Nederland

3 tips voor vakanties in Nederland & België met kids | Duurzaam reizen

  • By
  • 18 september 2019
  • Sticky
Vakantie in Nederland Belgie - Maudgeniet.nl

Mijn naam is Mirjam. Ik ben moeder van 3 kinderen en blog in het dagelijks leven over duurzaam wonen en leven. Maar ik ga er ook graag op uit met het gezin. Omdat wij uit milieuoverwegingen in principe niet meer vliegen en ik geen auto rijd, vieren wij vakanties dichtbij huis. Dat is heus geen straf, want ook in ons eigen land en bij de zuiderburen valt er genoeg te beleven! Voor deze gastblog deel ik mijn 3 favorieten voor vakanties in Nederland & België met kinderen.

3x vakantie in Nederland met kids

Ik woon er al mijn hele leven, maar er zijn toch nog echt delen van Nederland waar ik nog nooit geweest ben. Zo heb ik van onze Waddeneilanden alleen Texel nog maar gezien en heb ik nog nooit een voet gezet in Zeeland. We hebben dus nog genoeg op ons verlanglijstje! Vakantie in eigen land is met kinderen ideaal. Je hoeft nooit ver te reizen en als het tegenvalt ben je ook zo weer thuis. Ook België vind ik een fijne vakantiebestemming. Er zijn genoeg mooie dorpen en steden om daar te ontdekken.  Aan deze 3 vakantiebestemmingen hebben wij warme herinneringen:

Logeren in de Efteling - Maudgeniet.nl

Logeren in de Efteling

Logeren in de Efteling, wie wil dat nou niet? Voor mijn verjaardagsweekend sliepen wij in een vakantiehuisje in Efteling Bosrijk. Vlakbij het bekende attractiepark, maar wel een plekje waar je even de rust en de stilte kunt opzoeken.

De naam zegt het al: Het vakantiepark van de Efteling is gemaakt in een bosrijke omgeving. De huisjes zijn voorzien van stapelbedden, traphekjes en stoelen voor de kinderen. Er liggen slaapmutsjes van Klaas Vaak voor het hele gezin klaar in de woonkamer.

Er zijn verschillende soorten vakantiehuizen op het park. Die van ons had 3 slaapkamers, een badkamer met ligbad, een ruime woonkamer en een eettafel en een keuken.

Wanneer je op het vakantiepark overnacht, mag je ook eerder het pretpark in. Geen lange wachtrijen, dus het perfecte moment om snel de favoriete attracties op te zoeken.

Op het vakantiepark vind je ook een zwembad, diverse speeltuinen en het restaurant daar is echt een aanrader! Klaas Vaak kwam bij ons langs aan tafel en hij vertelde op het park een verhaaltje voor het slapengaan. Onze overnachting bij de Efteling legde ik vast op mijn blog en vlog.

Op vakantie in De Panne - Maudgeniet.nl

Op vakantie in De Panne

Ik geef het toe: We zijn met z’n allen dol op pretparken. Met het gezin wilde we dan ook graag Plopsaland in België bezoeken. Maar om voor alleen een pretpark bezoekje helemaal op en neer te rijden naar De Panne, vonden we een beetje overdreven. Daarom besloten wij te kijken of De Panne misschien ook een leuke vakantiebestemming zou zijn voor de zomervakantie. En dat was zo!

Ik vond al snel leuke bezienswaardigheden in de omgeving, dus boekten wij een huisje om de hoek bij Plopsaland. Een fijn vakantiehuisje met een slaapkamer beneden voor de jongens en twee slaapkamers op de eerste verdieping voor oma en onze jongste en voor mij en mijn vriend. De auto konden wij gewoon voor de deur parkeren, dus dat was ideaal!

Die vakantie hebben we genoten van het strand, een bezoekje aan een dierentuin met geredde dieren, bezochten we diverse musea met de kinderen en gingen we ook nog midgetgolfen. We hebben lang niet alles gezien en gedaan wat op ons lijstje stond. Alle tips voor een vakantie in De Panne met kinderen verzamelde ik op mijn blog.

Slapen in een Yurt op Texel - Maudgeniet.nl

Slapen in een yurt op Texel

Afgelopen zomer deden we een mini-vakantie in eigen land. We sliepen namelijk in een yurt op Texel. Twee jaar geleden hadden we al een vakantiehuisje op dit eiland en dat was zo goed bevallen, dat we deze zomer weer terug naar Texel wilden. Ik had al eens gehoord van de yurts en dit leek mij een fijne plek om te overnachten met ons gezin. Gezellig met z’n allen bij elkaar en lekker veel plekjes voor de kinderen om te ravotten.

Het was een hete zomer, maar de yurts zijn zo goed geïsoleerd dat je daar binnen totaal geen last had van de warmte. De kinderen hebben dan ook heerlijk geslapen! Overnachten in een yurt is een soort glamperen. In de grote tent staat een eettafel, 6 bedden, een houtkachel, een gootsteen en zelfs een mini-koelkast!

Op het eiland hebben we veel beleefd. We gingen natuurlijk naar het strand, maar we ontdekten ook andere leuke plekjes zoals zorgboerderij Novalishoeve, De Bonte Belevenis en plukten we onze eigen aardbeien in de Zelfpluktuin. Alle tips voor overnachten in een Yurt op Texel deel ik op mijn blog!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Nederland of België met kinderen? Ik hoor graag jullie tips en ervaringen!

Liefs, Mirjam

1 Comment
  • Tineke

    Mijn favoriete vakantiebestemming zijn juist de wadden. Wij wonen in Friesland dus hoeven hier ook niet heel ver voor te reizen.
    Liefs

Leave a Reply