Nederland

Schiermonnikoog met kinderen | De leukste dingen om te doen!

  • By
  • 12 oktober 2019
  • Sticky
Meisjesmama - Maudgeniet.nl

Schiermonnikoog.. Absoluut mijn favoriete eiland. De plek waar ik zo ontzettend veel mooie herinneringen heb en de enige plek waar het voelt als thuiskomen. Ook al is het een klein eiland, ik kan me hier dagen vermaken. Wandelen, fietsen, naar het strand, genieten van alle mooie plekjes.. Ik hou er zo van! Logisch dus dat ik graag met Fenne en Saar hier naartoe wilde. Onlangs gingen we dan eindelijk met onze meisjes naar dit fijne eiland. Schiermonnikoog met kinderen is een enorme aanrader!

Het begint al op de boot!

Wat ons betreft begint de pret al op de boot.. In zo’n 40 a 45 minuten vaar je met een grote boot naar Schiermonnikoog, dat is natuurlijk al een feestje op zich. Op de boot is er gelegenheid om wat te eten en te drinken, er zijn toiletten aanwezig en ook kun je op het zonnedek zitten. Als je heel goed om je heen kijkt, zie je misschien zelfs een paar zeehondjes!

Schiermonnikoog met kinderen - Maudgeniet.nl

Uitwaaien op het strand

Uitwaaien op het strand is altijd een goed idee, of je nou met of zonder kinderen naar het strand gaat. Schiermonnikoog heeft hele brede stranden (soms wel van een kilometer breed!), dus heel veel ruimte om extra te genieten. Stampen in de plassen, schelpjes zoeken, rennen door de duinen, ‘hangen’ in de wind, spelen met emmertjes en schepjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het strand is een absolute must tijdens een bezoekje aan Schiermonnikoog met kinderen.

Extra leuk! Op het strand (bereikbaar via de Badweg) vind je een bus die is omgebouwd tot een atelier. Hier kan iedereen vanaf 5 jaar (ook volwassenen) een eigen schilderij maken, erg leuk. Blij met je schilderij is de naam van deze leuke workshop. Atelier Schier is geopend van het voorjaar t/m het najaar.

Na het strand lekker opwarmen  met warme chocolademelk of juist afkoelen met een verfrissende ranja in een van de strandtenten. De allerfijnste plek is wat ons betreft Strandpaviljoen De Marlijn! Hier kun je gezellig zitten, heerlijk eten en de kinderen kunnen hier leuk spelen (binnen én buiten).

Uitwaaien op het strand - Maudgeniet.nl

OERRR Speelnatuur: spelen in het speelbos en leuke wandelroute

Op Schiermonnikoog vind je een heel leuk speelbos, typische OERRR Speelnatuur. Wij zijn fan van Oerrr, dus een bezoekje mocht niet ontbreken. Het speelbos staat vol met natuurlijke speeltoestellen en er is een prachtige boomhut waar de kinderen ook heerlijk kunnen spelen. Het speelbos vind je bij het Hazeweitje.

Vanaf het speelbos kun je verder lopen richting de Berkenplas waar een leuke Oerrr wandelroute is. Met de kreukelkaart maak je dit tot een leuk uitje waar je een hele dag (of dagdeel) plezier aan kunt hebben. De kreukelkaart is een overzichtskaart van deze toffe speelplek voor kinderen. De kaart zit in een insectendoosje die je weer kunt gebruiken op verschillende plekken. De kaart kreukel je lekker op en prop je vervolgens in je zak, tas of wat je er maar mee wilt doen.

In de speelnatuur bij de Berkenplas is van alles te doen. Loop via boomstammen over een sloot, ga geblindoekt (met de kreukelkaart) langs een parcours en ga op zoek naar leuke schatten uit de natuur.

Meer informatie vind je op de website van VVV Schiermonnikoog. Binnenkort volgt er natuurlijk nog een uitgebreide blog over deze activiteit, want wij hebben ons er bijna een hele dag mee vermaakt. Zo leuk!

OERRR Speelnatuur - Maudgeniet.nl

Schiermonnikoog met kinderen - Maudgeniet.nl

Kinderboerderij de Witte Winde

Schiermonnikoog mag dan geen groot eiland zijn, er is wel een leuke kinderboerderij aanwezig! Hier vind je onder andere ezels, herten, schapen, geitjes, kippen, verschillende knaagdieren en een pony. Wil je een ritje maken op de ezel? Dat kan!

Ook hier is voldoende gelegenheid om lekker buiten te spelen. Er zijn verschillende speeltoestellen, je kunt er lekker klimmen, hangen aan de rekstokken of uitgebreid picknicken met het hele gezin. Je vindt de Witte Winde op de hoek van de Oosterreeweg en de Langestreek.

Ga naar het bezoekerscentrum

Het Bezoekerscentrum van Nationaal park Schiermonnikoog is echt jeugdsentiment voor mij. Tijdens ieder bezoekje aan Schiermonnikoog in mijn jeugd, ging ik hier samen met mijn vader naartoe. Je leert er van alles over het eiland en met name de natuur op het eiland. Vanuit hier kun je ook diverse leuke Natuurspeurtochten doen,  waaronder ‘de zeven schatten van Schiermonnikoog’.

De Berkenplas

De Berkenplas is een relatief klein en overzichtelijk recreatiemeertje. In het midden vind je een mini eilandje waar je met een trekvlot naar toe kunt (heel leuk en vooral erg spannend voor kleine kinderen). Op het strandje staan houten speeltoestellen met een waterpomp, je kunt er kano varen, lekker zwemmen en er is ook een restaurant aanwezig. Niet alleen leuk in de zomer, tijdens alle seizoenen kunnen de kinderen zich hier prima vermaken.

Schiermonnikoog met kinderen - Maudgeniet.nl

Huur een fiets!

Dit vind ik echt een enorme aanrader tijdens een tripje naar Schiermonnikoog met kinderen. Schiermonnikoog is een autovrij eiland, op de auto’s van de bewoners na.. Vooral kleine kinderen vinden het niet altijd een goed idee om continu te lopen, dus met de fiets kun je het hele eiland zien en bewonderen. Fiets lekker naar het strand, door de bossen of weilanden, bezoek beide vuurtorens of wat je maar wilt. Bij de VVV zijn verschillende fietsroutes verkrijgbaar. Je zult je verbazen dat er zo veel verschillende soorten natuur is op zo’n klein eiland.

Lekker eten en drinken

Schiermonnikoog is een perfecte bestemming waar je lekker kunt eten en drinken. Vorig jaar met de Culinaire Wandeling tijdens de Wandelmaand ontdekte ik al verschillende plekken waar je lekker kunt eten, de keuze is reuze! Wij waren deze keer met de kindjes vooral veel te vinden bij De4Dames, een mooie en gezellige wijnbar met heerlijk eten. De kindjes konden hier spelen (ze waren vooral buiten te vinden) en wij konden hier lekker genieten. Aanrader!

Zeehondentocht

Regelmatig worden er zeehondentochten georganiseerd. Onze tocht ging -in verband met slechte weersvoorspellingen- helaas niet door, maar deze houden we zeker nog te goed. Alleen dat is voor ons al een reden om nog eens terug te gaan naar Schiermonnikoog met kinderen! Tijdens deze tocht ga je naar plekken waar je een grote kans hebt om zeehondjes te zien. Tussendoor stop je ergens bij een zandplaat waar je dus kunt lopen op ‘de bodem van de Waddenzee’, een leuke excursie voor jong en oud!

schiermonnikoog - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply