Overig

Voor 1 dag met de bus: Londen vs. Parijs

 • By
 • 17 januari 2017
 • Sticky
Bustocht

Het is nu ruim een jaar geleden dat ik voor het eerst voor ‘maar‘ een dagje een citytrip maakte. Samen met mijn zusje ging ik voor één dag naar Londen. We hebben een ontzettend leuke dag gehad, maar ik vond het ook behoorlijk pittig. Toch ging ik een half jaar later weer voor maar een dagje een citytrip maken. Dit keer ging ik met een vriendinnetje voor één dag naar Parijs. Maar welke stad vind ik nou leuker voor één dagje? Wordt het Londen of Parijs?

Bustocht

Afbeelding komt van Shutterstock.

 

De reis
Toen we naar Londen gingen, zaten we ruim tien uur in de nachtbus. Tijdens de reis moesten we ook uit de bus om langs de douane te gaan en over te stappen op de boot. Vervolgens hadden we twaalf uur vrije tijd in Londen. We hebben toen een ontzettend leuke dag gehad, maar ik vond het ook behoorlijk pittig.. Want na de heenreis en de 12 uur slenteren door Londen, moesten we natuurlijk ook weer zo’n tien tot twaalf uur terug in de bus.

Een half jaar later gingen we naar Parijs, ook hier zaten we ruim tien uur in de nachtbus. Ook in Parijs hadden we zo’n twaalf uur vrije tijd en moesten we weer tien tot twaalf uur terug in de bus. Je zou dus denken dat de reis qua reistijd niet zo veel uit maakt.. Dat klopt! Maar de reis naar Londen heeft een overstap naar de ferry, waardoor je er verplicht uitmoet en je niet echt kunt doorslapen.

De reis naar Parijs heeft dus mijn voorkeur.

img_5091

Tijdens de overtocht met de ferry zagen we overal mensen slapen, zelfs op de grond. Heel bijzonder om te zien!

 

Vrije tijd
In beide steden hadden we ongeveer 12 uur vrije tijd. Dit lijkt best wel kort als je veel wilt zien in de stad. Maar als er geen plek is waar je even lekker kunt chillen, zoals een hotel of appartement, dan is twaalf uur behoorlijk lang. Je bent vrijwel de hele tijd aan het sjouwen en slenteren door de stad en je kunt eigenlijk alleen maar tot rust komen in een cafeetje. Zowel in Londen als Parijs kun je alles goed bereiken met de metro, dat is ontzettend fijn! Toch heb ik het gevoel dat er in Londen meer te zien is in één dag, maar dat kwam misschien ook wel omdat ik mijn zusje als reisgids bij me had. 😉

In Londen kon ik mijn vrije tijd het beste indelen.

De Hems - Londen

De prijs
Ik ging zowel naar Londen als naar Parijs via Slangenreizen.nl. Ondanks dat de reis behoorlijk pittig is, zijn beide keren mij ontzettend goed bevallen. Via Slangenreizen.nl kun je al naar Londen vanaf € 39,95 en naar Parijs vanaf € 29,95. Dit is dus ongeveer net zo duur als een trein-retour naar een willekeurige stad in Nederland! Tenminste.. Vanuit Twente wel 😉

De prijs naar Parijs heeft ook hier mijn voorkeur.

Seine Parijs

De stad
Dit is natuurlijk heel persoonlijk en mag eigenlijk niet meetellen in dit lijstje! 😉 Voor beide steden is maar één dag natuurlijk veel te weinig. Ik raad je dus zeker aan om een weekend te gaan voor of na de dagtrip. Met Londen heb ik een echte haat-liefde-verhouding, maar toch heb ik hier nog heel veel favoriete plekjes. Met Parijs heb ik alleen maar een liefdesrelatie, hihi. Dit vind ik echt een prachtige stad.

Dus ook de stad Parijs heeft mijn voorkeur.

Notre dame - Parijs

Conclusie!?
Hoewel ik tijdens beide dagen een heerlijke dag heb gehad, vond ik de dagtocht naar Parijs leuker. Dit komt onder andere omdat ik dit een veel mooiere stad vind, waardoor ik er sowieso al veel meer gevoel bij heb. Best wel persoonlijk dus.

 

Meer lezen over Londen in 1 dag:

 

Meer lezen over Parijs in 1 dag:

 

2 Comments
 • Shirley

  Het lijkt me inderdaad heel pittig. Op de middelbare school (13 jaar geleden :’)) ben ik een keer een dag naar Parijs geweest. Dat vind ik wel anders, want met je klasgenoten in de bus zitten, is natuurlijk dolle pret. Leuk om te lezen hoe jij het ervaren hebt.

  • Maud

   Ik kan me voorstellen dat dat anders is inderdaad, haha. Wellicht kun je zo’n dagtocht (weer) een keer overwegen? 🙂

Leave a Reply