Overig

Waarom een annuleringsverzekering wél erg belangrijk is..

 • By
 • 7 juli 2016
 • Sticky
annuleringsverzekering

Heerlijk! Je bent fanatiek bezig met het uitzoeken van de perfecte vakantie. Je speurt het hele internet af op zoek naar de leukste plekjes en dat vooral voor de leukste prijs. Je hebt de perfecte vakantie gevonden en je wilt gaan boeken. Een annuleringsverzekering? Daar doe je niet aan, zonde van het geld! Er gebeurt toch niks..

De vakantie is geboekt en je bent volop aan het genieten van de voorpret. Je speurt wederom het hele internet af, dit keer op zoek naar de leukste plekjes en hotspots op jouw uitgekozen bestemming. Die annuleringsverzekering waar je níet voor koos? Die ben je alweer vergeten.. Totdat er een enorme steen op je voet valt. Jup, het overkwam mij..

annuleringsverzekering

Het ene moment zit je op een stenen bloembak (waarom ook eigenlijk!?), het andere moment ligt die loodzware steen boven op jouw voet. AU! Ik ging er van uit (en hoopte het vooral) dat het ‘gewoon’ een kneuzing was. Ik had nog nooit iets gebroken, dus nu vast ook niet. Na een bezoekje aan het ziekenhuis, kwam ik er achter dat ik fout had gegokt. Mijn voet was wel gebroken en over minder dan een week zouden we op vakantie naar Kreta gaan. In de gipskamer deden we er nog lacherig over.. Maar we kwamen er al snel achter dat een vliegvakantie naar Kreta, met een gebroken voet en met een baby, totaal geen goed idee was.. En nu?

annuleringsverzekering
De ‘boosdoener’

En daarom is een annuleringsverzekering dus wél een erg goed idee..
We vroegen (lees: smeekten & stalkten) bij iedereen om alstjeblieft onze vakantie over te nemen. Vind maar eens iemand die binnen een week vrij kan krijgen op het werk en ‘zomaar’ even spontaan op vakantie kan en wil. Mission impossible! De reisorganisatie waar wij ons weekje Kreta boekten, wilde niet per se meedenken.. Omboeken was alleen mogelijk tegen een (belachelijk hoog) extra bedrag en dan konden we alleen eind september of begin oktober weg. De rest van de zomer zit het helaas appartement vol. En dus besloten wij om onze vakantie maar te annuleren. Dan kregen we volgens de ANVR reisvoorwaarden nog bijna € 200,- terug. Beter iets, dan helemaal niets…

En nu?

Ik zit nu zo’n 4 weken met mijn voet (en been) in het gips en ik kan vrijwel niks. Ondertussen hebben we gelukkig wel weer een nieuwe vakantie geboekt. We gaan naar Chalkidiki, het vaste land van Griekenland. Ik ben enorm benieuwd!

Heb jij nog leuke tips voor ons voor Chalkidiki?  

8 Comments
 • Yvonne

  Wat een stom ongeluk… maar dat is het denk ik meestal. Nee, op krukken naar Griekenland, dat deed ik ooit. Maar met een baby? Dat was ons toch echt niet gelukt toen. Kan me voorstellen dat je voor de nieuwe vakantie een annuleringsverzekering hebt genomen. Aan de andere kant: voor al die vakanties waarbij er niks gebeurde heb je dat geld van die verzekering uitgespaard… geen idee hoe dat bedrag in verhouding staat tot een vakantie, maar toch… maakt het misschien iets minder zuur. 🙂

  • Maud

   Inderdaad een héél stom ongeluk! Maar ik ben allang ‘blij’ dat die stomme steen op mijn voet viel. Twee dagen ervoor hadden we een feestje in de tuin, moest er niet aan denken dat het gebeurde bij iemand anders. Of bij Fenne die zich er aan op wil trekken ofzo, dom dom dom! Het geld van de annuleringsverzekering hebben we denk ik in die 8 jaar tijd wel uitgespaard.. Voor nu hebben we een doorlopende annuleringsverzekering, gelukkig niet zo duur. Ook fijn!

 • Simone

  Balen maar ja annuleringsverzekering hebben wij al een paar keer veel profijt van gehad. 🙂 Ach je gaat al bijna zou ik zeggen 🙂

  • Maud

   Ik ben ook erg blij dat we nu wél een annuleringsverzekering hebben. Mocht ik dan weer een voet breken, kost het ons niet zo veel geld 😉 hahaha!

 • Bianca | CityZapper

  Hi Maud, ik zag dat je onze pagina had geliked dus ik ging even naar je Facebook en toen zag ik dit berichtje! Wat een pech, zeg! 🙁 Sterkte ermee! In september is je voet wel weer in orde, toch? 😉 Ik ben zelf ruim 2 jaar geleden in Halkidiki geweest. Een supermooi stuk van Griekenland met hele mooie stranden en helderblauwe zeeën. Mijn tip is om een auto te huren en lekker rond te rijden langs de kust. Verder is Thessaloniki een geweldige stad, zeker een aanrader om daar een dag of 2 naartoe te gaan. (Tips voor de stad vind je trouwens op onze website :-)) Veel plezier!

  • Maud

   Hi Bianca. Wat een leuk (en verrassend) berichtje van jou! In september is mijn voet weer helemaal de oude, beloofd 😉 Haha! Thanks voor jouw tips! We hebben inderdaad de hele week een auto en het is zeker de bedoeling om ook naar Thessaloniki te gaan. Ik zal jullie site checken, leuk!

 • Mariska

  Baby erbij maakt het lastiger. Met alleen een been in het gips zou niets of niemand me tegen houden xD Als ik echt een goedkope korte vakantie boek riskeer ik het wel, maar als het een grotere reis is is een annuleringsverzekering echt heeeeel verstandig.

  • Maud

   Hihi, herkenbaar! Ik dacht (zelfs met baby) nog ‘Doen we gewoon!’.. Maar achteraf maar goed dat we niet gegaan zijn. Ik riskeerde het eerst ook altijd, maar dit werd uiteindelijk wel een duur grapje.. Nu hebben we een doorlopende annuleringsverzekering voor een paar tientjes per jaar; fijne gedachte!

Leave a Reply