Overig

All inclusive: wat vond ik er van?

 • By
 • 12 mei 2016
 • Sticky
All inclusive

Afgelopen maart gingen we voor een kleine week naar het mooie Marrakech. Normaal gesproken overnachten wij tijdens vakanties in een appartement, bed & breakfast of hotel. Maar tijdens onze vakantie in Marrakech verbleven we in een super deluxe all inclusive-resort. Voor ons was deze manier van vakantie vieren helemaal nieuw.

All inclusive

We verbleven in een prachtige accommodatie waar alles tot in de puntjes goed voor elkaar was. De kamers waren ruim en mooi, het eten was lekker, het personeel was vriendelijk en we hebben een heerlijke tijd gehad.

Vooroordelen
Maar toch moesten we behoorlijk wennen aan het all inclusive gebeuren. Ik had een redelijk negatief beeld over all inclusive. “Koud eten is te warm en warm eten is te koud. Er wordt nauwelijks gevarieerd en het is allemaal niet hygiënisch.” Daarnaast zag ik een hele grote vreetschuur voor me, waar je in de rij moet staan voor je eten, terwijl je je ergert aan alle dronken mensen. We zijn er wel achter gekomen dat dit inderdaad een vooroordeel is, dit was allemaal namelijk absoluut niet waar.

Hotel Kenzi

Iedere avond was er met het diner een ander thema (Chinees, zeemans-buffet, Marokkaans, etc.) – de keuze was reuze! Naast de thema-gerechten waren er ook nog vele diverse gerechten. En gelukkig was alles gewoon schoon en netjes. Er liep veel personeel rond om de tafels af te ruimen, de grond schoon te maken (kinderen gooien met eten, ja echt) en de glazen bij te schenken (ook niet onbelangrijk). Wat ook erg leuk was.. Zowel tijdens het ontbijt, de lunch en het diner was er live cooking! Een gebakken eitje, Marokkaans eten, pasta, jammiiiee!

Hotel Kenzi

Maar ondanks dat alles zo goed geregeld was, miste ik een beetje spontaniteit. Met all inclusive zit je qua eten en drinken vast aan bepaalde tijden. Zo werd bij ons het diner ‘pas’ vanaf 19.00 uur geserveerd. Fenne lag dan al vaak in bed en de afstand tot het restaurant was net te groot voor het bereik van onze babyfoon. Doordat we zo vast zaten aan deze tijden zaten we met een hangerige en huilende Fenne aan tafel (lang leve de iPad).. Of we moesten om de beurt alleen eten (gezellig!) en keken we onze ogen uit naar alle gezinnen die wel met huilende kinderen gingen eten.

Het resort waar wij verbleven lag niet op loopafstand van het centrum. Er waren wel shuttlebusjes aanwezig, daardoor stonden we in no time in het centrum van Marrakech. Enige nadeel daarvan was dat je deze busjes een dag van te voren moest reserveren… Even spontaan uit eten zat er dus niet in. Jammer!

Fenne Marrakech

Conclusie
Eén ding is zeker: mijn vooroordelen over all inclusive bleken niet waar te zijn. Integendeel juist – we hebben een heerlijke tijd gehad in ons resort! Toch zouden wij (voorlopig) niet meer zo snel kiezen voor een all inclusive vakantie. Ik vind het juist altijd zo leuk om de leukste plekjes en eettentjes op te zoeken en daar naartoe te gaan wanneer wij honger hebben.

Ik kan me wel goed voorstellen dat een all inclusive vakantie juist heel fijn kan zijn. Wanneer Fenne ouder is en zichzelf goed kan redden en vermaken, zullen wij ongetwijfeld nog wel een keer genieten van een all inclusive vakantie. Lekker relaxen!

Wat vind jij van een all inclusive vakantie?

10 Comments
 • Natasja Smit

  Wat ziet dat er goed en lekker uit allemaal zeg 🙂 Leuk om te lezen dat jullie een fijne vakantie hebben gehad incl heerlijk eten

  • Maud

   Het is ook echt een hele fijne accommodatie!

 • Marcella

  Dat ziet er wel goed uit, maar jammer dat je tot 19 uur moest wachten. Toch vervelend als Fenne het dan niet meer zo ziet zitten… Een vriendin van me deed eens een minder luxe all-inclusive, en daar was het eten steeds hetzelfde. Dat kan dus ook verschillend zijn 😉

  • Maud

   All inclusive kan inderdaad altijd heel verschillend zijn! Ik gok dat we het vast nog wel een keer gaan proberen. Als Fenne een jaar of 8 is en haar eigen gang kan gaan 😉 haha

 • Leoni - Justtravelme

  Ik zou zelf nooit eraan denken om all inclusive te gaan. Maarja als het hotel mooi goedkoop is, kan je eventueel wel de stad in om daar wat te gaan eten. Jammer dat het bij jullie vooraf gepland moest worden. Dan zou ik zelf toch op zoek gaan naar iets anders.

  • Maud

   Wij waren daar op uitnodiging. Zelf zou ik het ook niet zo snel doen, maar het resort op zich was echt prachtig. Als ‘all inclusive’ niet zoveel extra kost, vind ik het zeker wel de moeite waard.

 • Kleine prinses

  Ik ga altijd op vakantie met een all in. Ik vind dat heel gemakkelijk en zeker met kinderen. Dat van 19u heb ik vorig jaar ook meegemaakt en is inderdaad vervelend, maar aan de andere kant… Mijn dochter slaapt heel moeilijk en valt altijd pas laat in slaap op vakantie… Dus viel het nog mee!

  • Maud

   Ik kan me heel goed voorstellen dat een allinclusive-vakantie met kleine kinderen erg fijn is. Ons meisje is nog nét iets te klein daarvoor.. Wie weet gaan we het dan nog eens proberen en denk ik er anders over 🙂

 • Jonna@Burgertrutjes

  Ik heb het vroeger wel vaak gedaan maar tegenwoordig ga ik niet snel meer op all inclusive vakantie.

  • Maud

   Waarom niet? Ik ben erg benieuwd!

Leave a Reply