Nederland

5x een mooi vakantiehuis op de Veluwe | Geschikt voor het hele gezin!

  • By
  • 1 augustus 2019
  • Sticky
Vakantiehuis op de Veluwe - Maudgeniet.nl

Wij gaan er regelmatig even op uit: van korte weekendjes weg tot heerlijke strandvakanties. Soms lijkt het wel alsof we er geen genoeg van kunnen krijgen. Veel van deze tripjes zijn in eigen land en daar genieten we ook enorm van. Want als we eenmaal in een andere omgeving zijn, maakt het vaak niet meer uit of we in Nederland of het buitenland zijn. De Veluwe staat sowieso nog op mijn to go list, het lijkt me heerlijk om daar veel buiten te zijn met de kindjes. Daarom ging ik alvast op zoek naar een mooi vakantiehuis op de Veluwe!

Een vakantie of een weekendje weg met kleine kinderen

Voordat de meisjes waren geboren gingen wij al regelmatig even weg, maar ook als gezin doen we dit regelmatig. Sinds de kinderen gaan we nog vaker voor een weekendje in ons eigen mooie landje en kiezen we vrijwel altijd voor een vakantiehuis. Als moeder ben ik elke keer weer blij dat een tripje of vakantie weer soepel is verlopen, want met kleine kinderen weet je het maar nooit. Waar we eerst blij waren met een basic appartementje, kiezen we nu dus vrijwel altijd voor een vakantiehuis. In een vakantiehuis zijn we voorzien van alle gemakken die we thuis gewend zijn en kunnen we ons tripje zo uitgebreid maken als we zelf willen.

Een vakantiehuis op de Veluwe

Tijdens onze weekendjes weg kiezen wij vaak voor Drenthe. Hier genieten we van de natuur en de rust, maar het is voor ons ook een voordeel dat het maar een uurtje rijden is. Eigenlijk geldt dit (in ons geval) ook precies voor de Veluwe en dus wordt het maar eens tijd om die omgeving te ontdekken met onze meiden! Lekker naar buiten om te genieten van de natuur, wandelen en klimmen in het bos en leuke dagjes uit! Tijdens mijn zoektocht vond ik meerdere keren een mooi vakantiehuis op de Veluwe. Nu nog een datum prikken en dan gewoon lekker gaan!

1. Slapen in een klein bosparkje in Nunspeet

Dit vakantiehuis op de Veluwe is (tot nu toe) een van mijn favorieten. Dit ruime en gezellige vakantiehuis ligt aan de rand van het bos en toch op loopafstand van het dorpje Nunspeet. Het huis is niet alleen gezellig ingericht (met kachel!), maar het is ook heel geschikt voor kinderen. In de tuin staat een hele leuke ligschommel en ook in de directe omgeving is van alles te doen. Er is namelijk een kabouterpad, een pannenkoekenhuis en een fijne recreatieplas in de buurt. Het vakantiehuis is geschikt voor zes personen.

vakantiehuis op de veluwe - hge084 / maudgeniet.nl

NOVASOL Huiscode HGE084

2. Overnachten in een klein boerderijtje in Ermelo

Dit vakantiehuis op de Veluwe is niet echt een boerderij, maar de stijl van het huisje is absoluut in boerderij-stijl en dat is precies wat ik leuk vind aan dit soort huisjes. Het huisje staat op vakantiepark de Doppenberg en ligt in een prachtige omgeving. Wandelen en fietsen over de Veluwe of zelfs zwemmen of kitesurfen op het Veluwemeer, er is van alles mogelijk vanaf deze accommodatie!

vakantiehuis op de veluwe - hge184 / maudgeniet.nl

NOVASOL Huiscode HGE184

3. Genieten van het buitenleven in Emst

In dit vakantiehuis in Emst kun je optimaal genieten van het buiten zijn en buitenleven. De houten vakantiewoning ligt in een bosrijke omgeving en heeft meerdere faciliteiten waardoor je comfortabel buiten kunt zijn. Een schommel, een barbecue en een vuurkorf zijn slechts een aantal van de beschikbare voorzieningen. Doordat de woning van hout is is het sfeertje er extra knus en gezellig.. Dit zou voor ons een perfect vakantiehuis op de Veluwe kunnen zijn. Op en top genieten! Ook in de omgeving is er van alles te beleven, zowel voor ons als volwassenen als voor de kindjes.

slapen in het bos op de veluwe - Maudgeniet.nl

NOVASOL Huiscode HGE152 en HGE153

4. Met de hele familie of vriendengroep genieten van de Veluwe in Lunteren

In Lunteren staat een prachtig vakantiehuis voor maar liefst 12 personen. Perfect voor een gezellig familieweekend of vriendenweekend! Het huis is modern en ruim ingericht en is extra luxe. Het huis heeft drie verdiepingen en in totaal zes slaapkamers en drie badkamers. In dit vakantiehuis op de Veluwe kun je genieten van een sauna, een ligbad, vloerverwarming en een gezellige haard op het terras. De kinderen kunnen hier de hele dag veilig buiten spelen, want de tuin is goed afgeschermd en voorzien van schommels, een glijbaan en een trampoline!

vakantiehuis voor hele familie op de veluwe / maudgeniet.nl

NOVASOL Huiscode HGE031 

5. Karakteristiek slapen in Uddel

In Uddel staat een prachtig vakantiehuis waardoor het weekendje weg op de Veluwe een beetje aanvoelt als een sprookje. Het huis is uitgebreid ingericht met karakteristieke meubels en nostalgische accessoires. Het huis biedt plaats voor acht personen en is behoorlijk ruim opgezet. De woonkamer is groot en heeft een prachtige houtkachel (ik hou er van!) en de keuken heeft genoeg ruimte om er gezellig met z’n allen te koken. Er zijn hier zelfs mogelijkheden om nog even te wassen (ideaal tijdens een vakantie met kleine kinderen!). Voor de kinderen zijn er skelters en speelgoed aanwezig en stel nou dat opa & oma meegaan, dan kunnen zij naar boven met de traplift. 😉 Dit lijkt mij een heerlijk vakantiehuis voor een weekendje qualitytime!

Accommodatie op de Veluwe - Maudgeniet.nl

NOVASOL Huiscode HGE086

 

Slapen op de Veluwe - Maudgeniet.nl

1 Comment
  • Marcella

    Stuk voor stuk heel fijne accommodaties! Ik wil in alle vijf graag een heerlijk lang weekend overnachten!

Leave a Reply