Nederland

Wandelen door Middelburg

  • By
  • 6 april 2017
  • Sticky
Middelburg

In december was ik een weekendje in Middelburg. Ik was hier samen met mijn vriendinnetje die op dit moment in Hannover woont. Door samen met haar een weekendje weg te gaan konden we veel bijkletsen en we hebben het enorm gezellig gehad. Achteraf gezien is het ontzettend jammer dat ik niet vaak (bijna nooit) in Zeeland komt. Middelburg is echt een prachtige stad en we hebben het hier echt naar onze zin gehad. Tijdens dit weekend heb ik onder andere besloten dat ik echt veel meer wil zien van Zeeland. Ik wil op zoek gaan naar andere mooie steden, leuke en bijzondere plekjes en bijvoorbeeld lekker wandelen in Zeeland. Een van de leuke activiteiten die we tijdens dit weekend hadden, was wandelen door Middelburg.

Tijdens dit weekend maakten we samen met twee andere bloggers (Nanda van Wandernan.nl en Liesbeth van Bijzonderplekje.nl) en stadsgids Magda een wandeling door Middelburg. In ruim twee uur tijd nam Magda ons mee naar de mooiste plekjes van Middelburg en vertelde ze de leukste verhalen daarbij.

Ik vind het altijd erg leuk om met een stadsgids een stad te ontdekken. We deden dit bijvoorbeeld ook al in Münster. Wanneer je met een gids op pad gaat, kom je achter allerlei feitjes die je anders niet zo snel hoort. Uiteraard vertelde Magda heel veel over de geschiedenis van Middelburg. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee had dat Middelburg zo’n heftige geschiedenis achter de rug heeft.

We begonnen onze stadswandeling bij De Drvkkery en liepen door naar het prachtige stadhuis. Vanuit hier verkenden we de rest van de stad. We kwamen uit in de mooiste straatjes en pleintjes. Wat is Middelburg mooi!

wandelen door Middelburg

Middelburg: de VOC en wijn
Tijdens de wandeling vertelde Magda ook over Middelburg in de tijd van de VOC. In die tijd was Middelburg een belangrijke stad voor de VOC. Mede daardoor is het ook een echte wijnstad geworden. Je kunt er zelfs een wijnroute wandelen, aanrader! Dan pas ontdek je echt hoeveel Middelburg en wijn met elkaar te maken hebben.

Leuk feitje! Toen wij met Magda gingen wandelen door Middelburg, vertelde ze dat er een aantal scènes van de film Michiel de Ruyter zijn opgenomen in Middelburg. ‘s Avonds zetten wij meteen Netflix aan om de film te kijken. 😉 Zo leuk om de mooie plekken van Middelburg terug te zien!

Wandelen door Middelburg

Prachtige gebouwen in Middelburg
Het viel mij op dat Middelburg veel prachtige en authentieke gebouwen heeft. Maar onze stadsgids Magda vertelde ons dat deze gebouwen bijna allemaal gehistoriseerd zijn. Oftewel; ze zijn allemaal (deels) opnieuw gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn heel veel gebouwen verwoest en deze moesten allemaal herbouwd worden, uiteraard allemaal in de stijl zoals de gebouwen waren..

We eindigden de rondleiding bij de Kloveniersdoelen en sloten daar af op een typische manier hoe je een winterwandeling afsluit: met een heerlijke warme chocomelk en een apfelstrudel, jammie! Wandelen door Middelburg is ontzettend leuk!

wandelen door Middelburg

Wil jij ook wandelen door Middelburg?

Dat kan ik je alleen maar aanraden! Zowel een stadswandeling als de wijnroute zijn allebei aanraders om meer te ontdekken van Middelburg en haar geschiedenis. Meer informatie over de verschillende wandelingen kun je vinden op de website van VVV Zeeland.

 

Meer lezen over Middelburg:

 

3 Comments
Leave a Reply