Nederland

De fijnste plek aan het strand op Schiermonnikoog: Strandpaviljoen De Marlijn

  • By
  • 22 november 2018
  • Sticky
Strandpaviljoen De Marlijn Schiermonnikoog - Maudgeniet.nl

Schiermonnikoog is het mooie waddeneiland waar ik zo ontzettend veel herinneringen aan heb. Als kind kwam ik hier zo ontzettend vaak en heb ik het hier altijd zo naar mijn zin gehad. Fietsen over het eiland, lekker eten, rennen door de duinen en vooral heel veel gezelligheid. Tijdens mijn weekendje weg met Stephanie kon ik ook alleen maar genieten van Schiermonnikoog. En wanneer je op Schiermonnikoog bent, mag een bezoekje aan het mooiste strandpaviljoen van het eiland niet ontbreken. Strandpaviljoen De Marlijn!

Lees ook: Overnachten op Schiermonnikoog – Villa Schier

Zo veel herinneringen!

De Marlijn is een strandpaviljoen waar wij vroeger standaard naar toe gingen. Mijn ouders hebben vrienden die wonen op het eiland en zij begonnen ooit deze mooie plek. Hartstikke logisch natuurlijk dat we er regelmatig kwamen tijdens onze weekendjes weg. Even een warme chocolademelk drinken of juist lekker een hapje eten, alles kan!

Strandpaviljoen De Marlijn staat voor mij gelijk aan Schiermonnikoog. Dit is de plek waar ik vroeger als kind verstoppertje speelde in de duinen en op zoek ging naar skeletten van konijnen en fazanten. (Oh jongens, dat vond ik vroeger toch zo interessant!) Maar als puber kwam ik er ook regelmatig tijdens het jaarlijkse Beachsoccer event en dan danste ik na dat toernooi tot in de late uurtjes de hele Marlijn door. Kortom: ontzettend veel herinneringen aan deze mooie plek. Eerder dit jaar verbleven wij een weekendje bij Landal Esonstad en gingen we -met de meisjes!- een dagje naar Schiermonnikoog en toen hebben we een bezoekje aan De Marlijn overgeslagen. En wat vond ik dat achteraf jammer!

De Marlijn Schiermonnikoog - Maudgeniet.nl

Wandelen naar het strand op Schiermonnikoog

Maar tijdens mijn weekendje naar Schiermonnikoog met Stephanie, besloten we om wél naar Strandpaviljoen De Marlijn te gaan. Zondagmorgen rond 08.30 uur gaan we een flink eind te wandelen: jassen aan, camera’s in de tas, Norris mee en gaan! We wandelen door een soort heidelandschap, door bossen en eindigen vervolgens bij het strand. We zijn net iets te vroeg (09.55 uur) om bij De Marlijn naar binnen te gaan, dus we gaan nog even het strand op. Want als je op een eiland bent, dan móet je gewoon naar het strand! Norris heeft hier de tijd van z’n leven en Stephanie is zelfs zo gek om met haar blote voeten in het water te staan. Brrrr! Daarna hebben we echt wel een warme chocolademelk (met een klein beetje Tia Maria) verdiend!

Recepten warme chocolademelk - Maudgeniet.nl

Lees ook:  Wandelen op Schiermonnikoog – de Culinaire wandeling tijdens de wandelmaand

Strandpaviljoen De Marlijn op Schiermonnikoog

Strandpaviljoen De Marlijn is zo leuk! Het lijkt wel alsof er in al die jaren niks veranderd is.. Tuurlijk zijn er een aantal accessoires veranderd, maar het oude vertrouwde sfeertje is er nog precies zoals ik me kan herinneren. Wat fijn om hier weer te zijn!

Enthousiast als we zijn besluiten we om buiten te gaan zitten. In de zon en uit de wind is het prima te doen, zelfs in november.. Dus ploffen we in een van de vele loungesets en liggen daar lekker te chillen. Totdat we bedenken dat we hier ook wat gaan eten en dan is het toch fijn om gewoon aan een tafel te zitten. En dus gaan we toch naar binnen en schuiven daar aan een van de vele tafels. Wat een gezelligheid!

We bestellen uiteraard onze warme chocolademelk (met écht een heel klein beetje Tia Maria, ook al is het pas 11.00 uur) en kijken vervolgens op de kaart. Dit wordt een enorm dilemma; er staan heerlijke salades en soepen op, maar ook uitgebreide broodjes en diverse warme gerechten. En naast de standaard menukaart hebben ze ook nog eens een ‘Naast de kaart’-kaart met allemaal lekkere dingen erop. Na héél lang twijfelen besluit ik om te gaan voor het Zuurdesem brood met gebakken paddestoelen, knoflook, rucola en zongedroogde tomaatjes. GENIETEN! Een droge witte wijn naast dit heerlijke lunchgerecht maakt het plaatje helemaal af en ik voel me een van de gelukkigste mensen op aarde!

Het was al zo fijn om weer op Schiermonnikoog te zijn, maar terug komen bij De Marlijn maakt dat fijne gevoel helemaal af. Welkom terug!

De Marlijn Schiermonnikoog - Maudgeniet.nl

Praktische informatie over strandpaviljoen De Marlijn

Je vindt strandpaviljoen De Marlijn aan de Prins Bernhardweg 2 op Schiermonnikoog. Je kunt hier terecht voor lunch, diner, taartjes, borrels en borrelhapjes. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, bij extreem slecht weer gaan ze iets eerder dicht dan verwacht. Check altijd even de actuele openingstijden (en menukaart!) op de website van De Marlijn.

Strandpaviljoen De Marlijn Schiermonnikoog - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply