Nederland

Weekendje Rotterdam met kinderen: slapen op ss Rotterdam

 • By
 • 8 april 2018
 • Sticky
Slapen op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Wij zijn gek op reizen en niet voor niets trekken we er regelmatig op uit. Dit hoeven lang niet altijd verre reizen of vakanties te zijn, een weekendje weg in ons eigen mooie landje vinden we ook erg leuk. Onlangs gingen wij slapen op ss Rotterdam en hier hebben we de tijd van ons leven gehad! Wat een toffe accommodatie is dit!

Vanuit Twente is het best wel een eindje rijden naar Rotterdam (ruim twee uur), dus het voelt een klein beetje als een kleine wereldreis. 😉 We hadden Fenne al verteld dat we gingen slapen op een boot en daar had ze nog niet echt een duidelijk beeld bij. Totdat we aankwamen bij ss Rotterdam; dat vond ze enorm indrukwekkend!

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Een goed begin van een heerlijk weekend!

Het was niet alleen voor Fenne indrukwekkend, maar zeker ook voor ons. Het stoomschip is behoorlijk groot en wij keken onze ogen uit. Al voordat we op het schip waren werden we hartelijk ontvangen door een meneer in prachtige kleding. Hij leidde ons naar boven en wees ons de weg. Eenmaal op het schip werd het alleen nog maar indrukwekkender, het is er prachtig!

We waren wat aan de vroege kant en moesten even wachten tot we konden inchecken. Dat was geen probleem, want we bestelden een lekker taartje en vermaakten ons wel. Niet alleen met dat taartje hoor, want Fenne had ook vrijwel meteen al de Playmobil Room gevonden. Wat een feest! Dit begin beloofde veel goeds voor ons weekendje, wij zouden vast heerlijk slapen op ss Rotterdam.

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

De kamers

Ik had van te voren gevraagd of we iets eerder konden inchecken, zodat de meisjes ‘s middags nog even konden slapen. Dat was geen probleem (fijn!) en dus checkten wij om 13.00 uur in. Het inchecken ging snel en Fenne kreeg nog een leuke poster mee. Wij hadden een familiekamer en deze was behoorlijk ruim, heerlijk! We hadden een groot tweepersoonsbed en een stapelbed voor de kindjes. Ook aan Saar was gedacht, want voor haar stond er een babybedje klaar.

De kamer was opgedeeld in twee ruimtes; in de ene ruimte stond ons bed en in de andere ruimte het stapelbed. Ideaal, want zo liggen we niet hutje mutje op elkaar. De kamer had ook nog een zitje en uiteraard een badkamer. De kamer was voorzien van een flatscreen tv en voorzieningen voor koffie en thee. Zo leuk om te zien dat de stijl van de jaren ’50 echt terug te vinden is in de kamers. De kamer lijkt daardoor een beetje ouderwets, maar ik vind het geweldig!

Terwijl ik foto’s aan het maken was van de kamer, werden we gebeld door de receptie of alles naar wens was. Konden ze misschien nog iets voor ons doen? Alles was naar wens en wij legden Fenne en Saar in bed, zodat ze ‘s middags konden slapen op ss Rotterdam!

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Het enige ‘nadeel’ aan de kamer vond ik dat er geen daglicht was. Dit vind ik in principe totaal geen probleem, maar het was zo jammer voor de foto’s, haha!

 

Heerlijk eten op ss Rotterdam bij Lido Grill

‘s Avonds aten wij bij Lido Grill, een van de restaurants op ss Rotterdam. Jasper had een heerlijke varkenshaas en ik koos voor de spareribs met een Jack Daniels-cola marinade. De spareribs waren zó lekker, ik denk niet dat ik ze ooit al eens zo lekker heb gegeten.

Bij Lido was overigens ook het ontbijt, wat zeer uitgebreid was. Ik ben gek op hotel-ontbijtjes, dus na dit ontbijt kon mijn dag niet meer stuk. Aan vrijwel alles was gedacht en de keuze was reuze! Veel verschillende broodjes en beleg, maar ook diverse warme specialiteiten. Zelfs de keuze voor het drinken was een beetje lastig; koffie, thee, melk, diverse sappen en smoothies. Heerlijk allemaal! Extra leuk: bij Lido is ook een speelhoekje voor de kindjes. Zo konden wij lekker rustig en uitgebreid eten, terwijl Fenne aan het spelen was.

Slapen op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Zoveel leuks te doen voor kinderen!

Wij hadden plannen om Rotterdam te verkennen, ik wilde onder andere graag de Markthal bezoeken. Maar we hebben vrijwel niks gezien van Rotterdam, want het was zo leuk op het schip. Er was voor Fenne erg veel te doen, waaronder natuurlijk de Playmobil Room. Maar ze vond het ook heel interessant om even met papa of mama een rondje te lopen over die grote boot.. Dus liepen we regelmatig een rondje of keken we even op het dek.

Omdat het Pasen was, waren er extra leuke dingen te doen voor haar. Zo liep de Paashaas regelmatig even langs en kreeg ze paaseitjes. Maar ze kon er ook knutselen, dit wordt georganiseerd met feestdagen en vakanties. Zo leuk! Madame heeft ‘s middags ruim twee uur lang geknutseld!

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Leer meer tijdens een rondleiding!

Je kunt heus niet alleen maar slapen op ss Rotterdam, er zijn ook diverse rondleidingen waar je aan mee kunt doen. Zo deden Fenne en ik de rondleiding ‘Uitwaaien & Zwaaien’, een rondleiding die vooral voor kinderen heel leuk is. We kregen allebei een audiofoon (telefoon volgens Fenne) en moesten op zoek gaan naar verschillende ankerpunten. Bij ieder ankerpunt stond vervolgens een vrijwilliger om ons iets te vertellen. Een aantal van deze vrijwilligers heeft vroeger zelfs meegevaren op ss Rotterdam, zo leuk om hun passie te zien! Fenne had het ook helemaal naar haar zin met de vrijwilligers en begon zelfs complete liedjes voor ze te zingen, hihi.

Tijdens de rondleiding kwamen we bijna op het hele schip en ik vond het enorm indrukwekkend. Het is er echt ontzettend mooi! Wist je trouwens dat je een aantal zalen ook kunt huren voor een feestje bijvoorbeeld? Gaaf toch!? Na de rondleiding kreeg Fenne een echt Kapiteins diploma, helemaal leuk!

Overnachten op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Slapen op ss Rotterdam / Maudgeniet.nl

Slapen op ss Rotterdam

Je vindt ss Rotterdam aan de 3e Katendrechtsehoofd 25 in Rotterdam. Het schip is goed te bereiken en parkeren kan voor de deur. Er zijn diverse kamers te boeken, wij hadden een hele fijne familiekamer. Je kunt een kamer boeken via de website van ss Rotterdam of via Booking.com.

Overigens kun je het schip ook bezoeken als je hier niet overnacht. Je kunt hier onder andere lekker eten, meedoen aan een van de rondleidingen of ontsnappen uit de Escape Room. Er is hier dus genoeg te doen. Wij hebben het hier enorm naar onze zin gehad, wat een geweldige accommodatie!

 

Wij waren hier op uitnodiging van ss Rotterdam, maar je leest hier -zoals altijd- alleen onze eigen mening.

 

14 Comments
 • Charell | Cold Coffee Mommy

  Wauw dat moest gezellig geweest zijn. Wij willen ook nog een keer een weekendje weg met z’n 3en. Ik ga hier ook even naar kijken ☺️

 • Nicole Orriëns

  Wat een bijzondere plek om te slapen lijkt me dat! Zo te zien hebben jullie het heel fijn gehad.

 • Martin

  Wat graapig dat je op een boot in de haven kunt slapen. Lijkt me een bijzondere ervaring!

 • anto

  Hey wat leuk zeg! Ik ben dit voorjaar een weekendje in Rotterdam ivm Traverse dus ga eens kijken of ik hier wellicht kan overnachten

 • Marcella

  Wij sliepen een paar jaar geleden op ss Rotterdam, een heel leuke ervaring! Wat hadden jullie een grote kamer joh, extra fijn met kinderen. Ik wist trouwens niet dat er zóveeeel te doen is op het schip. De rondleiding, dat wist ik. Helaas hadden wij er toen geen tijd voor, maar het leek me ontzettend leuk omdat je dan op allerlei plekken op het schip komt waar je anders niet naartoe kunt!

 • Kelly

  Wat een bijzondere locatie om te overnachten! Dat zal vast en zeker erg leuk geweest zijn voor de kinderen. Ik heb jaren geleden een cruise gemaakt en wij hadden ook geen daglicht en sliepen op het onderste dek. Toch wel vreemd om onder de zeespiegel te slapen.

 • Daphne de Vries

  Wauw dat ziet eruit als één en al gezelligheid! Ik heb nog nooit in Rotterdam overnacht haha. Naja dat is niet waar, één keer bij een vriend, maar nog nooit echt voor een weekendje weg. Als ik dit zie en lees lijkt het me wel heel erg leuk om ook eens op de ss Rotterdam te slapen (en al die dingen te doen – want wat is er een hoop te doen)!

 • Dewi

  Wauw wat gaaf dat je hebt geslapen op de SS Rotterdam! Ik kom uit de buurt van Rotterdam en zou ook echt heel graag eens op de SS Rotterdam willen overnachten. Door jouw verhaal ben ik nog enthousiaster geworden. Ik wist niet dat er zoveel nog te doen was aan boord en het eten ziet er ook erg goed uit 🙂

 • Jenny

  Wat leuk! Ik wist niet dat er zoveel te doen is op de boot voor volwassenen en kinderen. Fijn dat er meerdere restaurants zijn.

  Misschien een leuk idee als m’n kleintje wat groter is 🙂

 • Britte

  Wat leuk dat je aan boord ook zoveel kunt doen! Wij gaan eind mei een weekendje naar Rotterdam, misschien dat we dan ook even een bezoekje brengen aan de SS Rotterdam 🙂

 • Caro

  Wat ziet het er allemaal leuk en gezellig uit en fijn dat er zoveel te doen is. Ik heb laatst zelf voor het eerst op een boot geslapen, zo leuk vond ik het!

 • Yvonne

  Wat leuk, ik kan me voorstellen dat het enorm indrukwekkend was. En wat fijn dat jullie zo’n ruime kamer hadden met 2 ruimtes! Ik vind dat altijd een vereiste als we met de meiden reizen: in elk geval 2 aparte slaapruimtes. En ik ben het helemaal met je eens: super dat de kamers in ouderwetse stijl zijn ingericht.. dat past er toch helemaal bij!

 • Sanne

  Ooh wat leuk om je ervaring te lezen. Ik heb twee jaar daar gewerkt en kom er nog geregeld! 🙂

 • Wouter

  We sliepen er vorig jaar ook, was een super ervaring !

Leave a Reply