Nederland

Wat te doen in Elp en omgeving

  • By
  • 30 mei 2016
  • Sticky
Jasper - Fenne

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat wij met z’n drietjes een heerlijk weekendje weg waren. Na onze vakanties in Chios en Marrakech, was dit de eerste keer dat wij met Fenne een weekendje weg waren. We besloten om een weekendje weg te gaan wat relatief dichtbij huis was. We zochten een mooie Bed & Breakfast uit in Drenthe en zo belandden wij in Elp. In Elp? Elp is een klein dorpje in Drenthe met iets meer dan 300 inwoners. En toch is het een perfecte uitvalsbasis voor een leuk weekendje weg!

Jasper - Fenne

1. Overnachten in B&B De Vijf Suites
Wij verbleven in B&B De Vijf Suites. Dit is een oude en monumentale boerderij, die omgebouwd is tot een erg mooie en duurzame Bed & Breakfast. In totaal heeft de boerderij vijf suites. Iedere suite heeft een leuk extraatje. Zo hadden wij een enorm bubbelbad op de kamer, zo fijn! Bij B&B De Vijf Suites hebben ze naast de diverse suites ook algemene ruimtes waar je kunt chillen. Dit is echt ideaal wanneer je met kleine kinderen of een baby verblijft in een Bed & Breakfast

De Vijf Suites

2. Verken de omgeving
De omgeving van Elp is echt prachtig. Je vindt er diverse fiets- en wandelroutes en je ontdekt zo simpel de mooiste plekjes van Drenthe. Wij zorgden ervoor dat ons kleine meisje sliep in de auto, waardoor wij de omgeving verkenden met de auto.

3. Bezoek Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Het is bijna schamend, maar ik was nog nooit in Kamp Westerbork geweest. En dus werd het de hoogste tijd voor een bezoekje aan deze indrukwekkende plek. Wanneer je hier rond loopt is het moeilijk voor te stellen dat er op deze plek veel nare dingen zijn gebeurd. Met name de verschillende monumenten op het terrein vond ik erg indrukwekkend. Ik ben erg blij dat ik er eindelijk ben geweest.

Kamp Westerbork

4. Ga eten bij Brasserie Diggels in Westerbork
Tijdens ons weekendje weg beseften wij dat er in het plaatsje Elp behoorlijk weinig te doen is. Dus onderweg naar Kamp Westerbork besloten we om eerst even te eten in het plaatsje Westerbork. We kwamen uit bij een leuke plek om te lunchen: Brasserie Diggels. Ik koos uiteraard voor een Club Sandwich, op de één of andere manier heb ik hier een ritueel van gemaakt tijdens een weekendje weg (in eigen land). Wat erg leuk is aan deze hotspot, ze hebben een menukaart speciaal voor kinderen. Op deze menukaart staan zelfs gerechten voor baby’s. Na lang twijfelen besloot Fenne gewoon voor een boterham met jam te gaan ;-).

Fenne - Brasserie Diggels

5. Bezoek het plaatsje Orvelte
Het (autovrije) dorpje Orvelte is absoluut de moeite waard. Dit is één van de weinige museumdorpen van Drenthe en hier kun je nog zien hoe men vroeger leefde en werkte. Eigenlijk is het een groot openluchtmuseum. In Orvelte zijn geen auto’s en kun je je verplaatsen met een paardentram. Ook vind je hier nog een aantal oude ambachten, waaronder een houtzagerij, een klompenmakerij en een smederij. Ook erg leuk: ze hebben hier een pannenkoekenwinkel!

Orvelte

Uiteraard kun je nog veel meer doen in de omgeving van Elp!

  • In de omgeving van Elp zijn veel nationale parken te vinden, waaronder de Drentse Aa.
  • De grote trots van Drenthe zijn de hunebedden, in Drenthe zijn er maar liefst 52 te vinden. Ook in de omgeving van Elp kun je er een paar vinden.
  • De stad Assen is op nog geen 25 kilometer afstand te vinden.
  • Liever een dagje naar een dierentuin? Binnen een half uurtje rijden ben je in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Ben jij wel eens in (de omgeving van) Elp geweest?

No Comments
Leave a Reply