Nederland

Touren door Twente met een toffe oldtimer!

  • By
  • 1 juli 2017
  • Sticky
Oldtimer Nostalgisch rijden

De laatste tijd ben ik ontzettend druk geweest om diverse mooie plekjes in onze eigen omgeving te ontdekken. Twente heeft zoveel moois te bieden en ik ben nog lang niet klaar met ontdekken! Het is ondertussen alweer ruim twee weken geleden dat Jasper en ik op pad gingen met een hele toffe oldtimer. Wat een leuke manier om een dagje weg te gaan!

‘s Morgens brachten we eerst Fenne naar het kinderdagverblijf om vervolgens de rest van de dag qualitytime te hebben met z’n tweetjes. Dat kon nog mooi even, want voor we het weten zitten we weer midden in de slapeloze nachten en eindeloze poepluiers met Baby Nummer 2 (zo spannend allemaal weer!).

Om 10.00 uur haalden we onze oldtimer op bij Nostalgischrijden.nl. We konden van te voren al kiezen uit verschillende prachtige oldtimers, maar kozen uiteindelijk voor de knalgele Volkswagen Kever. Deze paste precies bij het heerlijke weer dat we hadden, wat een geluk!

Oldtimer Nostalgisch rijden

Lees ook: Op de scooter door Twente

Eerst kregen we een duidelijke uitleg over hoe de auto precies werkt, wat wel en niet de bedoeling is en hoe alle andere administratieve zaken geregeld zijn.. Vervolgens kregen we een tasje mee met flesjes water, een leuke route en oldtimer drop natuurlijk. 😉 Ook kregen we een potje mee met muntjes waarmee we op diverse plekken extra konden genieten: zoals een ijsje, een kopje koffie met wat lekkers, midgetgolfen of naar een museum.

Klaar om te gaan!
Vervolgens waren we dan helemaal klaar om te gaan.. Ik moet zeggen dat ik het onwijs spannend vond.. Want wat nou als ik deze toffe oldtimer compleet in de prak zou rijden? Daar ga je natuurlijk niet van uit, maar je weet maar nooit. 😉 Hihi, gelukkig ging alles goed. En nadat ik een tijdje had gereden, vond ik het gelukkig allang niet meer eng en werd het dolle pret!

Oldtimer Nostalgisch rijden

De Sagenlandroute
We besloten om (een deel van) de Sagenlandroute te rijden. Deze route van ruim 80 kilometer nam ons mee door Noordoost-Twente en we kwamen langs de mooiste plekjes! We reden door de weilanden, zagen de mooiste boerderijen en watermolens, ontdekten nieuwe plekjes en genoten van de leukste dorpjes.

We kwamen terecht bij Landgoed Kaamps in Deurningen voor een Boer’n theeleut, we aten een ijsje bij de IJskuip in Denekamp (binnenkort meer over deze aanrader!) en dronken een kopje koffie met heerlijke appelgebak in Ootmarsum. Wat een verwennerij!

Oldtimer Nostalgisch rijden

Oldtimer Nostalgisch rijden

Genieten!
We reden heel Twente door en hadden de grootste lol met z’n tweetjes in deze oldtimer. Zo’n knalgele auto valt natuurlijk op en mensen bleven maar naar ons zwaaien. We leken wel een beetje een attractie; en dat werd alleen maar erger toen ik met mijn dikke zwangere buik uitstapte! Hihi. 😉

Wij hadden de tijd van ons leven en hebben heerlijk genoten! Ik blijf het maar zeggen.. Wat leuk om op deze manier op pad te gaan en (nieuwe) mooie plekjes te ontdekken! Ik vind het een absolute aanrader!

Praktische informatie
Lijkt het jou ook wel wat om met zo’n toffe oldtimer door Twente te touren? Dat kan! Meer informatie over het huren van een oldtimer vind je op de website van NostalgischRijden.nl. Wil je liever niet zelf rijden in zo’n auto, maar wel het nostalgische gevoel meemaken? Dat kan ook! Iedere woensdag worden er tochten met een oldtimer bus georganiseerd door de VVV Ootmarsum-Dinkelland. Ook leuk: je kunt de oldtimers ook huren voor bedrijfsfeestjes en trouwvervoer.

 

1 Comment
  • Marcella

    Wat een leuk avontuur Maud! Klinkt echt leuk en gezellig, hoe jullie door Twente gereden hebben. Ik zou ook wel eens met zo’n oldtimer op pad willen!

Leave a Reply