overig

Dit zit er (standaard) in mijn koffer!

 • By
 • 14 juni 2016
 • Sticky
Duifhuizen tassen & koffers

Ik ben aan het aftellen! Nog even wachten en dan gaan we een week lang genieten van het prachtige Kreta met z’n drietjes. Ik heb er extra veel zin in, want zeven jaar geleden (tijdens onze eerste vakantie samen!) genoten vriendjelief en ik nog met z’n tweetjes van dit mooie eiland. Ondertussen ben ik (vooral in mijn hoofd) druk bezig met de voorbereidingen: wat zijn de leukste plekjes die we nog niet gezien hebben en wat neem ik allemaal mee in mijn (nieuwe!) koffer?

Duifhuizen tassen & koffers

Eerder reisden wij regelmatig met alleen maar handbagage. Maar sinds ons dochtertje Fenne ook met ons meereist, hebben we niet meer genoeg aan handbagage. Dus leende ik voor onze vakanties met Fenne vaak een grotere koffer van mijn ouders. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een koffer uitzoeken om te reviewen. Erg fijn, want zo hebben we eindelijk onze eigen koffer! Ik wilde graag een ruime, harde en lichte koffer met vier wielen en een (TSA-)slot. Ik koos uiteindelijk voor een koffer van SuitSuit uit de Fabulous Fifties collectie. Ik ben er helemaal weg van! Ik vind de kleur helemaal geweldig en de letters SuitSuit op de koffer doen mij een beetje denken aan zo’n toffe Smeg-koelkast. Ook is de indeling erg fijn: de koffer heeft verschillende ritsvakken en heeft veel ruimte.

Duifhuizen tassen & koffers

Sinds ons reisgezelschap uit drie personen bestaat, zit de koffer dus een heel stuk voller. Niet per se omdat de kleertjes van Fenne zo groot zijn ;-), maar meer omdat we voor Fenne heel veel extra spullen mee moeten nemen. Daar schreef ik eerder al een blog over, maar wat nemen we verder allemaal nog mee?

Wat zit er allemaal standaard in mijn koffer?

 • Kleding, slippers en sneakers: Tijdens onze vakanties gaan wij vrijwel altijd op zoek naar de zon, daarom probeer ik altijd niet te veel kleding mee te nemen. Een paar broekjes, shirtjes, een bikini, slippers en voor de ontdekkingstochten zijn mijn AllStars erg handig!
 • Verzorgingsproducten en medicijnen: Ook hiervan probeer ik niet te veel mee te nemen. Vaak heb ik genoeg aan shampoo, douchegel, zonnebrandcrème, tandenborstel en tandpasta en een beetje make-up. Aangezien ik zeer allergisch ben voor vis, mag ik mijn medicijnen absoluut niet vergeten. Deze medicijnen zitten sowieso in mijn handbagage, maar vaak nog extra medicijnen in mijn koffer. Mocht er iets gebeuren met mijn hand- of ruimbagage, dan weet ik zeker dat ik mijn medicijnen bij me heb.
 • Badhanddoek: Ik heb wel eens geprobeerd om alleen de handdoeken van de accommodatie te gebruiken. Maar toch vind ik het erg fijn om een eigen badhanddoek (én een hamamdoek!) mee te nemen.
 • Gadgets: Tijdens onze vakanties vind ik het heel belangrijk om (mooie) foto’s te maken. Op die manier kan ik thuis nog jaren nagenieten van onze fijne vakanties! Mijn camera vind je dus altijd in mijn (handbagage-)koffer en ook mijn e-reader laat ik niet thuis.
 • Belangrijke (reis)documenten: Belangrijke documenten vind je eigenlijk altijd in mijn handbagage. Ik vind het fijn om er zeker van te zijn dat ik deze bij me heb, ook de papieren voor de terugreis.

Eigenlijk is het helemaal niet zo’n bijzondere lijst. Maar ik ben wel erg benieuwd wat er in jouw koffer zit. Heb jij interessante items in jouw koffer zitten die per se mee moeten?

Wat zit er standaard in jouw koffer?

6 Comments
 • Rowan

  Wat een super leuke koffer! Ik ga nooit op vakantie zonder mijn camera, maar die neem ik mee in mijn handbagage. Ereader gaat ook altijd mee.

 • Marcella

  Gave koffer Maud! Leuke foto’s ook!

 • Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken

  Eigenlijk heb ik precies hetzelfde in mijn koffer zitten! Alleen geen make up, want dat gebruik ik niet. Oh en een notitieboekje en pen, die heb ik ook altijd bij me!
  Herkenbaar trouwens, dat als je gaat reizen met baby je ineens suuuuper veel spullen mee sjouwt 😮

  • Maud

   Haha, wat leuk! Mijn notitieboekje en pen zitten in mijn handbagage – dat zit trouwens sowieso standaard in mijn tas 😉 Erg he? Ik kan echt overal inspiratie op doen! En wat betreft de kinderspullen… Voorlopig komt daar vast nog geen einde aan! Hahaha

 • Miranda

  ik neem altijd mijn wandelschoenen mee. En natuurlijk mijn fototoestel en e-reader.
  Fijne vakantie!!

  • Maud

   Wandelen is ook altijd fijn! Mijn fototoestel en e-reader gaan ook altijd mee, maar die neem ik mee in mijn handbagage 😉

Leave a Reply