Genieten Nederland

Accommodatie: Vakantiepark Landal Orveltermarke in Drenthe [Review]

  • By
  • 5 september 2019
  • Sticky
Landal Orveltermarke in Drenthe - Maudgeniet.nl

Sinds wij kinderen hebben gaan wij regelmatig naar vakantieparken. Alle clichés zijn wat dat betreft waar: als de kinderen het leuk hebben, hebben wij dat ook. Onlangs werd het weer tijd om er een paar dagen tussenuit te gaan en dus gingen we in de zomervakantie een midweekje naar Landal Orveltermarke. Want Drenthe vinden wij altijd een goed idee!

Ook genieten bij Landal Orveltermarke met ‘Hollands weer’!

Wij boekten ons midweekje in Landal Orveltermarke behoorlijk laat, volgens mij was het zelfs midden in de zomervakantie. Na weken (maanden!) mooi weer in Nederland besloten we om een paar dagen in ons eigen kikkerlandje te blijven. Guess what!? We hebben geen zomers weer gehad, wel regen. Welkom in Nederland! Maar dat maakte uiteindelijk niks uit, want we hebben een heerlijke week gehad!

Landal Orveltermarke in Drenthe - Maudgeniet.nl

Overnachten in een ruime kinderbungalow

Een jaar geleden waren we een weekendje naar Landal De Hellendoornse Berg (ook erg leuk!) en daar verbleven we voor het eerst in een kinderbungalow, dit vonden we zó handig! In een kinderbungalow bij Landal is vrijwel alles aanwezig voor kleine kinderen. Van speelgoed (scheelt weer sjouwen!) tot een badkamer voor de kindjes (inclusief mini toilet), een box, een kinderstoel, een wippertje, babybedje en meer. Het speelgoed was zeer divers: een schoolbordje om op te krijten, grote bouwblokken, een keukentje en zelfs een trampoline in de tuin!

De woonkamer in onze was ruim, we hadden drie slaapkamers, twee badkamers en een ruime tuin met privacy. Perfect voor een vakantiegevoel!

Avontureneiland - Maudgeniet.nl

Heel veel leuke activiteiten bij Landal Orveltermarke

Zoals wel vaker bij dit soort vakanties of mini breaks hoefden we eigenlijk het park helemaal niet af. Hier is genoeg te beleven voor een hele week plezier op het park. De voornaamste reden dat we kozen voor Landal Orveltermarke was het Avontureneiland, wat een toffe plek is dit! Het Avontureneiland is helemaal ingericht op ‘actief buiten zijn’ en bevat heel veel natuurlijke speeltoestellen en een leuke waterplaats. Maar hier kun je ook waterfietsen, kanoën, vissen en marshmallows roosteren op een kampvuur. Het Natuurbelevingspad hierbij maakt het natuurlijk helemaal af, heel leuk!

Maar er is natuurlijk nog meer te doen. Dagelijks worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen: van brownies bakken tot vogelnestjes bouwen en de mini disco met Bollo. Er is een cafetaria, een parkshop en mooi en goed restaurant. Voor het restaurant zit een leuke buitenspeeltuin, midgetgolfbaan en airtrampoline. Je kunt er Pitch & Putt golf doen, er zijn meerdere sportvelden en natuurlijk een heel tof zwembad! Het zwembad heeft een apart peuterbadje met twee glijbaantjes en in het grote zwembad is ook een leuke glijbaan! Ook kunnen de kinderen zich uitleven in het indoor speelgedeelte met klimtoestellen, een ballenbak, pooltafels en airhockey tafels!

zwembad Landal Orveltermarke in Drenthe - Maudgeniet.nl

Van alles te doen in de leuke omgeving!

De omgeving van Landal Orveltermarke heeft heel veel leuks te bieden. Het vakantiepark ligt op loopafstand van het mooie museumdorpje Orvelte, dit is absoluut een bezoekje waard! In dit dorpje lijkt de tijd even helemaal stil gestaan te hebben, erg leuk om te zien en ook leuk voor kinderen! Je vindt hier onder andere de kleinste dierentuin van Nederland, Zoo Bizar en je kunt hier Het Houtenpad van Theodoor Orvelte lopen, een leuke klimroute door het bos!

Wij bezochten het Rijk der Kabouters, bekeken het grootste Hunebed van Nederland in Borger en liepen in de toppen van de bomen bij het Boomkroonpad Drouwen, allebei erg leuk – zeker met kleine kinderen!

De omgeving is ook heel geschikt om de mooiste wandelingen te maken of een fietsroute te fietsen. Er zijn mooie Nationaal Parken in de omgeving te vinden.

Boomkroonpad in Drouwen - Maudgeniet.nl

Praktische informatie over Landal Orveltermarke

Je vindt vakantiepark Landal Orveltermarke aan de Mr. J.B. Kanweg 3 in Witteveen. Het vakantiepark heeft verschillende accommodaties en is te boeken voor diverse prijzen. Meer informatie vind je op de website van Landal.

Landal Orveltermarke in Drenthe - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply