Nederland

De leukste plekjes van het Modekwartier in Arnhem

 • By
 • 5 augustus 2016
 • Sticky
Modekwartier

Vorig weekend genoot ik samen met mijn moeder van een weekendje Arnhem. We waren (helaas) maar twee dagen in deze fijne stad, de laatste dag besloten we om het Modekwartier te ontdekken. In deze wijk vind je vrijwel alleen maar creativiteit: mode, art, interieur en heerlijk eten! Ik ben gek op creativiteit (voornamelijk bij anderen, haha) en dat maakte de wijk voor mij dan ook extra leuk. Wij hebben hier een hele dag rond geslenterd en we hebben nog lang niet alles gezien.

Vanuit het centrum loop je makkelijk en redelijk snel naar het Modekwartier, overal staan bordjes ‘Modekwartier’ die je simpel de weg wijzen. Vanuit de Sonsbeeksingel loop je naar de Klarendalseweg, de ‘hoofdstraat’ van het Modekwartier. Wij liepen voornamelijk door deze straat en kwamen de leukste winkeltjes en studio’s tegen.

Modekwartier

June Interiors
Deze winkel zit vol met inspiratie voor de baby- en kinderkamer. Je vindt hier veel handgemaakte accessoires en meubelen, maar ook veel producten van o.a. het bekende A little lovely company. Adres: Sonsbeeksingel 106.

Graphic Playground
Graphic Playground verzamelt en verkoopt unieke producten van verschillende designers, bijna alles is hier met de hand gemaakt. Adres: Klarendalseweg 134. 

Graphic Playground Arnhem - Modekwartier

Slaatje Bla
Alleen de naam al vind ik enorm leuk voor deze saladebar. Hier kun je gezellig zitten voor een heerlijke salade of deze lekker meenemen. Voor de salades van Slaatje Bla worden alleen dagverse producten gebruikt. Leuk feitje: de saladebar is opgericht door Estée Strooker (24Kitchen). Adres: Klarendalseweg 34.

Het Paradijs
Het Paradijs is een winkel én studio op het gebied van illustraties. Hier hingen onder andere hele leuke posters: plattegronden van Arnhem, Parijs, New York, Londen en andere grote steden (hebben hebben!). Alle producten die je in deze winkel vindt zijn in de studio zelf ontworpen. Adres: Klarendalseweg 172.

Het Paradijs - Modekwartier Arnhem

Zuijders
Bij Zuijders vind je, zowel in de delicatessenwinkel als in de wijnbar, de lekkerste mediterrane delicatessen en wijnen. Iedere week bieden zij ook verschillende gerechten aan om mee te nemen. Adres: Klarendalseweg 123. 

JEP Organic Lifestyle
Bij JEP vind je alles voor een organic lifestyle. De winkel is gezellig en klein, maar het assortiment is een stuk groter. Je vindt hier onder andere leuke woonaccessoires, maar ook verschillende verzorgingsproducten. De achterliggende gedachte is dat alle producten eerlijk en duurzaam zijn, met zo min mogelijk verpakkingen. Adres: Klarendalseweg 150.

Jep Organic Lifestyle - Modekwartier

The Barberstation
Speciaal voor de (stoere) mannen onder ons: The Barberstation. Hier wordt een man geknipt en geschoren zoals het hoort. Deze barbershop is heerlijk old skool en alles wordt hier ook nog op de ‘ouderwetse’ manier gedaan, erg gaaf! De meubels zijn authentiek en tijdens het knippen kunnen de heren zelfs een biertje drinken. Let op: The Barberstations is alleen toegankelijk voor mannen. Adres: Klarendalseweg 468.

Sweet Sugar Hill Bakery
Waarschuwing: als je trek hebt, moet je hier niet naar binnen lopen! De Sweet Sugar Hill Bakery oogt als een ouderwetse snoepjeswinkel, maar ze hebben het zelfs nog leuker gemaakt. Je vindt hier, naast de oud-Hollandse snoepjes en andere zoetigheden uit Europa, de lekkerste zelfgemaakte taarten met producten van het seizoen. Adres: Klarendalseweg 376. 

Sweet Sugar Hill Bakery - Modekwartier

‘Goed’. proeven
Wij lunchten bij ‘goed’. proeven. Dit restaurant heeft niet alleen een goede kaart, ook de inrichting is erg mooi! Voor een borrel met een hapje, een lunch, high tea of diner is dit het juiste adres in het Modekwartier. Tip: De BLT Pastrami is echt héérlijk! Adres: Klarendalseweg 536.

Meer weten over het Modekwartier en andere leuke plekjes hier? Kijk dan eens op www.modekwartier.nl.

Meer over Arnhem:

 

Ben jij wel eens in het Modekwartier geweest? 

26 Comments
 • Thea

  Leuk! Woon er dicht bij, maar ken nog lang niet alle leuke plekjes. Krijg nu zin om op pad te gaan 🙂

  • Maud

   Leuk om te horen dat je er nu helemaal zin in hebt, Thea. Laat je me weten wat jouw leukste plekjes zijn? Ik ben benieuwd!

 • Anita - Reisvlinder.nl

  Leuk overzicht! Ik ben alleen maar door het Modekwartier gefietst (en ben af en toe afgestapt om een foto te maken ;), maar wil zeker nog een keer terug om er om mijn gemak nog eens rond te slenteren. Dan kan ik jouw tips natuurlijk goed gebruiken 🙂

  • Maud

   Thanks Anita! Ik wil ook nog graag eens terug naar Arnhem om nóg meer te zien van de stad en het Modekwartier.. Ik heb er helaas nog lang niet alles gezien 🙁

 • Emily

  Leuk om te lezen!
  Ik woon op de oprit van de molen; Erg leuk om daar ‘s zaterdags meel of koekjesmix te kopen en een kijkje binnen te nemen!

  • Maud

   Oh echt? Daar ben ik (uiteraard) nog geweest, haha. Jammer dat ik nu pas lees dat je daar ook naar toe kan, goeie tip voor de volgende keer!

 • Yvonne

  Ziet er allemaal hartstikke leuk uit. Als we weer thuis zijn toch echt werk van maken om Arnhem beter te leren kennen, maar volgens mij moet ik die Sweet Sugat Hill Bakery overslaan, haha.

  • Maud

   Die Sweet Sugar Hill Bakery is inderdaad niet zo’n slim plan.. Ik was er ook zo weer weg, haha! Het is daar gewoon te leuk 😉 In het hele Modekwartier wel trouwens!

 • Jenny - ikreis.net

  Leuke adresjes! Ga ik onthouden voor als ik weer in Arnhem ben.

  • Maud

   Het Modekwartier is echt heel leuk Jenny! Kun je je prima een hele dag vermaken! 🙂

 • antonette

  Ik fiets hier dus elke dag langs en ken eigenlijk alleen maar Sugar Hill 🙂 ik ben niet van de mode, dus zal vast daarmee te maken hebben haha

  • Maud

   Haha! Ik heb ook niks met mode, maar hier staan verder ook geen mode-adresjes in.. Dus denk niet dat het daarmee te maken heeft, haha.

 • Sanne

  Het Modekwartier is echt een leuk stukje Arnhem!

  • Maud

   Vind ik ook!

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Wat een leuke adresjes Maud! Ga ik zeker onthouden 🙂 .

  • Maud

   Thanks Kelly! Het Modekwartier is echt een hele fijne wijk om een dag in rond te slenteren!

 • Gabriëlle ~ GlobeGirl

  Ik ben eerlijk gezegd nog nooit echt in Arnhem de stad geweest. Het modekwartier had ik dan al helemaal niet van gehoord maar wat een gave winkels, foto’s en plekken, ga ik zeker onthouden!

  • Maud

   Laat het me weten als je er (weer) eens naar toe gaat Gabriëlle!

 • karlien

  Arnhem is zo’n leuke stad! Voor mijn scriptie ben ik er een aantal keer geweest. En als ik dit lees wil ik graag eens terug “:)

  • Maud

   Wat leuk Karlien! Ik vind Arnhem écht een hele fijne stad, ik kom er graag!

 • ivonne

  Ik ken de wijk nog helemaal niet, terwijl ik jaren in Arnhem werkte en vlakbij woonde . Tegenwoordig ga ik geregeld naar mijn ouders maar dan gaan we nooit richtig de stad, toch weer eens doen zie ik!
  Grappig, slaatje bla dat zeiden wij vroeger, en dan heb ik het over ruim 40 jaar geleden (wow, bwn ik al zo oud?), thuis altijd tegen jahaa, een blaadje sla.

  • Maud

   Ah joh, echt? Als buitenstaander dacht ik juist dat Arnhem bekend stond om deze wijk? Haha, wat grappig! Slaatje Bla zeiden wij ook altijd in huis (en al die andere letter-omdraai-grapjes), zo leuk!

 • Stephanie | Expeditie Aardbol

  Leuke plekjes! Ik was er tegen sluitingstijd en toen het heel hard regende. Niet zoveel van gezien dus helaas :(.

  • Maud

   Aaah, dat is jammer! Goede reden om nog eens terug te gaan? 😉

 • Ingeborg

  Ik was er ook afgelopen zomer en erg leuke modewinkeltjes. In het begin van het modekwartier ben ik ook super geslaagd bij 3 leuke modewinkels die allemaal zelf kleding maken.

  • Maud

   Dat zijn de leukste winkeltjes! Ik ben helemaal fan van het Modekwartier!

Leave a Reply