Nederland

Toerist in eigen omgeving: meiden-niet-weekend in Hezingen!

  • By
  • 25 mei 2017
  • Sticky
Watermolen Bels

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig om mijn eigen regio beter te leren kennen. Ik was natuurlijk al een trotse Tukker, maar wauw.. Wat is het toch ontzettend mooi in Twente! Onlangs ging ik wederom op pad in mijn eigen regio, samen met mijn vriendinnetje en onze (peuter-)dochtertjes. We gingen naar Hezingen, een kleine buurtschap dichtbij Vasse en Ootmarsum. We verbleven hier van donderdag op vrijdag, dus wij noemden het een niet-weekendje-weg. 😉 En wat hebben we het leuk gehad!

Op donderdagmiddag vertrokken we bepakt en bezakt richting Hezingen. Jasper maakte al de opmerking of we zeker wisten dat we ‘gewoon in de buurt bleven’ en niet naar Zuid-Frankrijk gingen, zo vol zat de auto! Hihi. We zongen liedjes in de auto en maakten een eerste pitstop bij IJsboerderij de Bölte in Nutter. Het lijkt wel alsof je hier in the middle of nowhere bent, maar je kunt hier ongetwijfeld heerlijk ijs eten. Allemaal gemaakt van pure natuurlijke ingrediënten, smullen! Een goed begin van ons tripje.

Twente - IJsboerderij de Bölte

Vervolgens reden we door naar Erve Scholten in Hezingen, onze vakantiewoning voor deze twee dagen. Bij Erve Scholten vind je drie vakantiewoningen op de boerderij. Wij verbleven in de Schaapskooi, een huisje voorzien van alle gemakken. Tussen de weilanden en koeien kun je hier helemaal tot rust komen, heerlijk!

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

Lees ook: Accommodatie – Erve Scholten in Hezingen

Nadat we onze spullen hier hadden gedropt, even gekeken hadden bij de koeien en onze koffie met Twentse krentewegge (jammiiee!) op hadden, reden we door naar Watermolen Bels. Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan; en juist dat maakt deze plek zo ontzettend leuk!

We zaten hier heerlijk buiten op het terras te genieten van een pannenkoek. De meisjes vermaakten zich heel goed in de speeltuin en op het erf scharrelen de kippen rond. Zo leuk! Vanuit hier start overigens ook een mooie wandelroute.

Watermolen Bels

Na de pannenkoek werd het helaas alweer bedtijd voor de meisjes. Wat mij betreft veel te vroeg, want we hadden het zo gezellig! We gingen terug naar Erve Scholten en ploften hier lekker op de bank, terwijl we de meisjes boven nog hoorden keten met z’n tweetjes. Na veel geklets gingen wij ook naar bed en sliepen hier heerlijk!

De volgende ochtend genoten we met z’n allen van een gezellig ontbijt en deden we de meisjes samen in bad, wat een gezelligheid! Het water zat echt overal en ze hadden het zo gezellig.

vakantiewoning Erve Scholten Hezingen

Terwijl ik de spullen alweer inpakte, was mijn vriendinnetje druk bezig met de voorbereidingen voor onze picknick. In de omgeving zijn veel mooie plekken te vinden om te picknicken en te relaxen, dus we zochten een leuk plekje op. De picknick was uitgebreid, kleurrijk, lekker en gezellig! Met gezonde snacks, maar ook met heerlijke oreo-cupcakes. Smullen!

Picknicken in Vasse

Nogmaals: alle credits voor de picknick gaan naar mijn vriendinnetje! Ik ga nog even bij haar slijmen of ze met mij haar picknick-geheim wil delen, zodat daar ook een leuk blogartikel over online kan komen!

De meisjes waren lekker aan het spelen en wij aan het genieten van al het lekkers.. Oh nee, toch niet. De meisjes renden elke keer weg, waren ons ontzettend aan het uitdagen en waren eigenlijk helemaal bekaf. Wij als mama’s konden er vooral achter aan rennen, zeggen dat ze bij ons moesten blijven en wat lekkers moesten eten en waren vervolgens eigenlijk ook helemaal bekaf. 😉 Gelukkig was het er allemaal niet minder lekker om! Maar die picknick gaan we nog wel een keertje over doen.. Hihi.

We hebben twee heerlijke dagen gehad en het was een echt meiden-niet-weekend met heel veel gezelligheid!

 

Meer lezen over deze omgeving:

 

No Comments
Leave a Reply