Nederland

Suppen in Laag Holland

  • By
  • 3 mei 2018
  • Sticky
Suppen in Laag Holland / Maudgeniet.nl

Had mij ruim een half jaar geleden gezegd dat ik actieve dingen zou ondernemen tijdens een vakantie of weekendje weg, en ik had je waarschijnlijk compleet uitgelachen. Ik? Actief? Sportief? NO WAY! Maar sinds ik ben begonnen met sporten, vind ik het spontaan leuk om actief en/of sportief bezig te zijn. Ook op vakantie of tijdens een weekendje weg! Tijdens mijn persreis in Laag Holland gingen we dus een sportieve activiteit doen, we gingen namelijk Suppen!

Suppen in Laag Holland / Maudgeniet.nl

Lees ook: Ontdek het mooie Laag Holland met een lelijke eend!

Wat is Suppen?

Suppen is een afkorting voor Stand Up Padddle. Je staat op een board en door middel van een peddel beweeg je je voort op het water. Ik heb me laten vertellen dat het internationaal de grootst groeiende watersport is. En dat snap ik helemaal, want wat is het leuk om te doen!

Wij gingen er eigenlijk allemaal van uit dat we in het water zouden vallen, balans houden is toch wel een dingetje.. 😉 Dus we trokken allemaal een waterbestendig pak, inclusief bijbehorende waterschoentjes. We kregen een korte uitleg en niet veel later werd het tijd om het water op te gaan. De pret kon beginnen!

Suppen in Laag Holland / Maudgeniet.nl

Lees ook: Opblaasbaar sup board van Decathlon voor beginners

Eerst een beetje onwennig…

In het begin was het een beetje onwennig en stond ik voor mijn gevoel heel klungelig op dat board. Maar toen ik het eenmaal door had, vond ik het helemaal geweldig. Wat ontzettend leuk om op deze manier op het water te zijn! Ik kreeg een beetje door hoe ik mijn balans moest houden en hoe ik moest sturen. Niet veel later kreeg ik zelfs door hoe ik een beetje vaart kon maken..

En toen ik dat allemaal eindelijk door had, kon ik me zelfs een beetje focussen op de omgeving. Wij supten door het dorpje Broek in Waterland en het was er echt prachtig! De lucht was strak blauw, de bomen mooi groen en er stond van alles in bloei. Wat een feestje om door deze omgeving te suppen!

Suppen in Laag Holland / Maudgeniet.nl

Praktische informatie over Suppen in Laag Holland

Wij kregen onze lesje Suppen van Franca van IkSUP Schermer. Zelf is ze enorm enthousiast en dat werkt heel aanstekelijk. Ze geeft heel veel complimentjes en je kunt aan alles merken dat dit echt haar passie is. Ze geeft les aan groepen, maar je kunt bijvoorbeeld ook Suppen met je hond (ja echt!). En om het nog iets gekker te maken.. Wat dacht je van een uurtje sporten op een Sup board? Dat is allemaal mogelijk! Dit doet ze voornamelijk in de Eilandspolder, maar andere locaties zijn (in overleg) eventueel ook mogelijk.

Suppen in Laag Holland / Maudgeniet.nl

Dit wil ik vaker doen!

Ik vind het gewoon jammer dat wij in de buurt niet zoveel water hebben, ik zou zo graag nog eens Suppen en het nog beter onder de knie krijgen. Ik ga me dus maar eens verdiepen waar we dat in ons mooie Twente ook kunnen doen. Wie had toch ooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om actief bezig te zijn tijdens een weekendje weg.. 😉 Ik kan niet wachten om weer iets nieuws te ontdekken!

 

1 Comment
  • Marcella

    Leuk dat suppen zo goed bevallen is! Ik hoor er ook altijd veel goeds over, dus wordt er ook steeds meer nieuwsgierig naar!

Leave a Reply