Voorpret: een weekendje Amersfoort!

Schreef ik vorige week nog dat we een weekendje naar Zwolle gaan, zijn alle plannen opeens alweer gewijzigd. We kwamen er achter dat dit weekend de Zwolse Halve Marathon is. Op zich een heel leuk evenement natuurlijk, maar daardoor zou het ook enorm druk zijn in de stad. En daar hadden we net iets minder zin in… Dus hebben we al onze plannen omgegooid en gaan we aankomend weekend naar Amersfoort!

Op de valreep ga ik nog een weekendje weg! Je mag me gerust ‘voor gek verklaren’.. Maar als ik straks 36 weken zwanger ben, ga ik nog een weekendje rondslenteren (en op heel veel terrasjes zitten) door Amersfoort! Vorige week was mijn moeder jarig en mijn vader wilde haar graag een weekendje weg geven. Hij werkt vaak in de weekenden en mijn zusje zit in Alaska, dus hoe leuk is het dat ik mee mag!?

Amersfoort
Ik ken Amersfoort in principe alleen maar van de grote blauwe borden op de snelweg.. Maar ik hoor toch ook regelmatig dat het een hele leuke stad is waar je je prima een paar dagen kunt vermaken. En dus gaan we dat aankomend weekend ontdekken.

Amersfoort
Afbeelding komt van Shutterstock.

Wat gaan we doen?
Vorig jaar ging ik met mijn moeder al een weekendje naar Arnhem en daar hebben we het heel gezellig gehad! Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee wat we nu allemaal in Amersfoort gaan doen. We hebben een leuk hotel (in het centrum) geboekt en ik denk dat we het vooral -net als de vorige keer- heel gezellig gaan hebben. Aangezien ik tegen het einde van mijn zwangerschap (36 weken!) aanloop, kan ik niet zeggen dat ik nog heel topfit en/of mobiel ben. Uren sjouwen en slenteren gaan we vast niet doen, hihi.

Tips gezocht!
Dat ik geen uren kan/wil sjouwen en slenteren, betekent natuurlijk niet dat we niks gaan doen. Ik vind het altijd erg leuk om leuke en bijzondere plekjes te ontdekken. Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar jullie tips! Wat is een must see of must do in Amersfoort? Waar kunnen we heerlijk eten? Zijn er leuke plekjes (parken bijvoorbeeld) die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken? Zijn er leuke bijzondere winkeltjes die we niet mogen overslaan?

Laat het mij vooral weten door hieronder een reactie te plaatsen, ik ben ontzettend benieuwd naar al het moois wat Amersfoort te bieden heeft!

 

Sharing is caring!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

2 thoughts on “Voorpret: een weekendje Amersfoort!

 1. Hi Maud, jammer dat ik het nu pas lees! Als je nog naar Amersfoort gaat dan raad ik je de volgende plekjes aan:
  FOOD
  The Blueberry (Amerikaanse lekkernijen)
  SEM sla en meer (hele fijne saladebar)
  Brasa (net nieuw!)

  SHOPPING
  Reuring (Scandinavische kleding)
  bodyDress (super mooie lingerie)
  BLUR your life (conceptstore)

  KIDS
  Loods of Stock (Grote merken kleine prijzen)
  Klompe Dompe

  BEZIENSWAARDIGHEDEN
  Koppelpoort
  Kamperbinnenpoort
  Muurhuizen

  Een hele route en meer tips kun je vinden op mijn website. Heb een hele handige map gemaakt met alle leuke adresjes! Succes nog even met je zwangerschap!!

  1. Aaah, dat is inderdaad jammer. Maar ondertussen is ons weekendje weg compleet anders afgelopen en moet ik toch nog een keertje terug naar Amersfoort 😉 Dan heb ik vast wel wat aan deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *