Nederland

Een gezellig en knus vakantiehuisje op Schiermonnikoog | Gratia Susanna

  • By
  • 5 december 2019
  • Sticky
Gratia Susanna - Vakantiehuisje op Schiermonnikoog / Maudgeniet.nl

Het voelt alweer als veel te lang geleden, maar onlangs waren we nog een weekendje op Schiermonnikoog. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: dit is mijn favoriete stukje van Nederland. Het allermooiste eiland, de enige plek die voelt als thuis komen, ik hou zo van Schier! Ik vond het dan ook ontzettend leuk om met ons gezin hier naar toe te gaan en extra te genieten. We hadden een heel gezellig en knus vakantiehuisje op Schiermonnikoog: Gratia Susanna.

Lees ook: Schiermonnikoog met kinderen | De leukste dingen om te doen!

Gratia Susanna - Vakantiehuisje op Schiermonnikoog / Maudgeniet.nl

Gratia Susanna: Een echt eilandershuisje

Tijdens ons lange weekend op Schiermonnikoog verbleven wij in een typisch eilandershuisje. Je vindt dit vierpersoons huisje aan de Langestreek Om de Noord, in het rustige gedeelte van het gezellige centrum van het dorp. Het huisje oogt in het begin wellicht wat klein, maar juist dat is de kracht van dit vakantiehuisje op Schiermonnikoog. Het is een erg leuk en gezellig huisje voorzien van allerlei luxe gemakken!

Wanneer je binnenkomt in dit vakantiehuisje op Schiermonnikoog kom je in een kleine hal (met toilet). Neem je de deur naar links dan sta je al midden in de woonkamer die leuk en rustig is ingericht. Een heerlijke bank, een goed gevulde boekenkast (met ook heel veel boeken over het eiland!) en een smart tv met dvd-speler. In de woonkamer vind je ook de eethoek, met een gezellige ronde tafel en ook vind je hier de keuken. De keuken is wat mij betreft echt een pluspunt in dit huis. Je vindt hier onder andere een inductie-kookplaat, waterkoker, senseo machine, vaatwasser, oven en wasmachine. Maar ook alle lades zijn al gevuld met kruiden, thee, koffie, koekjes en meer. De basis voor de keuken is hier dus gewoon al aanwezig. Hoe fijn is dat!

Aangrenzend aan de woonkamer vind je een slaapkamer en ook de trap naar boven vind je in de woonkamer. Boven vind je twee knusse slaapkamers en de overloop is voorzien van een traphekje. De badkamer zou je misschien boven verwachten, maar deze vind je aangrenzend aan de woonkamer. Fijn om te weten voor alle mama’s: Er is een kinderbed aanwezig en een kinderstoel, er is een traphekje en een kast met spelletjes! En ja.. Dus ook een wasmachine!

Het huisje heeft een kleine voortuin en een ‘over tuin’. Wanneer je de smalle Langestreek Om de Noord vanuit het huisje oversteekt vind je een hele grote tuin met veel privacy. Een perfecte plek om te spelen, te relaxen en te genieten van de rust! In de schuur vind je fietsen, zodat je in no time kunt genieten van de prachtige omgeving. Wij hebben een heerlijk weekend gehad in dit fijne vakantiehuisje op Schiermonnikoog!

Lees ook: De fijnste plek aan het strand op Schiermonnikoog – Strandpaviljoen De Marlijn

Vakantiehuisje op Schiermonnikoog - Maudgeniet.nl

De omgeving

Gratia Susanna is qua locatie het perfecte vakantiehuisje op Schiermonnikoog! Het ligt aan de rustige kant van het dorp, maar ook de prachtige natuur is om de hoek. In de schuur vind je fietsen, maar deze hadden geen kinderzitjes.. Dus huurden wij een fiets en dit kan bij de fietsverhuur om de hoek. Het centrum bevindt zich op zo’n drie minuten lopen (hier vind je ook een supermarkt) en het strand is op zo’n 1500 meter afstand. De perfecte plek dus! Vanuit het vakantiehuisje loop je ook in een paar minuten naar het bezoekerscentrum en de witte vuurtoren. Een aantal fijne tips:

  • Ga heerlijk eten en borrelen bij De4dames! (Enorme aanrader!)
  • Drink een kopje koffie bij Hotel van der Werff (voor € 0,80, ja echt).
  • Huur fietsen en verken het eiland en natuurlijk het strand.
  • Ga wandelen op Schiermonnikoog, leuk met én zonder kinderen.
  • Ga terug in de tijd en koop snoepjes bij het snoepwinkeltje Peperhusjen.

Praktische informatie

Je vindt Gratia Susanna aan de Langestreek Om de Noord. Dit vakantiehuisje op Schiermonnikoog is onder andere via de VVV van Schiermonnikoog te boeken vanaf € 305,-. Op deze website kun je ook de beschikbaarheid vinden. Wij kunnen niet wachten om weer een weekendje naar Schier te gaan!

Gratia Susanna - Vakantiehuisje op Schiermonnikoog / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply