Dagje uit Nederland

De leukste uitjes in Drenthe met kleine kinderen | Perfect voor een weekend weg

  • By
  • 1 oktober 2019
  • Sticky
Leuke uitjes in Drenthe met kinderen - Maudgeniet.nl

Wij gaan regelmatig een weekendje weg, heerlijk vind ik dat! Even op een andere plek zijn, genieten van elkaar, mooie nieuwe plekken ontdekken en vooral een weekend veel plezier en gezelligheid. Op de een of andere manier komen we vaak in Drenthe terecht. We vinden dit niet alleen een prachtige omgeving, het is voor ons ook lekker dichtbij huis en er zijn ontzettend veel leuke plekken voor een dagje uit met kinderen. Ik deel de leukste uitjes in Drenthe met kleine kinderen.

Veel leuke accommodaties en vakantieparken in Drenthe

Drenthe is een redelijk kleine en compacte provincie en toch vind je er veel leuke accommodaties en vakantieparken. Met kleine kinderen vinden wij het ideaal om te kiezen voor een vakantiepark. Daar zijn veel leuke dingen te doen voor de meisjes, hebben we een eigen huisje waar we ons ding kunnen doen en voelt het ook nog een beetje huiselijk aan. Wij hebben de laatste twee jaar drie verschillende Landal-parken getest. Lees hier onze reviews:

Op de een of andere manier komen wij altijd uit op een Landal-park als we kiezen voor een vakantiepark. Geen idee waarom, want er zijn ook mooie Centerparcs-parken en andere toffe accommodaties. Ik denk dat wij vaak voor Landal kiezen omdat we dan weten waar we aan toe zijn.. 😉 Maar doordat we in een relatief korte periode bij verschillende vakantieparken in Drenthe zijn geweest, hebben we voor mijn gevoel ‘heel Drenthe’ al gezien. Is natuurlijk absoluut niet waar, maar we hebben wel veel leuke uitjes in Drenthe met kleine kinderen ontdekt!

Landal Orveltermarke in Drenthe - Maudgeniet.nl
Landal Orveltermarke

De leukste uitjes in Drenthe met kleine kinderen

Wanneer je met kinderen in Drenthe bent zijn er echt een aantal leuke dingen die niet mogen ontbreken. Dat zijn natuurlijk de Hunebedden, het dorpje Orvelte en een aantal toffe speelplekken. Aangezien we al meerdere keren in Drenthe zijn geweest (met slecht weer én met prachtig weer!), hebben we al heel veel leuke uitjes in Drenthe met kinderen ontdekt.

Hunebedcentrum in Borger

In het plaatsje Borger vind je het Hunebedcentrum. Hier vind je ook meteen de grootste hunebed van Nederland! In het hunebedcentrum zijn veel leuke dingen te doen voor kinderen. Leer alles over hunebedden en de oertijd in het museum of ervaar het allemaal zelf in het oerpark. Voor het museum en het oerpark gelden entreeprijzen, maar de grootste hunebed van Nederland is gratis te bezichtigen. Een leuk en leerzaam uitje, zelfs voor kleine(re) kinderen.

Plopsa Indoor Coevorden

Met kleine kindjes mag een bezoekje aan Plopsa Indoor Coevorden natuurlijk niet ontbreken, zeker niet wanneer je dicht in de buurt bent. K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Maya de Bij en Bumba zijn soms echte helden voor de meisjes en heel af en toe zelfs nog voor mij. Combineer dat met een aantal hele toffe attracties (zowel binnen als buiten!) en je hebt het perfecte uitje in Drenthe voor kinderen! Eigenlijk is het een beetje een combinatie van een grote speeltuin en een attractiepark. Niet zo groot, behoorlijk overzichtelijk en absoluut vermaak voor een hele dag!

uitjes in Drenthe met kinderen - Plopsa Indoor Coevorden / Maudgeniet.nl
Plopsa Indoor Coevorden
Wildlands Adventure Zoo in Emmen

De dierentuin is altijd een goed idee! Zeker wanneer er meer te doen is dan alleen maar kijken naar de dieren. Hoe meer speelelementen en andere leuke activiteiten er zijn, des te leuker de dierentuin is. Wildlands Adventure Zoo in Emmen is een hele bekende dierentuin en dit is natuurlijk niet voor niks. Een ontzettend leuk dagje uit voor het hele gezin in Drenthe!

Het museumdorpje Orvelte

Het kleine dorpje Orvelte is wat ons betreft echt een bezoekje waard. Het lijkt wel een beetje alsof je terug gaat in de tijd als je hier rond loopt. Voor de kindjes is het extra fijn (en veilig) dat het dorpje helemaal autovrij is. Hier kunnen ze ongegeneerd lekker rondrennen, spelen en genieten. Uiteraard zijn er ook heel veel leuke dingen te doen hier. Zo vind je hier de kleinste dierentuin van Nederland (Zoo Bizar), kun je een kijkje nemen (en pannenkoeken proeven!) bij Pannenkoekwinkel Puur Pannenkoek, is er een heel leuk avonturenpad in het bos (Het Houten pad van Theodoor), kun je een kijkje nemen in het kleine Nostalgische snoepwinkel en rijd je rond in een toffe paardentram.

Wandelen door de toppen van de bomen over het Boomkroonpad in Drouwen

Wij gaan met de kinderen regelmatig op avontuur in de natuur. Wandelen door het bos, een kabouterpad volgen of iets anders leuks.. Als we maar buiten zijn, dan zijn we allemaal blij! Het Boomkroonpad in Drouwen is een hele leuke ervaring voor vrijwel iedere leeftijd. Het pad is slechts 150 meter lang en op zo’n 20 meter hoogte loop je door de toppen van de bomen. Aansluitend kun je spelen in het Speelbos Lorken, een wandeling maken of langs het kabouterpad!

Boomkroonpad in Drouwen - Maudgeniet.nl
Boomkroonpad in Drouwen
Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe

In Drenthe kun je nog optimaal genieten van de natuur en alle rust die daarbij hoort. Een bezoekje aan een speel- en ijsboerderij hoort daar natuurlijk helemaal bij. De Drentse Koe is een echte aanrader! Hier kunnen de kinderen optimaal genieten van het buitenleven, rijden op trekkers, dieren aaien en natuurlijk een heerlijk ijsje eten!

Herinneringskamp Westenbork

Misschien is dit niet het meest leuke uitje in Drenthe met kleine kinderen, maar toch vind ik dat deze niet mag ontbreken in het lijstje. Kamp Westenbork is enorm indrukwekkend voor jong en oud. De echte kleintjes onder ons snappen hier natuurlijk nog niks van, maar wat mij betreft hoort dit uitje absoluut bij Drenthe.

Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren

Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren is een hele leuke speeltuin die vol staat met allerlei nostalgische speeltoestellen. Wij waren hier toen Fenne drie jaar was en we hebben ons hier de hele middag vermaakt. Het bijbehorende Sprookjesbos maakt het dit uitje in Drenthe met kinderen nog leuker en spectaculairder! Nog even crossen met de traptrekkers over de kinderboerderij en de leuke middag vliegt voorbij.

Sprookjeshof / Maudgeniet.nl
Attractiepark Sprookjeshof
Pretpark Drouwenerzand

Eerlijk is eerlijk.. Hier zijn wij zelf nog niet geweest, maar we horen er heel veel positieve verhalen over. Bij Pretpark Drouwenerzand is een klein en overzichtelijk pretpark waar het eten bij de prijs in zit. Voor een klein prijsje kun je de hele dag onbeperkt genieten van alle leuke speeltoetellen, maar ook patat, snacks, ijs, drinken, soep, fruit en broodjes.

Op zoek naar kabouters..

Kleine kinderen zijn dol op kabouters, die van ons tenminste wel.. Een van de hoogtepunten qua uitjes in Drenthe met kinderen zijn dan ook wel de twee parken die helemaal geïnspireerd zijn op kabouters. Je hebt Kabouterland en Het Rijk der Kabouters. Wij konden destijds niet kiezen en besloten uiteindelijk om te kiezen voor Rijk der Kabouters in Eext. Hoewel dit speelpark van mij een kleine opknapbeurt kan gebruiken, vonden de kinderen het helemaal geweldig hier!

Leuke uitjes in Drenthe met kinderen / Rijk der Kabouters in Drenthe - Maudgeniet.nl
Rijk der Kabouters
Ontdek de natuur!

Drenthe is mooi, zo ontzettend mooi. Hier vind je nog enorm veel natuur, veel rust, authentieke dorpjes en ook grote steden. Kortom: op zoek naar rust? Drenthe! Toch een beetje drukte in de buurt? Drenthe!

Drenthe beschikt over heel veel verschillende natuurparken, waaronder de drie Nationale parken. Ontdek de parken Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche Aa. Ga wandelen, fietsen, picknicken en genieten vooral! Er zijn heel veel mooie reisgidsen over Drenthe, waaronder wandel- en fietskaarten. Een aantal tips:

Heb jij nog aanvullingen?

Heb jij nog aanvullingen voor de leukste uitjes in Drenthe met kleine kinderen? Van tof zwembad tot de mooiste kinderboerderij? Laat het mij vooral weten, het is altijd leuk om dit artikel uit te breiden. Zo heeft iedereen er wat aan! 🙂

Leuke uitjes in Drenthe met kinderen - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply