Nederland

Streekmarkt Twente in Delden

 • By
 • 27 mei 2017
 • Sticky
Streekmarkt Twente

Het stond al een hele tijd op mijn to-do-list: een bezoekje aan de Streekmarkt Twente. Deze markt wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden in Delden. Op de een of andere manier kwam het er steeds maar niet van. Het lijkt wel alsof ik elke eerste zaterdag van de maand andere plannen had die belangrijker waren. Maar het eerste weekend van mei besloot ik toch om er nu écht naar toe te gaan.

Samen met mijn moeder en Madame ging ik op pad. Vanuit Oldenzaal is het nog geen 20 minuten rijden naar Delden. Dus ik snap niet helemaal waarom ik nog niet eerder naar de Streekmarkt Twente was geweest, want het is er leeukk!

Streekmarkt Twente

Het sfeertje op de Streekmarkt Twente is leuk! De markt wordt gehouden op een klein schattig pleintje bij de Blasiuskerk, in het centrum van Delden. Je vindt hier geen honderden kraampjes en het is er totaal niet commercieel. Het is er juist lekker kneuterig, alles mag (en niets moet!) en de verkopers zitten vol met passie over hun eigen Twentse (streek)product.

Streekmarkt Twente

Streekmarkt Twente

De Twentse streekproducten
Op de markt vind je veel diverse maar vooral verse producten. Leuk om te weten: de producten zijn niet allemaal producten die je ‘alleen maar’ in Twente vindt. Maar het zijn wel allemaal producten die van Twentse bodem komen. Uiteraard zijn er ook een aantal producten die Typisch Twents zijn, zoals de heerlijke kozakken (jammiiee!), nagelhout of de Twentse mosterd. Maar je vindt er ook ‘gewoon’ eieren, groente & fruit, kaas, broden, bakmixen en echt nog veel meer!

Streekmarkt Twente

Streekmarkt Twente

Wij vermaakten ons zo’n anderhalf uur op het kleine marktje. Als we hier voor een aantal specifieke producten kwamen óf als we niet overal gingen proeven en kletsen, hadden we het ook prima in een half uurtje kunnen redden. 😉 Ondertussen at Madame een lekker ijsje, hing ze natuurlijk de clown uit en kreeg ze op haar manier van iedereen aandacht.

Ik ging naar huis met asperges, een bakmix voor kruidkoek, een heerlijk desembrood en een paar worstjes voor het avondeten. Het brood was snel op, de worstjes gingen diezelfde avond nog in de pan en de week er na genoot ik van de asperges en bakte ik de kruidkoek. Lekker nagenieten dus!

Streekmarkt Twente

Praktische informatie
Iedere eerste zaterdag van de maand kun je de lekkerste streekproducten uit Twente proeven en kopen op de Streekmarkt Twente in Delden. Je kunt hier terecht van 09.00 uur tot 15.00 uur. Je vindt de streekmarkt op het pleintje bij de Oude Blasiuskerk, in het centrum van Delden. Meer informatie vind je natuurlijk op de website.

 

2 Comments
 • Julia

  Ziet er onwijs gezellig uit, misschien ook een keer op de zaterdag mee pakken. Is het echt een aanrader? of zou je er niet voor gaan reizen?

  • Maud

   Het is er erg leuk, maar ik weet niet of je vanuit Den Bosch helemaal deze kant op moet komen. Met een uurtje heb je het wel gezien.. Voor een dagje of weekendje in Twente is het zeker de moeite waard!

Leave a Reply