Overig

Als je zusje naar Alaska gaat..

 • By
 • 2 april 2017
 • Sticky
Alaska

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik een afscheidsbrief aan mijn zusje schreef. Toen begon ze aan haar eerste grote avontuur op een nog veel grotere boot. Ze ging voor vier maanden cruisen over de Middellandse Zee, om daar heel veel mooie ervaringen op te doen. Ze zag zo’n 20 (!) verschillende steden, ontmoette een hele leuke jongen en deed heel veel werkervaring op. Kortom: een groot avontuur! Over twee weken begint ze aan een nieuw avontuur. Dit keer gaat ze niet cruisen over de Middellandse Zee. Nee, ze gaat dit keer een heel stuk verder. Ze gaat namelijk naar f*cking Alaska!

Alaska
Afbeelding komt van Shutterstock.

Lees ook: Een afscheidsbrief aan mijn zusje

Werken op een cruiseschip is soms behoorlijk pittig
Dit is de tweede keer dat ze gaat wonen en werken op een cruiseschip. De vorige keer vond ze het allemaal erg leuk, maar ook behoorlijk pittig. Gemiddeld werkt ze zo’n 65 uur per week (!) en vaak werkt ze twee diensten op een dag. Over het algemeen heeft ze weinig privacy en heb je de hele dag contact met mensen: of met gasten of met collega’s. De dagen dat ze aan land zijn, wil ze natuurlijk ook nog graag wat van de bestemmingen zien. Veel mensen denken dat het meer vakantie vieren is dan werken. Maar hoewel het ontzettend leuk is, is het allemaal ook behoorlijk heftig.

Maar wát een avontuur!
Misschien is dit avontuur nog wel groter dan haar eerste cruise-avontuur. Ze begint haar grote avontuur in Los Angeles. Vanuit daar gaat ze zo’n twee a drie weken naar Mexico om vervolgens weer terug te gaan naar San Francisco. Vanuit San Francisco varen ze voor een paar dagen naar Canada om vervolgens de laatste drie maanden in Alaska te zijn. Wauw!

Alaska
Afbeelding komt van Shutterstock.

Lees ook: Wonen en werken op een cruiseschip

Zo blij voor haar!
Voor dit artikel zocht ik net natuurlijk haar volledige route op. En terwijl ik dit typ, sta ik helemaal te springen. Ik vind het zo’n gaaf avontuur voor haar! Het is nou niet bepaald een plek waar je dagelijks komt; het is echt een geweldige kans. Maar toch vind ik het ook wel een beetje moeilijk. We wisten natuurlijk dat ze nog een keertje voor ongeveer vier maanden weg zou gaan. Maar ik had niet verwacht dat ze letterlijk naar een uithoek van de wereld zou gaan. Ze is er niet als onze Baby Nummer 2 geboren wordt. Ze zal pas een paar weken later in real life kennis maken met haar neefje of nichtje. En dat vind ik (en zij natuurlijk ook) onwijs jammer! Als ze weer op de Middellandse Zee zou cruisen, klinkt en voelt dat veel dichterbij en dus minder erg. Iets met een psychisch spelletje.

Trotse grote zus
Maar ze gaat zo’n mooie plek van de wereld ontdekken (ALASKA!), weer nieuwe mensen leren kennen en nog meer leren en ervaring op doen. Damn.. Wat ben ik blij voor haar! Mijn lieve kleine zusje op zo’n groot avontuur. Dat kan mij natuurlijk alleen maar een hele trotse ‘grote zus’ maken!

 

[bol_product_links block_id=”bol_58de2c6c4d820_selected-products” products=”9200000005218114,9200000032742188″ name=”Alaska cruise” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Meer lezen over de cruise-avonturen van mijn zusje?

 

10 Comments
 • Wilma gilbers

  Leuk verwoord Maud…en natuurlijk mega interressant en ontdekkend voor Lynn..op alle vlakkenfrom here alvast good luck

 • Marcella

  Wat een gave reis gaat ze maken. Los Angeles, Mexico, Canada en Alaska: stuk voor stuk gaaf! Al kan ik me ook voorstellen dat het lastig is voor jullie omdat je tweede kindje geboren wordt tijdens haar afwezigheid. Daarna maar flink inhalen dan?

  • Maud

   Jaaa, mijn kleine stoere zusje! Hihi.

 • Manon Dijkhuizen

  Wauw, wat ontzettend gaaf zeg! Lijkt me inderdaad wel pittig, werken op een cruiseschip. Maar het is het vast en zeker dubbel waard! x

  • Maud

   Het is er inderdaad pittig, maar ontzettend waard. Waauuww; Alaska!

 • Co | Op reis met Co

  Wauw, wat een gaaf vooruitzicht! Maar inderdaad lijkt het mij ook erg pittig om op zo’n cruiseschip te werken, je wordt continu geconfronteerd met je werk. Gelukkig is het wel een gaaf avontuur, kan me goed voorstellen dat je heel trots op haar bent 🙂

  • Maud

   Het is zo’n super mooie kans voor haar!

 • Shamira | Kompas 24

  Begrijpelijk dat het moeilijk is, maar inderdaad wat een mooie kans voor haar! Ze gaat vast een super gaaf avontuur tegemoet en die 4 maanden halen jullie daarna vast ruimschoots weer in 🙂

  • Maud

   Die 4 maanden gaan we absoluut inhalen! 🙂

Leave a Reply