Nederland

Wat te doen in Amersfoort..

 • By
 • 22 juli 2017
 • Sticky
Doen in Amersfoort

Onlangs ging ik samen met mijn moeder nog een weekendje naar Amersfoort. Het was de bedoeling dat we daar twee volle dagen zouden genieten van deze mooie stad. Helaas kreeg ik een aantal complicaties bij mijn zwangerschap, waardoor ons weekendje weg compleet anders ging dan verwacht. Gelukkig heb ik wel een volle dag kunnen genieten van Amersfoort en heb ik heel veel leuke plekjes ontdekt!

Lees ook: Hoe ons weekendje weg compleet anders ging dan verwacht.. 

Amersfoort

Doen & zien
Tijdens dit weekendje weg was ik al 36 weken zwanger, waardoor we besloten om het lekker rustig aan te doen. We slenterden door de stad en zorgden er regelmatig voor dat we een pauze namen op een leuk terras. Maar we hebben ook leuke dingen gezien!

 • Bezoek de Koppelpoort: Via deze oude stadspoort loop je zo het (oude) centrum in, prachtig om te zien! Overigens vind je nog meer mooie poorten in de stad die ook zeker de moeite waard zijn.
 • Bezoek Muurhuizen: Dit is ongetwijfeld het mooiste stukje van Amersfoort. Dit is een rustig straatje, in het centrum van Amersfoort, waar de huizen gebouwd zijn op de fundamenten van de oude stadsmuur.
 • Vaar over de grachten: Dit hebben wij zelf niet gedaan, maar ik vind het altijd leuk om een stad vanaf het water te zien. Op die manier krijg je een heel ander beeld van de stad.
 • Bezoek het Mondriaanhuis: Vrijwel overal in de stad kom je kunst van Mondriaan tegen. De kunstenaar Piet Mondriaan is geboren in Amersfoort en zijn geboortehuis is omgetoverd tot een mooi museum!

Doen in Amersfoort

Eten & drinken
Doordat wij vonden dat ik regelmatig rust moest nemen, kwamen wij op veel leuke plekjes terecht voor een lekker hapje en/of drankje! 😉

 • Coffee Corazon: Dit is een van de leukste koffie-hotspots van Amersfoort. Het terras is klein maar fijn en binnen hangt ook een ontzettend leuke sfeer. Extra leuk vind ik de grote boekenkast, waar je boeken uit mag pakken én mee mag nemen! 🙂 Adres: Krommestraat 18.
 • Hop en Hen: Dit soort concepten vind ik altijd extra leuk! Op de menukaart van Hop en Hen worden twee producten extra uitgelicht: bier en kip. Wij zaten hier op het terras voor een heerlijke lunch. Aanrader! Adres: Hof 8.
 • Zandfoort aan de Eem: Wij zaten hier lekker met onze voetjes in het zand voor een middagborrel met alles er op en er aan. Adres: Eemlaan 100. » Lees ook: Hotspot – Zandfoort aan de Eem in Amersfoort
 • Diverse pleintjes: Amersfoort heeft diverse leuke pleintjes met verschillende horecagelegenheden. Ik kan me niet voorstellen dat je hier geen fijne plek kunt vinden! 😉

Amersfoort - Zandfoort aan de Eem

Lees ook: Hotspot – Zandfoort aan de Eem in Amersfoort

Winkelen
Mijn moeder is gek op winkelen! Als je met haar een weekendje weg gaat, kun je er van uit gaan dat we ook bij een aantal winkels naar binnen stappen. Zo kwamen we onder andere in De Krommestraat. Dit wordt ook wel het leukste straatje van Amersfoort genoemd en ik vond het inderdaad een hele leuke winkelstraat, vol met winkeltjes die je niet overal ziet. Maar er zijn ook nog heel veel andere leuke winkelstraten!

 • Liberty: Ik baalde een beetje dat ik hier niet even lekker kon shoppen (want dikke buik), want wat hebben ze hier veel leuke kleren! Daarnaast vind je hier ook een paar mooie woonaccessoires. Adres: Korte gracht 5.
 • Moodstore Lykke: Een leuke winkel vol met mooie spulletjes voor in huis! Adres: Krommestraat 12.
 • SpeelBoek: Dit vond ik een hele leuke winkel! Ik ben gek op kinderboeken én op speelgoed wat geen lawaai maakt en dat zijn precies de dingen die je in deze winkel vindt! 😉 Adres: Krommestraat 24-26.

Overnachten
Tsja.. Het was de bedoeling dat ik samen met mijn moeder zou slapen bij Mercure Hotel Amersfoort. Echter sliep ik een nachtje in het ziekenhuis en verbleef mijn moeder alleen in dit hotel. Ik heb hier helaas niet veel van gezien, omdat ik hier alleen maar mijn spullen gedropt heb. Volgens mijn moeder was het een mooi hotel met heerlijke bedden! Het hotel ligt in het nieuwe gedeelte van het centrum van Amersfoort, maar je loopt ook binnen 10 minuten naar het oude gedeelte. De locatie is sowieso goed!

Doen in Amersfoort - Mercure

Meer lezen over Amersfoort:

 

2 Comments
 • Marcella

  Goed idee om ook weer eens naar Amersfoort te gaan met mijn moeder. Is al jaren geleden! Maar eerst ga ik eind deze maand met haar en Jan naar Zweden!

  • Maud

   Amersfoort is leuk! Sowieso leuk dat jullie jouw moeder meenemen naar Zweden. Dat wordt vast weer een bijzondere reis!

Leave a Reply