Nederland

Weekendje Friesland met kinderen: Watersportcamping Heeg

  • By
  • 6 juli 2018
  • Sticky
Watersportcamping Heeg / Maudgeniet.nl

Afgelopen weekend waren wij bij Watersportcamping Heeg in Friesland. We hadden schitterend weer en dit was echt het perfecte weekend voor een weekendje Friesland. Ik vind Friesland zo ontzettend mooi! Eerder dit jaar verbleven wij bij Landal Esonstad in Anjum, maar Friesland is in de zomer nog veel leuker!

De eerste keer op een camping
Ja, ik weet het! Het is ontzettend verwend, maar ik was dus nog nooit op een camping geweest. Tenminste; niet om er te slapen. Als kind ging ik wel eens een dagje naar de camping, maar echt slapen op een camping had ik nog nooit gedaan. Op Instagram kreeg ik heel veel reacties dat het voor ons niet echt kamperen was, want we sliepen in een chalet. Maar desondanks hadden we toch wel een beetje een camping-gevoel.

Watersportcamping Heeg / Maudgeniet.nl

De chalet
Watersportcamping Heeg heeft 6 chalets. Wij verbleven in de chalet ‘Hysterisch’, toepasselijker dan dat werd het dit weekend niet! 😉 De chalets stonden op een mooie plek op de camping en onze chalet was erg leuk ingericht. De muren hadden vrolijke kleurtjes, er stonden leuke meubels in en de flamingo aan de muur scoorde natuurlijk heel veel bonuspunten!

In totaal waren er maar liefst zes slaapplaatsen. (Camping-leek dat ik ben, had ik dit echt niet verwacht.) Een kamer met twee stapelbedden (4 slaapplaatsen) en een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Ondanks dat het allemaal een beetje krap was (Duhhh! Een chalet!), paste alles precies. Op de slaapkamer met het tweepersoonsbed paste zelfs nog een extra babybedje voor Saar.

Als het om kamperen gaat, ben ik echt een enorme held.. Ik was zó blij dat we onze eigen voorzieningen hadden. We hadden een klein keukentje waar zelfs een vaatwasser in zat en belangrijker nog.. We hadden onze eigen douche en toilet! Voor de chalet stond een grote picknicktafel en dit maakte voor mij het camping-sfeertje helemaal af. Zo gezellig!

Watersportcamping Heeg / Maudgeniet.nl

Watersportcamping Heeg / Maudgeniet.nl

Faciliteiten
Naast het toiletgebouw heeft Watersportcamping Heeg ook een aantal andere leuke faciliteiten. Het wordt natuurlijk niet voor niks een watersportcamping genoemd. Je kunt hier een bootje of een kano huren, zeillessen nemen, een SUP of een windsurfboard huren. Dit had me allemaal ontzettend leuk geleken, maar met twee hele kleine kindjes was dat voor ons niet heel handig. Jammer! Want Suppen vind ik ontzettend leuk om te doen en dat windsurfen lijkt me ook wel iets!

Maar gelukkig was er ook een strandje waar we ons wel prima vermaakt hebben. Het strandje is niet heel groot, maar dat maakte Fenne helemaal niks uit. We namen de emmers en de schepjes mee en konden daar een hele tijd spelen. Zo leuk. We hebben zelfs nog even gezwommen. Bij het strandje is ook nog een speeltuintje. Genieten!

Watersportcamping Heeg / Maudgeniet.nl

De omgeving
Friesland is zo mooi, dus je hoeft je hier niet te vervelen! Huur een fiets en verken het mooie landschap met alle leuke kleine dorpjes, haventjes en strandjes. Jasper maakte regelmatig de grap dat Friesland een ‘ander land’ is. Ik vind het wel heel Nederlands, maar weer een heel andere omgeving dan ons eigen mooie Twente.

Wij gingen een middagje naar het gezellige Sneek, wandelden hier lekker rond en aten hier vervolgens nog wat. Op zaterdag reden we richting Leeuwarden en gingen daar naar Aquazoo. Deze dierentuin heeft bijna alleen maar dieren die leven op, in of bij het water. Een keer heel wat anders dan de ‘standaard’ olifanten en giraffen. Er zijn nog twee speeltuinen bij en we hadden hier een hele leuke dag!

Aquazoo / Maudgeniet.nl

Ondanks dat ik niet echt een ‘camping-mens’ ben (want verwend, haha!) vond ik het ontzettend leuk bij Watersportcamping Heeg. We hebben ons hier enorm vermaakt en ik had me hier prima nog een paar extra dagen kunnen vermaken. Want uiteindelijk heb je helemaal niet veel nodig om een leuke tijd te hebben!

Praktische informatie
Je vindt Watersportcamping Heeg aan De Burd 25A in Heeg. Er zijn verschillende mogelijkheden om te kamperen. Er zijn hele leuke chalets te huur, maar je kunt hier ook komen met je eigen tent, caravan of camper. Wil je zo veel mogelijk genieten van deze mooie plek? Dat kan natuurlijk met een seizoensplaats! Enthousiast geworden? Meer informatie over Watersportcamping Heeg vind je op hun website.

 

2 Comments
  • Marcella

    Leuke chalet hadden jullie! Ook ik word blij van eigen faciliteiten 😉 Heeg ken ik eigenlijk niet, ik kom uit een ander deel van Friesland. Sneek, daar wonen mijn zussen. Leuk stadje hé!

  • John vanderHeijden

    Leuk verslag, maar waarom alles in verleden tijd?De Heeg heeft nog steeds chalets, die staan nog steeds op mooie plekjes…. en ja, Twente is mooi

Leave a Reply